عبداله باوی

تظاهرات در استکهلم تحت نام "اشغال استکهلم"!

روز شنبه 15 اکتبر شهر استکهلم شاهد تظاهرات بيش از 1000 آزاديخواهی بود که با الهام از تجمع اعتراضی مردم نيويورک که به "اشغال وال استريت" معروف شده است تحت نام "اشغال استکهلم" شکل گرفت.  جنبش "اشغال وال استريت" که در بستر تعميق بحرانهای اقتصادی نظام سرمايه داری حاکم، بر علیه کئوپراسیون های امپریالیستی و کل سیستم سرمایه داری در نیویورک برپا شد و خيلی زود شهرهای زيادی از آمريکا را فرا گرفت، حال دارد به  اروپا می رسد.

بر اساس اخبار انتشار يافته، تظاهرات بر علیه مراکز مالی امپریالیستی جدا از سوئد در  انگلستان، آلمان، فرانسه، ایتالیا هم سازمان داده شده است. در تظاهرات استکهلم ، تظاهرکنندگان  به آشکاری  اعلام می کردند که خود را بخشی از جنبش جهانی الهام گرفته از تظاهرات در اسپانیا ، یونان، ایتالیا و "بهار عربی" در خاور میانه و شمال آفریقا میدانند.  در این تظاهرات با صراحت گفته مي شد که: "در حالی که تنها 1140 میلیارد کرون سالانه برای ریشه کن کردن فقر کافی میباشد، چرا سالانه 127000 میلیارد کرون برای نجات سیستم اقتصادی سرمایه داری و سرمايه دارانی که تنها 1 درصد جامعه  را تشکيل می دهند توسط دولتمردان خرج میشود؟"  تظاهرکنندگان شعار می دادند که به جای این کار "ما 99 درصد باقی جامعه ترجیح میدهیم که فقر ریشه کن شود".  تظاهرات در سوئد نیز به همان دلیلی برپا شد که در آمريکا و بقيه کشور های سرمايه داری، و آن جز شرایط بد اقتصادی  نیست. در این تظاهرات هزار نفری مردم برعلیه بی تفاوتی دولتمندان نسبت به وضعیت مالی سخت بیکاران و بازنشستگان و افراد کم درآمد فریاد اعتراض سر داده و برنامه های رياضت کشانه اقتصادی دولت که خرج هر بحران اقتصادی را بر دوش کارگران می اندازد را افشاء نمودند.

تظاهرات "اشغال استکهلم" یک نمونه از تظاهرات ادامه دار مردم نیویورک در مقابل وال استريت  و تحصن معترضين در پارک روبروی اين مرکز بزرگ مالی بزرگترين قدرت سرمايه داری جهان بود. آن تظاهرات در آمریکا که به "اشغال وال استريت" معروف شده است، خود  انعکاسی از خواست ها و مطالبات اکثريت مردم آمريکاست  که شديدا بوسيله اقليت سرمايه دار حاکم استثمار و چپاول می شوند، و به همین دلیل هم خيلی زود نه تنها در تعداد زيادی از شهرهای آمريکا گسترش يافت، بلکه حال دارد در اروپا و بوسيله نيرو های مترقی ای که بر عليه يک درصدی های حاکم می باشند پژواک داده می شود. این واقعیت بیانگر آن است که ابتکار مبارزاتی "اشغال وال استريت" بر زمينه مشترکی صورت گرفته که سیستم سرمایه داری جهانی و بحران های ناشی از آن در سراسر جهان بوجود آورده است، و این همان شرايط مادی است که اعتراض  کارگران و ستمديگان  و خواست کارگران جهان متحد شويد را جهانی نموده است.

پيروز باد مبارزات  متحدانه مردم سراسر جهان بر عليه نظام سرمايه داری!

15 اکتبر 2011