گرامی باد یاد علی اشرف درویشیان

نویسنده ای که در آثارش درد و رنج زحمتکشان و محرومان را به تصویر کشیده است

 

علی اشرف درویشیان ، یکی از معروف ترین نویسندگان معاصر ایران ، امروز پس از چند سال دست و پنجه نرم کردن با بیماری در شهر کرج درگذشت. این نویسنده زبر دست و توانا که جان نوشته هایش اکثرا از ستم طبقاتی مایه می گرفت ، در دهه 50 به دلیل کاربرد قلمش در مخالفت با دیکتاتوری حاکم ، بیش از 6 سال در زندان های رژیم ستم شاهی به سر برد و در سال 57 که امواج انقلاب مردم درب های زندان ها را شکست ، از زندان آزاد شد.

 

با روی کار آمدن رژیم وابسته به امپریالیسم جمهوری اسلامی ، این نویسنده نیز همچون سایر نویسندگان آزادمنش با چماق سرکوب و سانسور حکومتی مواجه گردید که سایه شوم خود را بر زندگی و فعالیت های ادبی او گسترد ، تا جائی که حتی برخی از آثارش اجازه نشر پیدا نکردند.  جدال دائم با محدودیت ها و اذیت و آزار دستگاه انگیزاسیون رژیم دار و شکنجه جمهوری اسلامی تا آخر عمر بخشی از زندگی و فعالیت های این نویسنده آزادی خواه بود.  علی اشرف درویشیان خود را ادامه دهنده راه صمد بهرنگی نویسنده و آموزگار بزرگ کودکان می دانست. علاوه بر آثار بسیار پر ارزش این نویسنده نظیر "از این ولایت" و "آبشوران" که به چاپ بیست و هشتم نیز رسیدند ، برخی از آثار او مانند "صمد جاودانه شد" چند بار تجدید چاپ گشتند و کتاب دیگرش به نام "یادمان صمد" در سال 1379 و 1395 با ویراستاری جدید انتشار یافت و مورد استقبال فراوان قرار گرفت. در توصیف تاثیرات آثار پر احساس و منعکس کننده درد و رنج زحمتکشان و محرومان جامعه ، شاید بهتر باشد که به اظهار نظر نویسنده در باره خودش رجوع کرد که در جایی گفته بود که "چریک مسلح نبودم اما همواره یک چریک فرهنگی بودم". علاوه بر ده ها اثر داستانی ، درویشیان آثار پر ارزش پژوهشی نیز از خود به یادگار گذاشته است که "افسانه ها و مَتل های کُردی"، مجموعه بیست جلدی "فرهنگ افسانه های مردم ایران" (با همکاری رضا خندان مهابادی) و "واژه نامه گویش کرمانشاهی" از آن جمله اند.

 

فقدان علی اشرف درویشیان این نویسنده و تصویر پرداز زندگی زحمتکشان و محرومان را به مردم آزادی خواه ایران و بستگان و بازماندگان او تسلیت می گوییم.

 

چریکهای فدایی خلق ایران

 

4 آبان 1396- 26 اکتبر 2017