نگاهی به شرایط کار و مبارزات کارگران در فروردين ماه 1392

 

اخبار زیر منعکس کننده گوشه ای از شرایط زندگی و کار کارگران ایران در فروردین ماه سال جاری (۱۳۹۲) و موقعیتی است که سرمایه داران زالو صفت برای کارگران ما به وجود آورده اند. این اخبار در خود رسانه های رژیم نیز (عمدتاً در گزارشات ایلنا) انعکاس یافته اند.

 

"رمانی که فردی به فردی ديگر آسيب جسمی وارد می آورد، آن هم آسيبی که به مرگ وی بيانجامد، اين را ما قتل غير عمد می ناميم؛ و هنگامی که شخص ضارب از پيش بداند که آسيب وارده به مرگ طرف مقابل منجر خواهدشد آنگاه عمل او را قتل عمد می ناميم. هنگامی که جامعه صد ها پرولتر را در چنان وضعی قرار می دهد که آن ها بطور حتم به دام مرگی زودرس و غير طبيعی می افتند، مرگی به همان اندازی ناشی از اعمال خشونت که مرگ در اثر شليک گلوله و يا به ضرب شمشير، وقتی جامعه هزاران انسان را از شرايط لازم حيات محروم ساخته و آن ها را در شرايطی قرار می دهد که در آن قادر به زندگی کردن نيستند، وقتی که آن ها را به زور چوب قانون مجبور می سازد که در اين شرايط بمانند تا مرگ که نتيجه اجتناب ناپذير اين شرايط است فرا رسد  وقتی جامعه می داند  و به خوبی هم می داند که این هزاران نفر اجباراً قربانی این شرایط خواهند شد، و با وجود اين، شرايط مربوطه را برقرار نگاه می دارد، اين عمل جامعه يک نوع قتل عمد است درست مثل قتل عمد توسط يک فرد؛ قتلی پنهانی و خائفانه، قتلی که هیچ کس نمی تواند در قبال آن از خویشتن دفاع کند. قتلی که ظاهراً قتل نیست، زیرا که کسی قاتل را نمی بیند،  زیرا که مرگ این قربانی چونان مرگی طبیعی به نظر می آید چرا که در آن، تعرض به عمل آمده بيشتر ناشی از بی عملی است تا انجام وظيفه.  ولی در هر حال در اينجا ارتکاب به قتل عمد، محرز است”انگلس، “ وضع طبقه کارگر در انگلستان"

 

سوانح حین کار

ریزش یک ساختمان قدیمی در حال تخریب ، سه كارگر ساختمانی را كشت!

شانزدهم فروردین ماه بر اثر ریزش مرگبار یک ساختمان قدیمی در حال تخریب در شمال پایتخت، سه كارگر ساختمانی كشته شدند.

محل وقوع این حادثه یک ساختمان قدیمی در حال تخریب در محدوده خیابان شریعتی، بالا‌تر از بلوار میرداماد اعلام‌شده است و بر اساس گزارش‌های دریافتی کارگران مشغول بازکردن داربست‌های محافظ یک ساختمان سه طبقه قدیمی در حال تخریب بودند که ناگهان بخشی از ساختمان از قسمت بالکن‌ها تخریب شده و بر سر سه تن از آنان ریخته است. بر اثر این رخداد سه کارگر در زیر خروار‌ها سنگ و خاک محبوس شدند و آتش‌نشانان عملیات خود برای خروج این افراد از زیر آوار را آغاز کرده و پس از مدتی، سه کارگر (یك كارگر افغان و دو ایرانی) که حدود ۳۵ سال سن داشتند را از زیر آوار خارج و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند. عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه پس از بررسی علائم حیاتی مرگ این سه کارگر را تایید و اعلام کردند.

کارگری ۳۰ ساله در عمق ۱۵ متری چاه بر اثر برق گرفتگی جان باخت!

این حادثه ظهر روز ( شانزدهم فروردین ماه ) در خیابان دروس، خیابان هدایت تهران رخ داد و طبق بررسی‌های اولیه نیروهای امدادی مشخص شد كارگری در محل گودبرداری یک خانه کارگری در حال حفر چاه بوده که همکارانش به دلیل اینکه او فعالیت خود را ناگهانی قطع کرده بود به موضوع مشکوک شده و به سازمان آتش نشانی اطلاع داده بودند. آتش نشانان با ایمن سازی محل، کارگر ۳۰ ساله را از چاه خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند که آن‌ها مرگ او بر اثر برق گرفتگی را تائید کردند.

خودکشی یک کارگر اهل شهر نودشه!

بنا به گزارش های منتشر شده ، در روز شنبه ( هفدهم  فروردین ماه ) یک کارگرجوان حدودا سی ساله به نام "صبور ایوبی" فرزند "شوکت" در شهر "نودشه" پاوه به دلیل بیکاری و مشکلات خانوادگی، اقدام به خودکشی نمود و جان خود را از دست داد. پیکر بی جان این کارگر در میان غم او اندوه اهالی نودشه به خاک سپرده شد.

مرگ كارگر ساده بر اثر سقوط به مخزن سوخت كوره آجرپزی!

در ۱۸ فروردین ماه كارگری در هنگام کار در حین راهنمایی راننده کامیون حامل خاک در نزدیکی کوره، با فرورفتن این کامیون به مخزن، به داخل مخزن مواد نفتی كوره آجرپزی سقوط کرد. گزارش‌ها از استان خراسان رضوی حاكی است كه این كارگر ۴۵ ساله در کوره آجرپزی جاده رشتخوار، حوالی روستای عباس آباد فرامیشان جان خود را از دست داده است.

کارگری در حین کار دست خود را، از دست داد!

۱۹ فروردین ماه، کارگری در حین کار در یک کارگاه شیرینی پزی به دلیل انفجار کپسول اکسیژن دچار سانحه شد و دست چپ خود را از ناحیه آرنج از دست داد. این کارگر ۳۸ ساله‌در حین سرویس دستگاه‌های شیرینی پزی و تزریق اکسیژن به سیستم برودتی یخچال کارگاهی در شهرک ولیعصر، به دلیل انفجار ناگهانی کپسول اکسیژن دچار حادثه شده است.

خودکشی یک کارگر با طناب دار در شرکت راه آهن!

«مجید.پ» کارگر بیكار شده شرکت راه آهن جمهوری اسلامی که قبلا از طريق یكی از شركت‌های پیمانکاری برای راه آهن کار می کرد  صبح روز  ۲۰ فرورین ماه  در باغچهٔ انتهای محوطهٔ سبز اداره "مولد بخار" این شرکت با طناب دار دست به خودکشی زد و جان باخت. «مجید» حدود ۳۰ سال سن داشت. دی ماه سال گذشته در جریان تعویض شرکت پیمانکاری «مه ریل» به جای شرکت پیمانکاری «هجرت گستر جهان آفرین» او کار خود را از دست داده بود.

يکی از همكاران این كارگر با اشاره به فشار روانی ناشی از بیکاری و پیامدهای آن بر اين کارگر رنجديده گفت خودکشی آقای «مجید. پ» در اداره، حاوی پیام خاصی برای مسئولان شرکت است که در نامهٔ ای که ازخود باقی گذاشته به این مساله اشاره شده است.

مرگ يک کارگر در يکی از روستاهای  سبزوار!

جوان 23 ساله ای در حین حفر چاه در یکی از روستاهای سبزوار بر اثر اتصال برق بالابر دچار برق گرفتگی شد و متاسفانه در دم جان سپرد.

فولاد یزد باز هم قربانی گرفت!

با گذشت یک سال از فاجعه انفجار کوره در کارخانه فولاد غدیر یزد که طی آن  ۱۸ کارگر کشته شدند، بار دیگر کارگری بر اثر انفجار کوره در اين كارخانه جان خود را از دست داد. روز چهارشنبه بیست و یکم فروردین ماه بر اثر انفجار در شرکت فولاد يزد، دوباره مرگ کارگر ديگری در اين واحد توليدی فولاد رقم خورد. به دليل بارش باران های بهاری در چند روز گذشته مقداری آب در زير سرباره و کوره ذوب فولاد شرکت فولاد يزد نفوذ کرد و اين نفوذ منجر به انفجار شد. به گزارش فارس، در این انفجار که با آتش سوزی نیز همراه بود یکی از کارگران با نام «ابوالفضل خنیاگر» دچار آتش سوزی شد و جان خود را از دست داد. این کارگر راننده بیل مکانیکی بود که در حال جابه‌جایی آهن، دچار آتش سوزی شد و جان خود را از دست داد.

مرگ دو کارگر در روستای« جیرانلو» شهرستان مراغه!

به گزارش ایسنا، صبح جمعه 23 فروردين دو کارگرهنگام کاردرچاهی در روستای جیرانلوی شهرستان مراغه بر اثر گازهای متصاعد شده جان باختند و کارگر ديگری با تشخیص تکنسین‌های اعزامی به بیمارستان مراغه منتقل شد. 

مرگ ۲ کارگر بر اثر سقوط جرثقیل در ورزشگاه نقش‌جهان اصفهان!


 
روز پنجشنبه ( ۲۲ فروردین ماه ) بر اثر سقوط جرثقیل در ورزشگان نقش جهان اصفهان دو نفر دو جوان حدودا 30 ساله مصدوم بدحال شدند که به هنگام حضور کارشناسان بر سر صحنه حادثه یک نفر ار آنها به دلیل سقوط اتاقک جرثقیل در دم جان باخته بود و نفر دیگر پس از انجام عمل احیا موفق، زنده و به بیمارستان غرضی منتقل شد که به دلیل شدت جراحات به بیمارستان کاشانی انتقال داده می شود اما به دلیل ضربه سنگین، درمان بی نتیجه و نفر دوم هم درگذشت.
از مرگ این دو جوان که نزدیک به 30 سال سن داشتند، مجروح و مصدوم دیگری گزارش نشده است

 

آوار دوباره در تهران جان ۲ کارگر ساختمانی را گرفت!

دو کارگر افغان مشغول تخریب یک ساختمان قدیمی به مساحت 150 مترمربع بودند که ناگهان سقف پشت‌بام ریزش کرده و این دو تن در زیر آوار محبوس شده‌اند. آتش‌نشانان دو کارگر را از زیر آوار خارج کرده و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی اعلام کرد: عوامل اورژانس پس از بررسی علائم حیاتی، مرگ یک کارگر 27 ساله را تایید و کارگر دیگر را که 34 سال سن داشت و مصدوم شده بود، به بیمارستان منتقل کردند.

در اثر انفجار  در معدن سیرجان سیزده نفر مجروح شدند !

روز چهارشنبه ( بیست و هشتم فروردین ماه )بر اثر انفجار در معدن فردوس سیرجان سیزده کارگر مجروح شدند . به گزارش کرنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس استان کرمان، پلیس بلافاصله در محل حاضر و در تحقیقات اولیه‌ی پلیس مشخص شد مسئولان آتشباری معدن قصد معدوم کردن مقادیری از مواد ناریه‌ی تاریخ گذشته را داشتند که بر اثر آن انفجار مهیبی رخ داد و سیزده نفر مجروح شدند.

رشد ۱۳ درصدی حوادث کار در زنجان!

 مدیر کل پزشکی قانونی استان زنجان در 18 فروردین ماه امسال  از رشد ۱۳/۶۶درصدی حوادث كار استان در سال  ۹۱  خبر داد، مهدی فروزش در تشریح این خبر افزود: سال گذشته ۴۱۶ مورد حوادث کار در این استان به وقوع پیوست که در مقایسه با مدت مشابه سال ماقبل آن ۳۶۶ مورد آن به ثبت رسیده بود.

نا امنی شرايط کار در کوره پز خانه ها!

در حالی که فصل کار کوره پزخانه‌ها از اردیبهشت ماه شروع می‌شود اما درچهاردهم فروردین ماه برخی از فعالان کارگری گزارش دادند که کارفرمایان در تامین حداقل استانداردهای بهداشتی در کارگاه‌های آجرپزی کوتاهی می‌کنند. کارگران کوره پزخانه‌ها هر چه دارند از اوایل انقلاب است که کارفرمایان مجبور بودند امکانات رفاهی را برای آنان فراهم سازند و تمام این امکانات زندگی از جمله خانه، آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی از سی و چهار سال پیش دست نخورده باقی مانده و پس از گذشت چند دهه اینك مخروبه شده است ، این شرایط باعث شده است تا سلامت کارگران کوره پزخانه‌ها به دلیل محیط کاری نامناسب همواره در معرض خطر قرار گیرد.

در باره کوره پزخانه‌های منطقه یافت آباد گفته می شود که: «معمولا از تجهیزات اولیه پزشکی در این کارگاه‌ها خبری نیست و اگر اتفاقی در محیط کار بیافتد امکان خدمات رسانی به کارگر مصدوم وجود ندارد

 

دستمزد های معوقه و عدم پرداخت آنها، تعطیلی و اخراج ها

 

تعدیل کارگران دریایی!

بر اساس گزارشات منتشر شده در مطبوعات در سالی که گذشت بیش از ۱۳۰ تن از کارگران دریایی شاغل در شرکت‌های کشتیرانی جمهوری اسلامی و شرکت ملی نفت کش کار خود را از دست داده و بیکار شدند.

اخراج کارگران ايرانی شرکت کشتیرانی ایران – هند!

يکی از کارگران شرکت دریانوردی جمهوری اسلامی (مرکز خلیج فارس) برای اولین بار از تعدیل کارگران ایرانی شرکت کشتیرانی ایران – هند خبر داد. بر اساس اين گزارش «شرکت کشتیرانی ایران – هند، تمام کارگران ایرانی خود را که بر روی عرشهٔ کشتی‌های این شرکت مشغول به کار بودند به دلیل فرار از پرداخت حقوق و مزایا به آنان مرخص کرده بود و فقط از کارگران هندی استفاده می‌کرد.»  در این گزارش آمده است که هنگامی که پرسنل این شرکت‌ها برای دریافت حقوق خود به بانک مراجعه می‌کنند به آن‌ها گفته می‌شود که چون دلار نداریم حقوق شما را به ریال و مطابق نرخ بانک مرکزی (هر دلار ۱۲۵۰۰ ریال) پرداخت می‌کنیم اما پرسنل از دریافت آن سر باز زده و به این موضوع اعتراض می‌کنند. بعد از اعتراض کارگران، به آن‌ها پیشنهاد شده است تا حقوق خود را به ریال و با نرخ دلاری ۲۲۵۰۰ ریال دریافت کنند.

۱۴ میلیارد تومان از معوقات سال ۹۱ چایکاران پرداخت نشده‌است!

 روز چهارشنبه ( بیست و یکم فروردین ماه ) نایب رئیس اتحادیه چایکاران شمال اعلام کرد که: حدود ۱۴ میلیارد تومان از طلب چایکاران باقی مانده است. شرکت صدرا که پیش از این قول داده بود تا همهٔ طلب چایکاران را تا ۲۲ بهمن ماه سال گذشته پرداخت کند انصراف داد و سازمان چای کشور با واگذاری حواله به کارخانه‌ها سعی در پرداخت معوقات سال ۹۱ چایکاران دارد.

نامبرده درپایان اظهار داشت: در ازای هر یک کیلو چای خشک تولیدی در کارخانه‌ها، ۲ کیلو حواله واردات چای خشک به کارخانه داران داده می‌شود اما چون آنها توانایی ورادات چای را ندارند این حواله‌ها را به تاجران می‌فروشند و پول آن را دریافت می‌کنند.

چرا نباید کشاورزان بازنشسته شوند!

به گزارش خبرنگار ایلنا در ۱۸ فروردین ماه  نماینده رژيم ازخلخال در مجلس در تذکری آئین‌نامه‌ای اظهار داشت: با توجه به اینکه در شرایط فعلی در تحریم نفتی قرار داریم، باید حمایت از روستائیان و کشاورزان برای افرایش تولید محصولات کشاورزی در اولویت قرار گیرد. بر مبنای اين گزارش نماينده مزبور اظهار داشته که کشاورزان از سه موضوع "تأمین آب، غصب زمین‌های کشاورزی مردم و جاده بین مزارع"، رنج می‌برندو در ادامه اظهاراتش در مجلس ارتجاع پرسيد که  چرا نباید کشاورزان مشمول بیمه تأمین اجتماعی شوند تا پس از 30 سال خدمت، بازنشسته شوند؟

 افزایش کارگران روزمزد در سلماس و شرایط نامطلوب شغلی ایشان!

 

بنا به گزارش خبرگزاری هرانا در روز چهارشنبه  بیست و یکم فروردين ماه، کارفرمايان در شهرستان سلماس جهت سوءاستفاده از کارگران آنها را به روش روز مزد استخدام می کنند. بر اساس اين گزارش کارگران روزمزد چند کارخانه در سلماس صرفاً به میزان ساعت‌ها و روزهائی که کار می‌کنند مزد دریافت می‌نمایند و از تمامی مزایا و حمایت‌های قانون کار هم‌چون بیمه، سنوات، عیدی، پاداش، کمک‌های غیر نقدی، حقوق ثابت و مواردی از این دست محروم هستند و در میان جامعه کارگری ضعیف ترین و محروم ترین اقشار هستند. این کارگران که اغلب در کارخانه‌ها مشغول به کار هستند، متاسفانه هر سال به تعدادشان افزوده         می‌شود.
همکاری مسئولین دولتی با کارفرمایان در سلماس موجب شده است که کارفرمایان از این امر سوءاستفاده کرده و همواره در پی استفاده از کارگران روزمزد باشند. با این حال، تاکنون نه تنها هیچ‌گونه برنامه ریزی مشخصی برای ساماندهی کارگران شاغل در بخش روزمزد در این شهرستان انجام نشده، بلکه در قانون کار نیز اساسا هیچ پوشش حمایتی‌ای برای شاغلان روزمزد در نظر گرفته نشده است.

اجرایی نشدن افزایش مزد ۲۵ درصدی کارگران نانوایی‌ها!

يکی از کارگران نانوائی های اصفهان روز شنبه بیست و چهارم فرور دین ماه اعلام کرد که کارفرمایان می‌گویند تا هزینهٔ افزایش مزد در هزینه تولید نان محاسبه نشود و قیمت‌ها تغییر نکند مزد کارگران را بر اساس مصوبهٔ جدید شورای عالی کار که حداقل دستمزد ها را 25 درصد افزايش داده پرداخت نمی‌کنند. اساس حرف کارفرمايان اين است که قیمت نان با سال ۹۱ هنوز تغییری نکرده که ما دستمزد ها را زياد کنيم.

ادعای عجيب یك شركت بیمه‌گر نسبت به كارگران ایلامی!

يکی از کارگران شهر ایلام اعلام کرد: یك شركت بیمه‌گر درشهر ایلام علی رغم قراردادی که در خصوص ارائه خدمات بیمه‌ای به کارگران دارد در پرداخت هزینه‌های درمان آنان، به تعهدات خود عمل نمی‌کند. با رسانه ای شدن اين موضوع در 26 فروردين ماه اعلام شد که شرکت بیمه میهن مدعی است با توجه به اینکه این امر با تعدادی از رسانه‌ها مطرح شده است کارگران بايد زيان شان را از همان رسانه هائی که خبر را منعکس کرده اند دريافت کنند!


دستمزد کارگران یک میلیون تومان با خط فقر فاصله دارد!

در حالی که بر اساس آمارهای رسمی، خط فقر یا هزینه تأمین حداقل نیازهای یک خانواده چهار نفری نزدیک به یک و نیم میلیون تومان برآورد شده است، شورای تعیین مزد کمتر از یک سوم این مبلغ را به عنوان دستمزدکارگران در سال ۹۲ درنظر گرفته‌ است.
يکی از کارگران استان اصفهان در 26 فروردين ماه با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: دستمزد سال ۹۲ کارگران نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته و ۴۸۷ هزار تومان اعلام شده که هیچ همخوانی و تناسبی با تورم موجود در کشور ندارد.

تعاونی‌كارگران پتروشیمی جایگزین پیمانكاران نشد!

 کارگران پتروشیمی تبریز از اقدام غیر قانونی وزارت نفت در استفاده از شرکت‌های پیمانکاری به جای تعاونی‌ها انتقاد کردند. يکی از کارگران در این باره روزسه‌شنبه  ۲۷ فرودین ماه  به ایلنا گفت: وزارت نفت بر خلاف تعهدات خود به جای آنکه کارگرانی که قرار داد مستقیم نشده‌اند را به تعاونی‌ها بسپارد، به شركت‌های پیمانکاری جدید معرفی می‌كند. اين کارگران می گويند که پیش‌تر مسئولان قول داده بودند تا با تشکیل تعاونی از سوی کارگران، به جای سپردن کار به شرکت‌های پیمانکاری با تعاونی‌ها همکاری کنند. حال که کارگران با صرف هزینه سنگین، تعاونی تشکیل داده‌اند می‌گویند نمی‌توانیم کار را به آن‌ها بسپاریم.

ادامه تعطیلات نوروزی در برخی كارخانه‌های لوازم خانگی!

یکی از دست اندارکاران  مسائلی کارگری در استان تهران روز چهارشنبه ۲۸ فروردین ماه اعلام کرد: برخی تولید کنند گان لوازم خانگی داخلی به علت نبود مواد اولیه تولید، با افزودن بر زمان تعطیلات نوروزی، عملا کار در واحد‌های تولیدی خود را تعطیل کرده‌اند. نامبرده نسبت به افزایش مشکلات واحد‌های تولید کننده لوازم خانگی هشدار داد و گفت: هم اکنون تعداد زیادی از کارگران این واحد‌های تولیدی، بعد از سپری کردن تعطیلات نوروزی به دلیل آنچه که از سوی کارفرما، فراهم نشدن مواد اولیه تولیدعنوان شده است نتوانسته‌اند بر سر کار خود حاضر شوند.

چادرنشینی کارگر بيکار با خانواده اش در بهشت زهرا!    


کارگر بيکاری به دليل ناتوانی در پرداخت کرايه خانه به بهشت زهرا پناه برد و در فاصله‌500 متری از ضلع شرقی ایستگاه متروی حرم زیر یک درخت توت اسباب اثاثیه خود را تلنبار نمود. به گزارش ایسنا درروز پنجشنبه22 فروردين ماه :" دو دختر و مادرشان درون چادر نشسته‌اند، پدر خانواده هم که پنجاه و شش ساله است، می‌گوید: از بیست و پنجم اسفند و وقتی پولی برایمان باقی نماند تا رهن و اجاره خانه را پرداخت کنیم، ناچار به این محل آمده‌ایم."

اين کارگر که تراشکار بوده به خبرنگار ايسنا گفت این بار دومی است که اجبارا وسایل زندگی خود را در گوشه‌ای از خیابان چیده‌است. بر اساس گزارش منتشر شده  

"این خانواده تا مدتی قبل در آپارتمانی 45 متری در سرآسیاب ملارد زندگی می‌کردند. آنها برای اجاره خانه یک میلیون تومان پول پیش داده بودند و ماهی 250 هزار تومان هم اجاره پرداخت می‌کردند، اما وقتی پدر خانواده از کار بیکار شد، اجاره‌ها هر ماه پس از ماه دیگر عقب افتاد و در حالی که زمان قرارداد به پایان رسیده بود صاحبخانه تصمیم گرفت یک میلیون تومان به پول پیش خانه اضافه کند، آنها هم که نمی‌توانستند از پس پرداخت اجاره خانه بربیایند ناچار وسایلشان را بار ماشین کرده و به این محل آمدند"

 

برخی از اعتراضات کارگری

 

شکایت كارگران پتروشیمی بندر امام علیه مزد!

يکی از کارگران  پتروشیمی بندر امام از ارسال شکایت نامهٔ به دیوان عدالت اداری در اعتراض به رقم مصوب مزد سال ۹۲ خبر داد.

نمایندگان كارگری قدرت چانی زنی ندارند!

عضو هیات اجرایی خانه کارگر استان قزوین که نهادی رژيم ساخته  می باشد در بیستم فروردین ماه اعتراف نمود که: قدرت چانه زنی نمایندگان کارگری به دلیل فاصله تشکل‌های صنفی با بطن جامعه کارگری از دست رفته است. وی سپس برای جا باز کردن در بين کارگران برای خود، به ایلنا گفت: در تعیین دستمزد نظر و خواسته واقعی کارگران لحاظ نشده است و حتی بند یک ماده ۴۱ قانون کار یعنی مطابقت درصد افزایش حقوق با نرخ تورم رسمی کشور نیز منافات دارد. نامبرده سپس با پیش‌بینی سالی مشقت‌بار برای جامعه كارگری، حهت جلب نظر کارگران به نهاد های رژيم ساخته در محيط های کارگری تصریح کرد: متاسفانه ابزاری قوی که بتوان تعیین دستمزد عادلانه را پی‌گیری کرد وجود ندارد و  تنها وحدت همه تشکل‌های کارگری می‌تواند منافع حداقلی را برای کارگران کسب کند.

اعتراض كارگران لامپ الوند با انتقال كارخانه!

يکی از کارگران شاغل در واحد تولید لامپ الوند قزوین روز شنبه 24 فروردين ماه اظهار داشت که: ۲۶ کارگر رسمی تولیدی لامپ الوند مخالف تصمیم كارفرما در خصوص انتقال این کارخانه از شهرک صنعتی البرز به به شهرک صنعتی لیا هستند. كارگران استدلال كارفرما جهت اجرای طرح اصلاح ساختاری را بهانه قلمداد كرده و می گویند با این انتقال هیچ تضمین برای اشتغال آنها وجود ندارد. وی گفت: در سال ۸۵ حدود ۴۰ کارگر رسمی این کارخانه در راستای اجرای طرح اصلاح ساختاری، از سوی كارفرما و علی رغم میل باطنی خود برای مدت 19 ماه به بیمه بیکاری معرفی شدند. سپس وی افزود که : کارفرمای این کارخانه با استفاده از غیبت کارگران مقرری بگیر، ابزار تولید، مواد اولیه و زمین و همچنین بخش زیادی از ملك کارخانه را به شرکتهای ایران چسب و تهویه فروخته است.به گفته این کارگر در مدتی كه كارگران مقرری بگیر در پوشش بیمه بیكاری بودند نه تنها در كارخانه هیچ اصلاح ساختاری انجام نگرفت بلكه از‌‌‌‌همان سال ۸۵ مدیریت شروع به فروختن مواد اولیه و  ماشین آلات تولید لامپ به صورت ضایعات کرد.

اعتراض کارگران خراسان شمالی به حداقل دستمزد تعيين شده!

يکی از کارگران خراسان شمالی ضمن اعتراض به تعيين حداقل مزد برای سال 92 که در واقع کاهش دستمزد ها ست روز شنبه 24 فروردین ماه به ايلنا گفت اکثر مواد مصرفی  روزانه خانوار کارگری بعد از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها از سوی دولت چندین برابر رشد قیمت داشته است  و در اين روند افزایش قیمت هر قرص نان بربری به عنوان یک کالای مصرفی روزانه، قبل از هدفمندی یارانه‌ها حدود هزار ریال بود که با تغییر نرخ قیمت‌ها درحال حاضر به ۶۰۰۰ ریال افزایش یافته است، همچنین هر قرص نان لواش نیز از ۴۰۰ ریال به ۱۸۰۰ ریال رسیده است.

اعتراض قاطع کارگران راه آهن یزد به قراردادهای پیمانی!

به گزارش ایلنا شنبه (۲۴ فروردین ماه )، در طوماری که به امضای ۹۸ نفر از کارگران متخصص پیمانی و شرکتی شاغل در اداره ناوگان راه آهن استان یزد رسیده، خطاب به مدیرکل راه آهن یزد آمده است: در صورت اجرایی نشدن مصوبات هیات دولت توسط راه آهن، پرسنل متخصص شاغل شرکتی (پیمانی) مشمول تبدیل وضعیت، از تاریخ ۳۱ فروردین ماه سال جاری که قرارداد کارشان پایان می‌یابد دیگر در قالب شرکت‌های پیمانکاری قادر به همکاری با راه آهن نیستند و لذا در صورت نیاز راه‌آهن به این کارگران متخصص باید قرارداد جدید کار بصورت مستقیم از طرف راه آهن منعقد شود. گفتنی است «نیروی كار شركتی» به كارگرانی گفته می‌شود كه با واسطه یك شركت دلال نیروی انسانی به استخدام درآمده‌اند تا به این ترتیب كارفرمای اصلی تعهدی نسبت به بخش عمده‌ای از حقوق قانونی كارگران متقبل نشود.

كارگران امضا كننده این طومار در ادامه به نامه‌ی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره كرده‌اند كه با اعلام نظرکار‌شناسی خود، صراحتا مشاغل این کارگران قراردادی را تخصصی دانسته است و در ادامه آورده‌اند: این در حالیست که اداره کل راه اهن با اطلاع از این موضوع پس از گذشت چند سال از این مصوبه دولت، باز هم نسبت به تبدیل وضعیت کارکنان خود هیچ اقدامی صورت نداده و با تفسیر رای و استناد نابجا به مصوباتی که هیچ ربطی به وضع ما ندارد ، از دستورات صریح در اين زمينه امتناع و از تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی و پیمانی خود داری می‌کند.

همچنین این کارگران با نادرست خواندن بهانه‌های مطروحه توسط مسئولان راه آهن، مدعی شده‌اند: تاخیر چند ساله این اداره در اعطای حقوق مسلم و قانونی بیش از چند هزار نیروی متخصص، هیچ توجیحی جز سود برخی صاحبان شرکت‌های وابسته ندارد.

در این نامه کارگران با اشاره‌ای مختصر به رد ادعای مسئولان اداره کل راه آهن یزد در زمینه تبدیل وضعیت کارکنان خود، آورده‌اند: با وجود اینکه کارگران طی دفعاتی هم بصورت کتبی و هم شفاعی خواسته خود را به کارفرما اعلام داشته‌اند، در صورت اجرا نشدن مصوبات هیات دولت تا پایان قرار داد اینجانبان (تا مورخه۳۱/۰۱/۹۲ توسط این اداره کل) دیگر قادر به همکاری به صورت شرکتی نیستیم.

طومار نویسی کارگران راه آهن یزد درحالی است که پیش از این در تاریخ ۲۶ اسفند ‌ماه سال ۹۱ نیز ۵۴ نفر از کارگران سیر حرکت پیمانکاری راه آهن شرق در نامه‌ای مشابه از اداره کل راه آهن یزد خواهان تبدیل وضعیت استخدامی خود از شرکتی به قرارداد کار معین شده بودند.

تلاش كارگران جهت اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در كشتیرانی!

يکی از کارگران شرکت کشتيرانی در اعتراض به عدم توجه اين شرکت به خواستهای وی روز 24 فروردين ماه به ایلنا گفت: پس از گذشت ۵ سال از شکایت اینجانب بر علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و با توجه به صدور نامه شماره ۱۹۷۲۰۶ مورخه ۰۵/۱۲/۱۳۹۱ جهت اعمال ماده ۵۰ قانون کار و محاسبه طرح نقدی مشاغل با وجود گذشت نزدیک به دو ماه از موضوع مذکور در عمل هیچگونه اقدامی صورت نگرفته است. هدف آقایان از این همه کاغذ بازی و نامه بازی چیست؟ اگر قرار است به صورت کدخدامنشی رسیدگی شود پس چرا این نامه صادر شده است؟ اگر کشتیرانی به مشکلات اینجانب رسیدگی می‌کرد که شکایت به وزارت کار نمی‌بردم. کشتیرانی می‌گوید حتی اگر ما طرح طبقه بندی مشاغل تمامی كارگران را رسیدگی کنیم طرح طبقه بندی شما را محاسبه نخواهیم کرد. اين کارگر دریانوردان جمهوری اسلامی مرکز خلیج فارس در پایان اظهار داشت: کارگران دریایی مدتهاست که خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند. در این راه نیز اقدامات بسیاری انجام داده‌اند و به ارگان‌های مختلفی مراجعه کرده‌اند. مشخص نیست مسئولان تا چه زمانی می‌خواهند ما را مثل توپ به هم پاس بدهند.


تجمع کارکنان منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد جلوی استانداری!

به گزارش کبنا نیوز، روز دوشنبه 26 فروردين ماه جمعی از نیروهای شرکتی مشغول در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد در جلوی محل استانداری تجمع کردند

براساس این گزارش، به نقل ازتعدادی تجمع کنندگان، طبق مصوبه هئیت دولت، نیروهای شرکتی باید استخدام رسمی شوند و در برخی از استانها این مصوبه اجرا شده است، ولی متاسفانه در منابع طبیعی این کار  صورت نگرفته است

همچنین این کارکنان افزودند،حقوق و مزایا مرتب پرداخت نمی گردد،از سابقه کار بالای ۱۰ سال برخوردار      هستیم  که همچنان بلا تکلیف هستیم.

نامه اعتراضی کارگران آهنگری تراکتورسازی تبریز!

کارگران شرکت آهنگری تراکتورسازی تبریز بدنبال اعتراضات اخیر خود و بی توجهی مسئولان به مشکلات پیش آمده از سوی مدیریت این واحد، روز دوشنبه ۲۶ فروردين ماه

نامه ای سرگشاده را به شرح ذیل تهیه و جهت انتشار در اختیار رهسا نیوز قرار دادند. آنان در قسمتی از نوشتار خود با انتقاد از سرهنگ محمدپور( مدیریت این واحد) نوشته اند: “مسئولانی که همیشه از عدالت در جمهوری اسلامی دم می زنند بهتر است بدانند که در این نظام ناعدالتی کامل بر قرار است چرا که در این نظام نه نظارتی هست و نه عدالتی، این نظام روش پرورش ظالم را در پیش گرفته است و ظالمانه مردم را کنترل می کند، خصوصا قشر کارگری در همه جای ایران عزیزمان”.

متن کامل این نامه بشرح زیر است:

با سلام

مدتی است که شخصی پاسدار، از سپاه پاسداران بنام آقای سرهنگ محمد پرویزی که قبلا هم چندین بار با لباس و فرم نظامی سپاه وارد کارخانه شده بود و برای بازدید و بازرسی از شرکت چندین بار مراجعت نموده بود، چند ماهی است که از بازنشستگی ایشان در سپاه گذشته است و ایشان رسما در شرکت آهنگری مشغول بکار شده اند و از بدو ورود به شرکت تعداد ۱۰۰ نفر از کارگران را اخراج نموده اند و مابقی کارگران را در حالت رعب و وحشت و تهدید و انگشت نگاری تهدید نموده اند، اکنون ما کارگران آهنگری تراکتورسازی نه توان و روحیه کار داریم و نه هیچ امنیت شغلی و فقط انتظار روز اخراجمان را می کشیم، این تهدیدها و قدرت طلبی ها بهمراه عدم پرداخت حقوق و مزایا باعث شده است که کارگران در خفقگان و سکوت کار کنند و از ترس برخوردهای ظالمانه این سرهنگ بازنشسته هیچ حرفی برای احیای حقوق خود نزنند.

مسئولانی که همیشه از عدالت در جمهوری اسلامی دم می زنند بهتر است بدانند که در این نظام ناعدالتی کامل بر قرار است چرا که در این نظام نه نظارتی هست و نه عدالتی، این نظام روش پرورش ظالم را در پیش گرفته است و ظالمانه مردم را کنترل می کند، خصوصا قشر کارگری در همه جای ایران عزیزمان.

کارگران در ایران با این اندیشه می خوابند که صبح حکم اخراجشان خواهد آمد.آیا کارگران که قشر زحمت کش هستند همیشه باید در اضطراب و استرس زندگی کنند؟باید همیشه شرمنده خانواده هایشان باشند؟

ما کارگران ، بعد از رحمت خدای منان و بزرگ ، چشم امیدمان به شما رسانه های معزز می باشد تا صدای ما را در این خفگان به گوش مسئولان و همه دنیا برسانید تا پرده ای دیگر از جنایات فاسدین بر داشته شود.

با تشکر – عده ای از کارگران شرکت آهنگری تراکتور سازی تبریز 

 

اعتراض به عدم دريافت 26 ماه حقوق!

 

روز سه شنبه 27 فروردين ماه يکی از کارگران کارخانه قند اهواز به ایلنا گفت: طی جلسات اعضای کمسیون کارگری با استانداری و مسئولان تامین اجتماعی استان خوزستان، مقرر شده است شرایط بازنشسته شدن برای ۲۸ کارگر کارخانه قند اهواز تا پایان فروردین ماه سال جاری تسهیل شود.

نماینده کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز اعلام کرد: بیش از ۷۰ نفر از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز همچنان به عدم دریافت بیش از ۲۶ ماه حقوق خود معترض هستند.

او اضافه کرد: با وجود اینکه در سال گذشته کارگران این کارخانه اعتراضات بسیاری را در مقابل ارگانهای مختلف ذی‌ربط داشته‌اند اما متاسفانه اقدام جدی جهت حل مشکلات صنفی این تعداد کارگر صورت نگرفته است.

تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در مقابل فرمانداری قروه!

 بیش از یکصد و بیست کارگر کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس به نمایندگی از ۲۶۰ کارگر این كارخانه روز ۲۶ فروردین ماه در اعتراض به تعطیلی کارخانه طی یک ماه اخیر و عدم دریافت حقوق سه ماهه گذشته خود در مقابل فرمانداری قروه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، این کارگران که با سوابق كار ۱۰ تا ۲۰ سال در آستانه بیکاری قرار دارند نسبت به نابودی امنیت شغلی‌شان معترض‌اند. كارگران مدعی شده‌اند كارفرما بدون تعیین زمان مشخصی تنها به آنان گفته است فعلا بر سر کار خود حاضر نشوید.

یکی از کارگران این واحد تولیدی که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت اظهار نمود که: بیش از ۲۶۰ کارگر شاغل در این مجموعه تولیدی علاوه بر اینکه از بهمن ماه سال گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند، بعد از پایان تعطیلات نوروزی نیز از ورودشان به كارخانه جلوگیری شده است.

نماینده كارگران فولاد زاگرس در تشریح جزئیات مشکلات این کارگران افزود: به دستور كارفرما حراست كارخانه بعد از تعطیلات نوروزی در تاریخ۱۶ /۱/ ۹۲ از ورود كارگران جلوگیری به عمل آورده است.

این کارگر اضافه کرد: مجددا بعد از این تاریخ از سوی كارفرمای کارخانه پیامکی برای کارگران ارسال شد مبنی بر اینکه «تا پایان ماه (۳۰ /۱/ ۹۲) بر سر کار خود حاضر نشوید تا به شما اطلاع داده شود». 

این فعال كارگری ادامه داد: پس از دریافت این پیامك ۱۲۰ کارگر به نمایندگی از سایر کارگران در اعتراض به این اقدام کارفرما در مقابل فرمانداری تجمع کردند و بعد از دیدار با فرماندار، این مقام مسئول قول داد امنیت شغلی کارگران حفظ خواهد شد و دلیل بلاتکلیفی کارگران را مشخص نشدن اعضای هیئت مدیره از سوی تامین اجتماعی عنوان کرد.

نماینده کارگران در پایان گفت: از مسئولان می‌خواهیم پیش از اینکه این واحد نیز بطور جدی‌تری دچار مشکل شود بداد کارخانه و کارگران برسند.

 

تجمع بازنشستگان پالایشگاه آبادان در مقابل وزارت نفت!

روز  سه‌شنبه  ۲۷ فرودین ماه  ،۳۰ تن از کارکنان شاغل و بازنشسته پالایشگاه آبادان در اعتراض به عدم فروش و یا واگذاری منازل سازمانی پالایشگاه آبادان، در مقابل ساختمان وزارت نفت واقع در خیابان طالقانی تهران تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، ۳۰ تن از کارکنان شاغل و بازنشسته پالایشگاه آبادان با بر افراشتن پارچه نوشته‌هایی در اعتراض به مدیریت فعلی پالایشگاه آبادان از وزیر نفت خواستند تا به مشکلات آنان رسیدگی کند.

در یکی از این پارچه نوشته‌ها اشاره شده بود "ما کارکنان شاغل و بازنشسته پالایشگاه آبادان خواستار اجرای مصوبه دولت و مجلس شورای اسلامی در جهت فروش و واگذاری منازل سازمانی پالایشگاه آبادان با عمر بالای بیش از ۷۰ سال هستیم".