نگاهی به شرایط کار و مبارزات کارگران در دی ماه 1391

 

اخبار زیر منعکس کننده صرفا گوشه ای از شرایط اسفناک زندگی و کار کارگران ایران و اعتراضات شان به این اوضاع در دی ماه سال جاری (1391)  می باشد. این اخبار که عمدتا در  خود رسانه های دولتی (از جمله خبرگزاری ایلنا) نیز انعکاس یافته به روشنی از شرایط دهشتناکی خبر می دهد که بورژوازی دندان گرد ایران به کمک سگ نگهبانش جمهوری اسلامی برای کارگران ما شکل داده است تا جیب های گشاد خود را پر تر ساخته  و به عطش پایان ناپذیرش در سود جوئی پاسخ دهد. شرایطی که به عینه به همه کارگران مبارز ما نشان می دهد بدون نابودی جمهوری اسلامی و نظام ظالمانه سرمایه داری امکان رهائی و دست یابی به همه خواستهای بر حقشان وجود ندارد.

 

مرگ ناشی از حوادث کار

مطالعه خبرهای زیر نشان می دهد که همچون همیشه ابعاد حوادث حین کار که عمدتا به دلیل سود جوئی کارفرمایان  پیش می آید گسترده می باشد. کارفرمایان با انگیزه کاهش هرینه‌های تولید ، استاندارد‌های ایمنی شرایط کار را به هیچ وجه رعایت نمی کنند. این واقعیت تا کنون به خصوص در معادن کشور خطرات بزرگی برای کارگران بوجود آورده و باعث حوادث ناگواری گردیده  تا آنجا که تعداد قابل توجهی از کارگران هر روز جان خود را در چنان حوادثی از دست می دهند.

 

انفجار معدن و مرگ 8 کارگر

 

معادن ایران همچنان قربانی می‌گیرند. آخرین مورد، انفجار معدن یال شمالی طبس واقع در شمال شرقی استان یزد در روز سه شنبه ۲۸ آذر ماه سال جاری بود که به جان باختن ۸ کارگر معدنکار منجر شد کارگران و زحمتکشان یزد، فاجعه فولاد غدیر و کشته شدن 18 کارگر در آذر ماه سال گذشته را از یاد نبرده بودند که حادثه‌ای دیگر آن‌ها را مجددا داغدار کرد. بر اساس  برخی گزارشات، سالانه به طور متوسط ۵۰ کارگر معدنکار، جان خود را طی حوادث حین کار از دست می‌دهند. حوادث حین کار در معادن کشور آنقدر گسترده شده که خود کارگران می گویند اکثریت معدنکاران در طول عمر خود، حداقل یکبار با این حوادث رو به رو می‌شوند.

یک کارگر در حال راه اندازی آسانسور جان باخت

ساعت ۳ بامداد روز دوشنبه 4 دی ماه در خیابان قصرالدشت تهران، کارگر ۳۵ ساله‌ای در طبقه سوم یک ساختمان ۴ طبقه نو ساز در حال راه اندازی آسانسور بود که به شکل فجیعی سر وی در قسمت کابین آسانسور گیر کرد و بدن وی در هوا معلق ماند.

یک کارگر در حین کار با دستگاه پرس کشته شد!

كارگری در تبریز هنگام كار با دستگاه پرس در یك كارگاه سماور سازی جان خود را از دست داد. این حادثه در میدان کاه فروشان، سرای قریش شهر تبریز در روز شنبه 9 دی ماه رخ داد.

مرگ کارگر در حین نصب و تعمیر آسانسور!

در کرج صبح  یكشنبه 10 دی ماه کارگر 20 ساله ای حین نصب و تعمیر آسانسور در یک مجتمع مسکونی پنج طبقه سقوط کرد و جان باخت.

انفجار کپسول گاز در معدن و کشته شدن کارگران!

در ساعت ۳۰:۱۸ شب (یکشنبه ۱۰ دی‌ماه)، در اثر انفجار کپسول گاز صنعتی در معدن استخراج سیمان کارخانه سیمان شاهرود، ۲ کارگر و همچنین پیمانکار این کارگران جان خود را از دست دادند. پیکر مثله شدهٔ کارگران جان باخته و پیمانکار در این حادثه در روستاهای محل سکونتشان به خاک سپرده شد. پیکر امیر بیکی در روستای «ابر» و پیکر علیرضا قاسمی و حسین قاسمی که با هم نسبت خانوادگی داشته‌اند (پسر عمو) در روستای «رویان» به خاک سپرده شد.

یک کارگر مقنی در هنگام حفر چاه، جان خود را از دست داد!

در تاریخ 12 دی ماه یک مقنی ۴۷ ساله هنگام حفر چاه در خیابان شهید صادقی مشهد با ریزش دیواره چاه در عمق ۶ متری زیر خاک ماند و پس از 7 ساعت تنها جسم بی جان او از خاک بیرون کشیده شد.

به علت واژگون شدن تخته داربست، یک کارگر کشته شد!

در تاریخ 16 دی ماه، کارگر ۲۵ ساله‌ای بنام «جابر محبی» در طبقه سوم یک ساختمان نو ساز در خیابان گلستان اهواز، در حال سنگ کاری بود که به دلیل واژگون شدن ناگهانی تخته داربست سقوط کرد و جان باخت. وی متاهل و دارای یک فرزند هشت ماهه بود. با توجه به این که این کارگر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار نداشت حتی اگر زنده می ماند امکان معالجه جراحات وارد شده به او وجود نداشت. چرا که سازمان تامین اجتماعی استان با سهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی، مانع بیمه شدن بسیاری از کارگران شده است، در حالی كه در قانون چیزی به عنوان سهمیه‌بندی وجود ندارد.

جان باختن یک کارگر در اثر سقوط  به عمق 12 متری یک گودال!

 

در تاریخ 16 دی ماه در بلوار جانباز شهر مشهد، بر اثر سقوط ناگهانی دستگاه بالابر مصالح ساختمانی، یک کارگر بیست و هشت ساله در حالی که از طریق این دستگاه مشغول انتقال نخاله‌های ساختمانی از عمق ۱۲متری یک گودال به سطح زمین بود، به پایین سقوط کرد و جان سپرد.

سقوط یک کارگر ساختمانی از ارتفاع ۷ متری

در روز 16 دی ماه در کارگاه پل سازی خط آهن تهران - تبریز کارگر ۳۵ ساله‌ای با نام «سید حمید- م» در حال کارکردن برروی داربست متحرک قالب بندی بتن بود که ناگهان برروی پایه‌های داربست از  ارتفاع 7 متری سقوط کرد و از ناحیه کمر و لگن به شدت آسیب دید بطوری که دیگر قادر به حرکت نبود.

 

ریزش سیلو و کشته و مصدوم شدن کارگران

 

در 17 دی ماه بر اثر ریزش سیلوی سیمان كارخانه سیمان خاكستری در شهرستان نایین اصفهان، یکی از کارگران کشته و دو نفر دیگر مصدوم شدند.

دو حادثه هم زمان در مشهد

وقوع همزمان دو حادثه حین کار در مشهد در‌‌روز – ۱۸ دی ماه - باعث مصدومیت شدید دو کارگر شد. سقوط یک کارگر در داخل میکسر ۱۵ متری، باعث آسیب دیدگی شدید وی از ناحیه کتف شد. همچنین گیر کردن دست یک کارگر زن لای نقاله دستگاه مرباسازی جراحات زیادی به وی وارد کرد.

تانکر حاوی گازوئیل و صدمه دیدن یک کارگر

ظهر روز هفدهم دی ماه، یک کارگر برشکار در خیابان استاد احمد آرام شهر یزد برای انتقال تانکر بزرگ گازوئیل به بیرون از کارگاه، قصد برش دادن آن را داشت که ناگهان تانکر دچار حریق شد و باعث صدمه دیدن کارگر مزبور شد.

انتشار گاز مونوکسید کربن باعث مرگ دو کارگر در کارگاه آهنگری شد!

در ساعت یک و پنجاه و یک دقیقه ظهر چهارشنبه ـ ۲۷ دی ماه – در کارگاه آهنگری مجتمع صنعتی دوستان که در جاده دماوند، روبروی بیمارستان لواسانی قرار دارد بر اثر انتشار گاز مونوکسید کربن دو کارگر جان باختند.  این گاز از یک آبگرمکن ناشی شده بود که در اطاقکی به مساحت هشت متر مربع در بالای کارگاه آهنگری بدون دودکش روی دیوار نصب شده بود.  این اطاقک جهت استراحت کارگران درست شده بود.

گودبرداری و کشته و صدمه دیدن کارگران

این حادثه روز 20 دی ماه- در خیابان فرهنگ تهران رخ داد و طی آن یک کارگر ساختمانی کشته و کارگر دیگری به شدت مجروح شد. این دو کارگر که هر دو جوان و افغانی بودند با تخریب شدن بخشی از دیوار زیر آوار ماندند که یکی از آنها تا سینه زیر خاک مدفون شده و کشته شد، و کارگر دیگر از ناحیه پا آسیب شدیدی خورد.

دستمزد های معوقه و عدم پرداخت آنها، تعطیلی کارگاه هاو اخراج ها

 

تعطیلی کارخانه ها و کارگاه ها و بلاتکلیف رها کردن کارگران و همچنین عدم پرداخت حقوق و مزایائی که کارگر طلب دارد در کنار عدم پرداخت به موقع دستمزد ها و دستمزد های معوقه کارگران و همچنین بیکار سازی ها  و اخراج ها با تکیه بر قوانین ارتجاعی و ضد کارگری مصوبه حاکمان مدافع سرمایه داران  وابسته به قدرتهای جهانی، یکی از معضلات اجتماعی - اقتصادی کارگران و زحمتکشان کشورمان می باشد. در ارتباط با ابعاد روزافزون بیکاری و تبعات خانه خراب کن آن بر گرده طبقه کارگر و خانواده های کارگری، هر روز خبر های جدیدی از گسترش این معضل اجتماعی مرگبار در گوشه و کنار مملکت پخش می شود که نمونه های زیر تنها برخی از جلوه های آن را در ماه دی نشان می دهد.

اخراج 50 کارگر از یک واحد صنعتی

از مجموع 350 کارگر کارخانه "آلومتک و آلومراد" قزوین، 50 کارگر در اولین روز زمستان (1 دی ماه) از کار بیکار شدند. دلیل این امر از سوی کارفرما «فقدان نقدینگی، عدم دریافت وام و تسهیلات» ذکر شده و گفته شده که سه سال است وزارت نیرو از پرداخت مطالبات خود به کارخانه آلومتک خود داری می‌کند و این واحد تولیدی از سال ۹۰ با کاهش ظرفیت خود به تولید ادامه داده است.  ۵۰ کارگری که اخراج شده اند سابقه ۴ تا ۱۸ سال کار در این کارخانه را داشتند. یکی از کارگران اخراجی که سابقه ۱۸ سال کار در خط تولید این کارخانه را دارد به خبرنگار ایلنا گفت: در حین کار صدمات متعددی دیده‌ام و حال با ۴۵ سال سن و چند سرعائله و مستأجری کجا می‌توانم کار کنم، در حالی که چند ماه دیگر می‌توانستم بازنشسته شوم.  وی ادامه داد: طی ۴ سال به مرور مزایای کارگران از جمله حق تولید، کارانه، مساعده، سرویس، ناهار و... را حذف کردند و حالا خودمان را اخراج کردند.

تأخیر 4 ماه در پرداخت حقوق  چهار هزار کارگر

معاون سیاسی امنیتی استانداری اصفهان (محمد مهدی اسماعیلی) ضمن اعتراف به این که بیش از ۴ هزار کارگر گیتی پسند اصفهان ماه‌ها حقوق معوقه دارند، علت این امر را بدهی "معوقه" صاحب کارخانه ذکر کرد.

مهاجرت چایکاران به حاشیهٔ شهر‌ها برای كار روزمزدی!

با توجه به انحصاری شدن خرید چای چایکاران از طرف دولت و عدم پرداخت طلب آنها، بسیاری از چایکاران شمال کشور وادار به رها کردن زمین های کشاورزی خود شده و به حاشیه شهرها پناه آورده اند تا معیشت خودشان را از طریق کار‌های روز مزدی بگذرانند. در رابطه با این خبر ایلنا از عدم پرداخت طلب ۲۸ میلیارد تومانی چایکاران گزارش داده و از قول "نایب رئیس اتحادیه چایکاران شمال کشور" با اشاره به تفاهم نامهٔ میان مدیرعامل شرکت صدرا و رئیس سازمان چای، مطرح کرده است که شرکت صدرا متعلق به سپاه پاسداران است که کلیهٔ دارایی‌های شرکت داماش گیلان (پگاه سابق) را خریداری کرده است.

29 ماه تعویق حقوق کارگران نساجی مازندران !

مطالبات معوقه حدود ۸۰۰ کارگر شاغل و بازنشسته نساجی مازندران وارد بیست‌و نهمین ماه شد.  این کارگران تا کنون برای احقاق حقوق خود بارها به تهران رفته و در مقابل مجلس و نهاد ریاست جمهوری دست به تجمعات اعتراضی زده اند. مطالبات پرداخت نشده کارگران نساجی مازنداران شامل حقوق و سنوات و حق بیمه کارگران شاغل و بازنشسته‌می باشد. در آخرین تجمع اعتراضی به کارگران وعده داده شده بود که بخشی از مطالبات معوقه آن‌ها تا پایان فصل پائیز پرداخت شده و  همچنین مقدمات لازم برای بازگشایی کارخانه فراهم خواهد شد. در حال حاضر صد‌ها واحد صنعتی در استان مازندران تعطیل شده یا در آستانه تعطیل شدن هستند. این در شرایطی است که صندوق حمایتی وزارت کار نیز در قبال کارگران بیکار  که هیچ منبع درآمدی ندارند مسئولیتی نمی‌پذیرد.

با گذشت ۸ ماه از اخراج، مقرری بیمه بیكاری نمی‌گیریم!

 

۲۰۰ کارگر کارخانه تولید شمش چدن (کارخانه ذوب آهن غرب – کوره بلند) در مورخه ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۹۱ با " ورشکستگی این واحد عظیم صنعتی" بیکار شده و برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه همدان معرفی شدند ولی هنوز با گذشت 8 ماه از آن تاریخ موفق به دریافت مقرری بیمه بیکاری خود نشده‌اند.

قبول مرگ یا بیکاری، دو راهی صاحب معدن برای کارگران.

120 تن از کارگران خدماتی معدن ذغال سنگ "معدن جو" تحت فشار انتخاب دو راهی بیکاری یا کار در قسمت مرگ زای استخراج قرار گرفته اند. این در حالی است که هنوز یک هفته از حادثه انفجار معدن یال شمالی در مجاورت این معدن ذغال سنگ نمی گذرد. تعداد کارگران این معدن ۷۰۰ نفر می باشد که با قرارداد موقت یک ساله و سه ماه مشغول به کار هستند و سابقه کار این کارگران از ۵ تا ۱۲ سال متفاوت است.

استثمار شدیدتر زنان کارگر در طبس !

 

یکی از واقعیتهای تلخ زندگی کارگران زن تحت حاکمیت رژیم زن ستیز جمهوری اسلامی تشدید استثمار زنان کارگر به خاطر جنسیت شان می باشد. به گزارش ایلنا از زبان یکی از کارگران در دی 30 دی ماه، از مجموع ۵۰۰ کارگر زن در شهرستان طبس تنها حدود ۱۰۰ نفر از آن‌ها تحت پوشش بیمه‌قرار دارند و حقوق آن‌ها نیز یک سوم مردان کارگر با كار مشابه است.

 

برخی از اعتراضات کارگری

با تمامی گرفتاریهای معیشتی و اخراج سازی و بیکاری و علیرغم شرایط خفقان بار رژیم حاکم که اغلب اعتراضات کارگری را با سرکوب پاسخ می گوید، اما کارگران در هر شرایطی فراموش نمیکنند که برای گسستن زنجیر های اسارتشان نیاز به حرکت و اعتراض و همبستگی در مقابل اجحاف و زور گویی کارفرمایان را دارند.  در همین رابطه در دی ماه نیز ده ها و صد ها اعتراض کارگری کوچک و بزرگ در گوشه و کنار کشور رخ داده و کارگران خشم و نارضایتی خود از بیکاری و گرسنگی و فقر روزافزون را در زیر سلطه دیکتاتوری تا بن دندان مسلح رژیم جمهوری اسلامی و سرمایه داران رذل و زالو صفت نشان داده اند. اخبار زیر نمونه هائی از مبارزات کارگران در مقابل سرمایه داران و رژیم حامی آنها، رژیم جمهوری اسلامی است.

اعتصاب کارگران شرکت رامپکو

در تاریخ 4 دی ماه ، ۳۰۰ کارگر پیمانکاری شرکت رامپکو که در کارخانهٔ پتروشیمی فجر مشغول به کارند در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت جذب نیرو‌ها و عدم پرداخت مزایایی که پیش‌تر قول آن‌ها داده شد بود، با استناد به ماده ۱۴۲ قانون کار، دست از کار کشیدند.

 

اعتراض کارگران و پرداخت دو ماه حق بیمه معوقهٔ آنان

کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی (تراورس) که بیش از ۲ سال است که در محیط کار خود از امکانات گرمایشی محروم بوده و نسبت به عدم پرداخت سنوات، مشمول مالیات قرار گرفتن حقوقشان و پرداخت نشدن بیمهٔ خود اعتراض داشتند، با پی گیری اعتراضات خود در 5 دی ماه موفق به دریافت دو ماه از حق بیمه به تعویق افتاده خود شدند. آخرین اعتراض این کارگران در 21 آذر ماه سال جاری در مقابل در مقابل اداره کل خط و ابنیه فنی راه آهن تهران بود.

کارگران بازنشسته صنایع فلزی در مقابل استانداری تهران تجمع کردند!

روز سه‌شنبه 5 دی‌ماه بیش از یکصد و هشتاد نفر از بازنشستگان کارخانه‌های شماره یک و دو صنایع فلزی ایران در اعتراض به عدم پرداخت سنوات بازنشستگی‌شان، در مقابل استانداری تهران تجمع کردند. پیش از این کارگران در مقابل ساختمان معاونت استانداری دست به تجمع زده بودند.

 

مبارزات کارگران در مقابل حراست(وابسته به وزارت اطلاعات) مجتمع پتروشیمی امیر کبیر !

در تداوم مبارزات کارگران مجتمع پتروشیمی امیر کبیر از 23 آذر ماه سال جاری مبارزه ای علنی بین این کارگران و حراست مجتمع آغاز شد. در این روز حراست از ورود بیش از ۴۰۰ نفر از پرسنلی که با استناد به ماده 142 قانون کار، حاضر به امضای قراردادی به مراتب وحشیانه تر از پیش با شرکت پیمانکاری spc (تعمیرات و نگهداری صنایع فارس) نبودند، به محوطه کار جلو گیری کرد. کارگران نیز در اعتراض به این عمل دست به یک اعتراض صنفی زدند و در مقابل فرمانداری منطقه ویژه ماهشهر تحصن کردند. تحصن کارگران مبارز در مقابل فرمانداری در تاریخ 25 آذر نیر تکرار شد. همچنین کارگران در روز‌های بعد نیز تا تاریخ ۲۹ آذر، در مقابل مجتمع پتروشیمی امیر کبیر دست به تجمع زدند. تا این که اعتراضات آنان در پایان ۲۹ آذر به گفته ای با "ترفندهای خاصی" پایان یافت. اما حراست مجتمع پتروشیمی در ماهشهر، برای به زانو در آوردن کارگران دست به اقدام حیله گرانه ای زده و در حال حاضر به ۳۵ نفر از کارگران پتروشیمی امیر کبیر که در این اعتراضات فعال بوده و نسبت به قرارداد خود معترض اند، اجازهٔ ورود به محل کار را نمی‌دهند و علت این اقدام ضد کارگری خود را «گم شدن قرارداد آن‌ها» ذكر می کنند.

 

تجمع کارگران لوله سازی صفا در اعتراض به تعویق ۶ ماه حقوق!

از صبح روز شنبه نهم دی ماه بیش از ۵۰۰ کارگر کارخانه نورد «لوله صفا» به نمایندگی از ۱۳۰۰ کارگر این کارخانه، در اعتراض به شش ماه حقوق معوقه و دست یابی به مطالبات دیگرشان دست به تجمع زده‌اند. به نوشته خبرگزاری ایلنا، یکی از کارگران كه به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت، اظهار داشت که این تجمعات از روز شنبه تا به امروز (سه شنبه 12 دی‌ماه) ادامه دارد و افزود که با توجه به تجمعات متعددی که در ماه‌های گذشته توسط کارگران این کارخانه صورت گرفته و بی‌توجهی به آن از سوی مسئولان کارخانه و دولت، کارگران ناچار به تداوم تجمعات خود هستند. او گفت که مشکلات کارگران این کارخانه با عدم پرداخت حقوق افزون‌تر شده چرا که اکثر ما متاهل و دارای زن و فرزند هستیم ،گرانی‌های روز افزون کالاهای مصرفی، افزایش اجاره بها، عقب افتادگی اقساط بانکی و... کارگران را تحت فشار قرار داده بطوری كه از شش ماه گذشته که حقوقی دریافت نکرده‌ایم علاوه بر مشکلات اقتصادی، دچار بحران‌های روحی و روانی نیز شده‌ایم. در ادامه این گفتگو  یکی دیگر از کارگران اظهار داشت:  کارفرمای ما یکی از بزرگ‌ترین سرمایه داران این استان است. با وجودی که شنیده می‌شود کارخانه‌های دیگری هم دارد، اما در پرداخت مطالبات 6 ماه گذشته کارگران زحمت کشی که ساعت‌ها برایش کار کرده و می‌کنند کوتاهی می‌کند.

 

اعتراض كارگران ابر صنعتی به تعویق ۲۱ ماه حقوق!

 

24 کارگر رسمی كارخانه ابر صنعتی ایران، شنبه 16 دی ماه - در نامه‌ای به رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان قزوین نسبت به ۲۱ ماه تعویق حقوق خود اعتراض كردند.

کارگران ابر صنعتی ایران که دارای سابقه کاری بین 16 تا 28 سال هستند، در نامه خود نوشته اند که صاحب شرکت ابرصنعتی ایران از ۲۰ مهر سال ۹۰ شرکت را تفکیک کرده و همه سالن‌ها را رهن و اجاره داده است، و افزوده اند که کارفرما از اجاره‌ای که دریافت می‌کند حتی پول خرید یک قرص نان را هم به ما نمی‌دهد. در این نامه آشکار شده است که به دنبال پی گیری مبارزات کارگران، در ۲۰ تیرماه سال ۹۱، کارفرما در شعبه ۱۰۲ کیفری شهرستان حاضر شده و به کارگران قول داده بود که مبلغی از طلب كارگران را پرداخت کند، در حالی که هیچوقت به قول خود عمل نکرد. همچنین در اول مهر ۹۱ کارفرما در اداره کار شهرستان البرز طی مذاکراتی توافق کرد که زمینه بازنشستگی ۱۲ نفر از کارگران بالای ۲۰ سال دارای مشاغل سخت و زیان آور را با هماهنگی بیمه فراهم کند که باز هم از انجام این کار سر باز زد.

در بخش دیگری از نامه مذکور درباره مشكلاتی كه کارگران به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه شان با آن مواجه اند مطرح شده است که تامین اجتماعی البرز به ما کارگران خدمات نمی‌دهد، در حالی که ما مریض داریم و در عین گرفتاری کاری، درآمدی نداریم، تامین اجتماعی دفترچه‌های ما را اعتبار نمی‌زند و ما کارگران پیش زن و بچه خود شرمنده‌ایم و نمی‌دانیم چکار کنیم.

تجمع کارگران دو کارخانه‌در مقابل استانداری خوزستان

جمعی از کارگران كارخانه «کاغذسازی کارون» و «قند اهواز» صبح روز (دوشنبه ۱۸ دی ماه) در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان در رفع مشکلات‌شان، در مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع زدند. در خبر منتشر شده در این زمینه به تعطیلی کارخانه کاغذ سازی کارون پس از واگذاری به بخش خصوصی در سال ۸۵ و اخراج 200 کارگر این کارخانه اشاره شده است.

تجمع كارگران صنایع پوشش ایران در مقابل كارخانه!

بیش از ۵۰ نفر ازکارگران گروه صنایع پوشش ایران به نمایندگی از سایر كارگران دیگر كارخانجات این شركت، صبح روز ‌شنبه 16 دی‌ماه - در اعتراض به عدم اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد و یك ماه تاخیر سازمان‌مند در پرداخت حقوق، مقابل درب ورودی کارخانه تجمع كردند.

گفتنی است كارگران معترض در این تجمع پارچه‌نوشته‌هایی با مضمون «تا زمانی که تکلیف نهایی کارگران در مورد بازنشستگی مشخص نشود حق فروش ابزار تولید و آهن آلات را ندارید» و «دست تخریب گران صنعت را از این مجموعه كوتاه كنید» در دست داشتند.

کارگران قند اهواز باز هم تجمع کردند!

 

بیش از ۷۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز، صبح روز - ۱۷دی ماه - برای چندمین بار طی سال جاری در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۵ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. یکی از کارگران در زمینه خواستهای کارگران گفت: بیش از ۷۰ کارگر این کارخانه بیش از ۲۵ ماه است که به سبب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی خط تولید، حقوق نگرفته‌اند. او افزود: یکی دیگر از دغدغه‌های این کارگران، عدم پرداخت حق بیمه‌ و تمدید نشدن دفترچه‌های درمانی‌خانواده‌های‌شان است. او تأکید کرد که کارگران این کارخانه چندین بار جهت دریافت مطالبات قانونی خود دست به تجمع زده‌اند ولی تا کنون توجهی به خواست های آنان نشده است.

 

تجمع کارگران نساجی خامنه مقابل مجلس شورای اسلامی !

در 26 دی ماه حدود ۵۰ نفر از کارگران کارخانه نساجی خامنه به دلیل عدم پرداخت حقوق، تعطیلی کارخانه مذکور و عدم رسیدگی به بیمه بازنشستگی خود در مقابل درب شمالی مجلس تجمع کردند و خواهان حقوقشان شدند.

تجمع کارگران ایران پویا در مقابل کارخانه!

200 نفر از کارگران رسمی و قرار دادی کارخانه یخچال سازی «ایران پویا» در اعتراض به شایعه انحلال این کارخانه صبح امروز (شنبه ۳۰ دی ماه) در مقابل درب ورودی این کارخانه دست به تجمع زدند.

***

مطالعه همین اخبار کوتاه خود به روشنی خبر از آن شرایط دهشتناکی می دهد که بورژوازی وابسته ایران و جمهوری اسلامی برای کارگران شکل داده اند.  شرایطی که باید دگرگون شود و تجربه بیش از سه دهه زندگی مملو از فقر و محرومیت و سرکوب در زیر چنگال های رژیم ضد کارگری جمهوری اسلامی ، به کارگران آگاه ما نشان داده که تا نظام سرمایه داری و دیکتاتوری وحشیانه حامی آن وجود دارد آنها نمی توانند امیدی به بهبود وضع رقت بار زندگی خویش و خانواده هایشان داشته باشند. تجربه عینی به آنها نشان داده که کارگران برای برخورداری از یک زندگی شرافتمندانه و آزاد چاره دیگری بجز تلاش برای وحدت و ایجاد تشکیلات انقلابی برای پیشبرد مبارزات و تحقق آرمان های شان ندارند.   تشکیلات انقلابی ای که نیاز آنها به سازمان دهی و رهبری  انقلابی اجتماعی بر علیه وضع موجود را پاسخ دهد.