باز هم مرگ چند پناهنده در استرالیا !
از روز یکشنبه ۲۴ مارچ تا روز دوشنبه ۲۵ مارچ امسال یک کشتی ماهیگیری متعلق به اندونزی که تعداد زیادی پناهنده را از اندونزی به استرالیا می برد به علت طوفانی بودن هوا در  آب های سواحل استرالیا سرگردان شده بود ، سرانجام در روز دوشنبه دچار حادثه شد. حادثه غم انگیزی که طی آن حداقل یک زن و یک کودک جان خود را از دست دادند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ها دولت استرالیا از طریق مأمورین اطاعاتی خود در اندونزی، از روز شنبه از حرکت این کشتی به سمت استرالیا اطلاع کامل پیدا کرده بود و هواپیماهای استرالیایی از روز یکشنبه در جستجوی آن بودند. در روز دوشنبه مأمورین مرزی استرالیا این کشتی را که تعداد زیادی پناهنده از افغانستان و دیگر کشورهای خاورمیانه را با خود حمل می کرد و طبق معمول هم بیش از ظرفیت کشتی مسافر داشت، در وضعیت خطرناکی یافتند. درست در لحظه ای که چند مأمور پا درون آن گذاشتند، امواج عظیمی به قایق اصابت کرده و بسیاری از سرنشینان (منجمله چند تن از مأمورین) به داخل آب افتادند. ۹٣ نفر از آن ها نجات پیدا کردند که برخی شدیدأ مجروح شده بودند. علیرغم پافشاری خبرنگار ها، دولت استرالیا از انتشار فیلم صحنه غرق شدن این افراد که توسط دوربین های امنیتی هلیکوپتر و کشتی مأمورین ساحلی ضبط شده، خودداری کرده است. آن چه که مسلم است، یکی از دلایل کشته شدن این انسان های دردمند را می توان قوانین ضدپناهندگی این کشور دانست. به عنوان مثال در جلسه تحقیقاتی ای که در سال ۲۰۱۱ برای بررسی کشته شدن ۵۰ پناهنده تشکیل شد (که قایقشان با صخره های جزیره "کریسمس" استرالیا برخورد کرده بود) فرمانده پلیس دریایی استرالیا به عنوان شاهد متخصص، با اشاره به قوانین این کشور اعلام کرد که "هیچ افسر و سرباز، پلیس دریایی، و اساسأ هیچ مأمور دولت استرالیا قانونأ وظیفه نجات جان یک پناهنده را در دریا ندارد."
این قانون ضدانسانی و دیگر قوانین ضدپناهندگی استرالیا را می توان یکی از دلایل عمده کشته شدن صدها پناهنده در آب های استرالیا دانست، کشوری که در ۵ سال گذشته بیش از ۸۰۰ نفر پناهنده در سواحل آن غرق شده اند.