نگاهی به شرایط کار و مبارزات کارگران در آبان ماه  1392

 

اخبار زیر منعکس کننده گوشه ای از شرایط زندگی و کار کارگران ایران در آبان ماه سال جاری (۱۳۹۲) و موقعیتی است که سرمایه داران زالو صفت برای کارگران ما به وجود آورده اند. این اخبار در خود رسانه های رژیم نیز (عمدتاً در گزارشات ایلنا) انعکاس یافته اند.

 

“زمانی که فردی به فردی دیگر آسیب جسمی وارد می آورد، آن هم آسیبی که به مرگ وی بیانجامد، این را ما قتل غیر عمد می نامیم؛ و هنگامی که شخص ضارب از پیش بداند که آسیب وارده به مرگ طرف مقابل منجر خواهد شد آنگاه عمل او را قتل عمد می نامیم. هنگامی که جامعه صد ها پرولتر را در چنان وضعی قرار می دهد که آن ها بطور حتم به دام مرگی زودرس و غیر طبیعی می افتند، مرگی به همان اندازی ناشی از اعمال خشونت که مرگ در اثر شلیک گلوله و یا به ضرب شمشیر، وقتی جامعه هزاران انسان را از شرایط لازم حیات محروم ساخته و آن ها را در شرایطی قرار می دهد که در آن قادر به زندگی کردن نیستند، وقتی که آن ها را به زور چوب قانون مجبور می سازد که در این شرایط بمانند تا مرگ که نتیجه اجتناب ناپذیر این شرایط است فرا رسد وقتی جامعه می داند و به خوبی هم می داند که این هزاران نفر اجباراً قربانی این شرایط خواهند شد، و با وجود این، شرایط مربوطه را برقرار نگاه می دارد، این عمل جامعه یک نوع قتل عمد است درست مثل قتل عمد توسط یک فرد؛ قتلی پنهانی و خائفانه، قتلی که هیچ کس نمی تواند در قبال آن از خویشتن دفاع کند. قتلی که ظاهراً قتل نیست، زیرا که کسی قاتل را نمی بیند، زیرا که مرگ این قربانی چونان مرگی طبیعی به نظر می آید چرا که در آن، تعرض به عمل آمده بیشتر ناشی از بی عملی است تا انجام وظیفه. ولی در هر حال در اینجا ارتکاب به قتل عمد، محرز است” (فردریک انگلس، “وضع طبقه کارگر در انگلستان”)

 

سوانح حین کار

مرگ کارگر در اثر سقوط از طبقه پنجم یک ساختمان

یک کارگر ۳۶ ساله ساختمانی صبح روز جمعه سوم آبان ماه،  حین کار در طبقه پنجم یک ساختمان هفت طبقه در حال ساخت در خیایان پاسداران تهران ، به پایین سقوط کرد و به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.

کارگری بر اثر استنشاق گاز سمی جان باخت!

یک کارگر نگهبان  در يک سوله در حال ساخت در اطراف مشهد، روز یکشنبه پنجم آبان ماه، به علت عدم وجود وسایل گرمایش، برای گرم شدن در داخل چادر مسافرتی ، از زغال استفاده کرده بود که بر اثر استنشاق مونوکسیدکربن جان خود را از دست داد.

 مرگ یک کارگر در اثر انفجار دیگ بخار!

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهری تهران  از انفجار شدید دیگ بخار در قسمت تاسیسات ساختمان در شهرک اکباتان و جان باختن کارگری در روز پنجم آبان ماه، خبر داد. در این حادثه کارگری که در حال سرویس و راه اندازی دیگ بخار در طبقه منهای دو قسمت تاسیسات ساختمان بود ناگهان به دلیل انفجار دیگ در محلی که دچار حریق شده بود محبوس شد. این کارگر که سی ساله بود به علت شدت جراحات وارده در اثر انفجار دیگ بخار جان خود را از دست داد.

سقوط  تیرآهن و جان باختن یک کارگر!

دو کارگر جوان که در یک کارگاه ساختمانی در بلوار محمد امین تهران، روز سه شنبه هفتم آبان ماه، با جرثقیل مشغول کار بودند به دلیل سقوط تیرآهن بر روی جرثقیل دچار حادثه شدند. در این حادثه یکی از کارگران به شدت مصدوم و کارگر سی ساله دیگر نیز  به دلیل شدت جراحات و آسیب‌های وارده، جان خود را از دست داد.

 

 

 

سقوط کامیون در حین تخلیه بار به داخل گودال 40 متری در تهران و مرگ راننده!

 

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران ، صبح روز چهار شنبه هشتم آبان ماه، یک کامیون کمپرسی در حال تخلیه بار به گودال حفاری شده ای که حدودا 40 متر عمق داشت سقوط کرد و راننده در کابین کامیون گرفتار شد.  با تلاش نیروهای آتش نشانی ، مصدوم از خودرو خارج و تحویل اورژانس داده شد، اما متاسفانه پس از انتقال راننده 50 ساله به بیمارستان به دلیل شدت جراحات وارده وی جان خود را از دست داد.  

 

کارگر راهداری در جاده اراک - قم، جان خود را از دست داد!

فرمانده پلیس راه استان مرکزی گفت که شب سه شنبه هفتم آبان ماه، در عملیات راهداری جاده اراک - قم، راننده ماشین قیرپاش راهداری که در حال عبور از عرض اتوبان بود، بوسیله یک دستگاه تریلر زیرگرفته شد و جان خود را از دست داد. بر اساس گزارش پليس راه ، یکی از علل کشته شدن این کارگر راهداری، عدم  استقرار و نصب علایم و تابلوهای هشدار دهنده، نصب چراغ‌های چشمک زن و یا قراردادن مخروط‌های ایمنی از طرف کارفرما بوده است که به منظور هشدار به رانندگان که از مسیر انجام عملیات تردد می‌کنند، باید انجام میگرفت.

قطع انگشتان دست یک کارگر در حین کار!

کارگر جوان  ۳۲ ساله‌ای صبح روز جمعه دهم آبان ماه، در شهرک صنعتی کمشچه حبیب آباد در شهرستان برخوار واقع در استان اصفهان در هنگام کار بر اثر گیر کردن دستش در بین تیغه‌های دستگاه پشم ریسی، چهار انگشت دستش را از دست داد.

سقوط  یک کارگر به عمق چاه ۱۰ متری !

صبح روز شنبه یازدهم آبان ماه، کارگر ۳۲ ساله‌ای بر اثر سقوط در یک چاه ۱۰ متری ساختمان در حال احداث واقع در محدوده خیابان فاطمی تهران، بشدت مصدوم  گشت. عوامل اورژانس پس از انجام اقدامات اولیه درمانی، وی را به مرکز درمانی منتقل کردند.

سه کارگر در میان آتش در یک کارگاه لوستر سازی!

عصر روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه، بر اثر وقوع آتش‌سوزی در کارگاهی به مساحت ۳۰۰ متر مربع واقع در خیابان وحدت اسلامی که مملو از لوسترهای ساخته شده، ‌تعدادی کپسول اکسیژن، ‌سیلندر گاز و... بود سه کارگر در حین کار بشدت دچار سوختگی شدند که پس از نجات توسط عوامل آتش‌نشانی، به بیمارستان منتقل شدند.

جان باختن یک کارگر 23 ساله افغانی بر اثر سقوط به عمق ۲۸ متری چاه!

به گزارش ایلنا، صبح روز دوشنبه سیزدهم آبان ماه، در ساختمانی در حال ساخت در محله قیطریه تهران، کارگر ۲۳ ساله افغان به درون چاهی به عمق ۲۸ متر سقوط کرد.  نیروهای آتش نشانی برای نجات این کارگر مجبور شدند که اول ۱۲ متر آب چاه را تخلیه کنند و پس از بیرون کشیدن این کارگر و تحویل به عوامل اورژانس مرگ او تأیید شد.

جان باختن یک کارگر ۲۰ ساله افغانی در هنگام گود برداری!

حادثه صبح روز چهار شنبه پانزدهم آبان ماه، در خیابان هنگام نرسیده به خیابان فرجام تهران، زمانی رخ داد که که تعدادی کارگر روی دیواره محل گود برداری به وسعت ۲۲۰ متر مربع با عمق ۳ متر مشغول کار بودند که ریزش ناگهانی خاک بخشی از این دیواره موجب شد که دو نفر از کارگران زیر خاک محبوس شوند. بنا بر این گزارش، با حضور گروه های امداد و نجات در محل و پس از خروج کارگران محبوس از زیر آوار، عوامل اورژانس مستقر در محل ،  مرگ یک کارگر ۲۰ ساله تبعه افغانستان را تایید و کارگر ۴۶ ساله دیگر را که مصدوم شده بود برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل کردند.

مصدوم شدن یک کارگر ۲۵ ساله در حین کار!

کارگر جوان ۲۵ ساله ساختمانی که در روستای پیرایواتلو پارس آباد در روز یکشنبه نوزدهم آبان ماه، هنگام کار براثر ریزش مصالح ساختمان زیر آوار مصدوم شده بود، با تلاش‌های گروه امداد پارس آباد از مرگ حتمی نجات و به اورژانس انتقال داده شد.

 

جان باختن دو کارگر بر اثر عدم رعایت اصول ايمنی از سوی پیمانکار

به گزارش واحد مرکزی خبر در روز یکشنبه نوزدهم آبان ماه، رعایت نکردن اصول ایمنی در پروژه فاضلاب شهری توسط پیمانکار، دو کارگر جان خود را از دست دادند. در این حادثه که به علت بی‌احتیاطی پیمانکار در رعایت نکردن اصول ایمنی در پروژه یکی از خیابان های شهر کرمان رخ داد، حدود ۷۰ تُن خاک از دیواره‌های کانال حفر شده فرو ریخت و دو کارگر در زیر آن مدفون شدند که با تلاش آتش نشانی پس از دو ساعت اجساد آن‌ها از زیر خاک بیرون آمد.

جاده غیر استاندارد و سرویس نامناسب، جان 7 نفر از کارگران سد «داریان» پاوه را گرفت!

شامگاه یکشنبه نوزدهم آبان‌ماه، یک خودرو وانت حامل کارگران سد "داریان" که در جاده غیر استاندارد در مسیر روستای "هجیج" شهرستان پاوه (استان کرمانشاه) به روستای "ناو" (از توابع سرو آباد استان کردستان) در حرکت بود به داخل دره سقوط کرد و ۷ نفر از کارگران که در انتهای وانت دو کابین (در قسمت بار) نشسته بودند جان باختند و ۲ نفر از مصدومان این حادثه نیز برای درمان به بیمارستان پاوه اعزام شدند که حال یکی از مصدومان وخیم گزارش شده ‌است. در این حال، منابع غیر رسمی از کشته شدن هشتمین کارگر در جریان انتقال از بیمارستان قدس پاوه به بیمارستان امام رضا خبر داده اند. این خودرو حامل کارگران سد "داریان" بود که بعد از تعطیلی کار به منازل خود باز می‌گشتند.

در قبال اين حادثه دلخراش، پیمانکار این پروژه عمرانی در حالی که منکر حضور کارگران کشته شده در قسمت حمل بار شد اعلام کرد که در جریان سقوط خودروی وانت به دره ، هیچکدام از کارگران کشته شده در قسمت حمل بار خودور حضور نداشته‌اند و در این حادثه تنها یک نفر از کارگران در قسمت حمل بار نشسته بود که خوشبختانه زنده مانده است. با اعلام این سخنان ، وی سعی کرد از مسئولیت خود در رابطه با کارگران کشته شده شانه خالی کند. این اظهارات در حالی از سوی کارفرما مطرح شده است که به گفته کارگران سد داریان در جریان حادثه اخیر حداقل سه نفر از همکاران کشته‌شده آن ها در قسمت حمل بار خودرو حضور داشته‌اند.

یکی از کارگران در رابطه با این تصادف گفت: کارفرمایان موظف به تامین سرویس ایاب و ذهاب ایمن برای کارگران خود هستند و وانت بار به هیچ وجه وسیله امنی برای حمل و نقل انسان‌ها محسوب نمی‌شود. او اضافه کرد که حتی اگر در این حادثه همه کارگران مصدوم و کشته شده در قسمت حمل مسافر نشسته بودند باز هم سانحه شب گذشته از نظر موقعیت زمانی، طبق قانون در چارچوب حوادث حین کار گنجانده می‌شود. بنابراین از این نظر نیز مسئولیت پیمانکار عمرانی سد برطرف نشده و نمی‌توان بدون بررسی کار‌شناسانه رای به بی‌تقصیری کارفرما داد.

در حاثه سد داریان، یکی از کارگران پس از انتقال به بیمارستان قدس پاوه مداوا و ترخیص شد اما کارگر دوم هم اکنون در بیمارستان امام رضا شهر کرمانشاه بستری است.

به گفته برخی از کارگران ، قربانیان حادثه اخیر به همراه تعداد دیگری از کارگران شاغل در پروژه سد داریان تا این لحظه از دریافت پوشش‌های بیمه ای محروم بوده‌اند و پیمانکار سد تنها به آن ها وعده بیمه شدن را داده‌ است. در همین رابطه برادر دو کارگری که یکی از آنان در جریان حادثه روز یکشنبه کشته و دیگری مجروح شده‌ است، در باره وضعیت بیمه کارگران اظهار بی‌اطلاعی کرد و به خبرنگار ایلنا گفت: تعدادی از قربانیان این حادثه جوانانی دانشجو یا تازه ازدواج کرده ای بودند که به دلیل نبود کار در منطقه از مدتی پیش در پروژه ساخت سد مشغول فعالیت شده بودند. وی در ادامه گفت: برادرم در این حادثه از ناحیه گردن و کمر دچار آسیب شده است و ما منتظریم تا طبق تشخیص پزشکان ، عمل جراحی او را آغاز کنند.

 

کارگری در مریوان در حین کار جان خود را از دست داد!

روز دوشنبه بیست و هفتم آبان ماه، از مريوان گزارش داده شد که دو کارگر در جریان دو حادثه جداگانه در حین کار در مریوان و روانسر کشته و مصدوم شدند.

یکی از آن کارگران 50 ساله ، دارای همسر و سه فرزند بود که در حین کار در پروژه گاز رسانی به روستای "نی" از توابع مریوان به علت فروریختن کانال لوله گاز زیر آوار دفن شد و در پی این حادثه جان خود را از دست داد. مورد دیگر یکی از کارگران شهرداری روانسر به نام "میرزا" بود که در حین انجام کار، دچار شکستگی از ناحیه پا شد.

در استان کردستان طی ماه جاری یازده کارگر در حین کار جان خود را از دست داده اند!

 بر اساس گزارش خبرگزاری های رژيم که در روز پنجشنبه سی آبان ماه، منتشر شد  در آبان ماه، یازده کارگر در حین کار جان خود را در شهرهای سنندج، مریوان، سروآباد، روانسر و سردشت و مناطق تابعه آن ها، از دست داده اند.

نقش نمایشی و صوری کمیته‌های حفاظت فنی!

در گزارشی از ساوه به تاريخ روز شنبه چهارم آبان ماه، "صوری" و نمایشی بودن تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار کشور در کارخانه‌های شهرستان ساوه از طرف کارگران مورد تاکيد قرار گرفت. این کمیته ها در کارخانه‌های ساوه در شرایطی مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند که این شهرستان با بیش از ۴۰۰ کارخانه فعال، یکی از قطب‌های صنعتی کشور محسوب می‌شود. در اين گزارش اشاره شده که مسئولین این کمیته‌ها باید آموزش ببینند، صاحب صلاحیت باشند و شرح وظیفه‌شان تدوین شود تا به صورت مشخص بدانند چه کارهایی را باید انجام دهند، چه سیاست‌هایی را باید دنبال کنند و چه مواردی را باید گزارش دهند. با تحلیل این گزارش‌ها می‌توان به میزان ایمنی کارخانه و همین طور، صلاحیت مسئول حفاظت فنی و بهداشت کار بيشتر پی برد.

 

دستمزد های معوقه و عدم پرداخت آن ها، تعطیلی و اخراج ها

 

 

 

کارگران صنایع P.V.C. ایران در سمنان، ۶ ماه حقوق دریافت نکرده اند!

کارگری در سمنان روز چهارشنبه اول آبان ماه، از تعویق ۶ ماه حقوق بیش از ۱۵۰ کارگر صنایع پی وی سی ایران خبر داد و گفت که این معوقات حاصل بی‌نظمی ۸ ساله در پرداخت حقوق کارگران است. با وجود آن که کارگران این واحد هر ماهه حقوق دریافت می‌کنند ولی دریافتی های آنان مربوط به معوقات حقوقی ماه‌های گذشته است. به عنوان مثال کارگران این کارخانه حقوق اسفند ماه سال ۹۱ را، شهریور ماه ۹۲ دریافت کرده‌اند. علاوه بر ۶ ماه حقوق، ۲ ماه بیمه مربوط به ماه‌های تیر و مرداد این کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.
 

۳۹۰ کارگر صنایع ریخته گری ایران ۲ ماه حقوق دریافت نکرده اند!

یکی از کارگران شرکت صنایع ریخته‌گری ایران، روز یکشنبه پنجم آبان ماه، از تعویق ۲ ماه حقوق و بیمه ۳۹۰ نفر از کارگران این کارخانه به سبب کمبود منابع مالی خبر داد و گفت: صنایع ریخته‌گری ایران که یکی از شرکت های معتبر در صنعت ریخته‌گری ایران است مدعی است که به دلیل کمبود نقدینگی و مشکلات تهیه مواد اولیه تولید، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد. او با بیان این که معوقات حقوقی کارگران مربوط به مرداد و مهر ماه سال جاری است افزود: علاوه بر ۲ ماه حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است. تعداد کارگران دائمی کارخانه صنایع ریخته گری ایران ۵۳ نفر و مجموعأ ۲۷۷ کارگر قرار داد موقت و ۶۰ کارگر پیمانکاری در این کارخانه اشتغال دارند. او با بیان اینکه عدم حمایت دولت از واحد‌های ریخته‌گری و قطعه‌سازی این صنعت را با بحران شدید روبرو کرده است افزود: بالارفتن قیمت حامل‌های انرژی، قوانین مالی دست و پاگیر، بهره‌های بالای بانکی، کمبود نقدینگی و عدم پرداخت مطالبات قطعه سازان از طرف کارخانه‌های خودرو سازی بحشی از مشکلات تولید و اشتغال در اين رشته می باشد.

۱۲۰ کارگر شرکت «آبهای عمیق» بوشهر، بیکار شدند!

۱۲۰ نفر از کارگران شرکت فن آوری آبهای عمیق (dot) از پیمانکاران زیر مجموعه شرکت صنعتی دریایی صدرا، روز شنبه چهارم آبان ماه،  شغل‌شان را از دست دادند. کارگری در بوشهر با اعلام این خبر گفت: در شرکت فن آوری آب های عمیق ، ۷۰۰ کارگر متخصص اشتغال داشتند که ۱۲۰ نفر از آن‌ها به سبب آنچه "شرایط نامناسب اقتصادی" عنوان شد، در روزهای پایانی ماه گذشته  با پایان قرار داد کاری‌شان تعدیل شدند. وی با بیان این که تمامی کارگران شرکت فن آوری آب های عمیق سه ماه حقوق معوقه طلب دارند افزود: گفته می‌شود کارفرما قصد دارد تا پایان سال جاری با کاهش نیرو‌های انسانی، تعداد کارگران را به ۲۰۰ نفر کاهش دهد.

تنها 20 درصد از شهرک‌های صنعتی ساری فعال‌اند!

روز شنبه چهارم آبان ماه، در گزارشی از مازندران گفته شد که در پی ادامه بحران اقتصادی سال گذشته، ۸۰ درصد فعالیت شهرک‌های صنعتی شماره ۱ و ۲ ساری به حالت نیمه تعطیل درآمده‌اند، تا پیش از رکود اقتصادی سال گذشته در این مجموعه صنعتی بالغ بر ۱۰۰ واحد تولیدی در رشته‌های مختلف مشغول فعالیت بودند. چنان چه در هر یک از این واحدهای تولیدی به طور متوسط ۱۰ کارگر مشغول کار بوده باشند، میانگین کل کارگران شاغل در شهرک‌های صنعتی مازندران بالغ بر ۱۰۰۰ نفر می شد. اما با گسترش  بحران ، شاهد تعدیل ۸۰ درصدی فعالیت‌های شهرک‌های صنعتی ساری بوديم. بیکاری، کاهش حقوق، اجرای سلیقه‌ای قوانین حمایتی کار و تامین اجتماعی از جمله تبعات شرايط کنونی است.

400 کارگر فارسیت درود پس از یک سال مقاومت ، سرانجام کاملا بیکار شدند!

روز سه شنبه هفتم آبان ماه، ۴۰۰ کارگر کارخانه فارسیت تولید کننده فرآوده‌های "آزبستی" پس از مذاکرات چندین ماهه نمایندگان کارگران و کارفرما از کار بیکار شدند در حالی که هشت ماه حقوق شان پرداخت نشده است. در این بین بسیاری از کارگران که سابقه کار طولانی در مشاغل سخت و زیان آور دارند، در مقابل معرفی شدن به بیمه بیکاری مقاومت می کنند تا از مخدوش شدن سابقه کار خود جلوگیری کنند. مذاکرات سرانجام به اين منجر شد که از مجموع ۴۰۰ کارگر این کارخانه، 96 نفر مقرری بیمه بیکاری را نپذیرفتند و 304 نفر پس از بیکار شدن برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار استان فارس معرفی شدند.  در این گزارش تأکید شده که علت امتناع 96 کارگر از پذیرش بیمه بیکاری این است که  این کارگران در شرف بازنشستگی قرار دارند، دریافت مقرری بیمه بیکاری سبب مخدوش شدن سوابق بیمه ای‌شان در مشاغل سخت و زیان‌آور می‌شود. از این رو آنان بطور خود خواسته از دریافت مقرری بیمه بیکاری انصراف داده‌اند و پی‌گیر استمرار پرداخت حق بیمه‌شان هستند.

 

نقص فنی در "فیبر ایران" ۹۵ کارگر را بیکار کرد!

روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه، از بیکاری ۹۵ کارگر کارخانه فیبر ایران به سبب بروز نقص فنی در یکی از خطوط تولید آن خبر داده شد.  مدیر کارخانه فیبر ایران نیز ضمن تایید نقص فنی ایجاد شده در این واحد صنعتی، اظهار کرد: بروز نقص فنی در دستگاه پرس خطوط شماره یک کارخانه باعث تعطیلی این بخش و بیکاری ۹۵ کارگر شده است. اما يکی از کارگران کارخانه با اشاره به تعداد کارگران شاغل در این کارخانه که ۱۵۰ نفر میباشند،  گفت: ۹۵ کارگر بیکار شده از کارگران خطوط شماره یک این کارخانه بودند و مابقی در خطوط شماره دو با حداقل ظرفیت تولید کار می‌کنند.  به نظر می‌رسد سود کارفرما در اين است که با معرفی کارگران به بیمه بیکاری مبالغی که می‌بایست ماهانه به حساب کارگران به عنوان حقوق واریز کند صرفه جوئی نمايد.

اخراج و «باز خرید خدمت» اجباری کارگران در پی انتقال کارخانه به مدیرت جدید!

روز سه شنبه بیست و هشتم آبان ماه، از شهرستان رباط کریم خبر داده شد که به دنبال انتقال بخش عمده‌ای از سهام کارخانه بیسکویت گرجی به کارفرمای جدید، 80 نفر ار کارگران رسمی اين واحد بطور اجباری "باز خرید خدمت" شدند. بر اساس اين خبر سهام دار جدید تعداد زیادی از کارگران "قرارداد موقت" این کارخانه را نيز با اتمام قرار داد کاری‌شان اخراج کرده است. لازم به ياد آوری است که تعداد کارگران شاغل در این کارخانه قبل از تغییرات اخير 300 نفر بوده است. اما با واگذاری ۵۴ درصد از سهام کارخانه بیسکویت سازی گرجی در بازار بورس، سهام دار جدید در حال ایجاد تغییراتی اساسی در کارخانه گرجی است که این تغییرات امنیت شغلی کارگران را کاملا تهدید کرده است.

از ۸۰ کارخانه‌پارس‌آباد مغان، تنها سه مورد آن ها فعال‌هستند!

 نماینده مردم پارس‌آباد و بیله‌سوار در مجلس در مراسم معارفه استاندار جدید اردبیل، روز سه شنبه بیست و هشتم آبان ماه، گفت به رغم تلاش‌ها در استان اردبیل، خبری از بهبود وضعیت واحدهای تولیدی و صنعتی نیست و از ۸۰ کارخانه تولیدی در پارس‌آباد تنها سه مورد فعال است. بخش کشاورزی به شدت صدمه دیده و دلیل آن نیز سوء‌مدیریت‌ها نیست، بلکه اشتباهات دولت است که کمبودهای مختلف را تحمیل کرده و با ارائه کود و سموم نامرغوب زمینه نابودی کشاورزی را فراهم کرده است.

افزایش اختلافات کارگری - کارفرمایی در استان آذربایجان شرقی !

رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی روز دوشنبه ششم آبان ماه، از صدور دو هزار و ۱۴۸ فقره اجراییه کارگر و کارفرمایی در این استان طی سال گذشته خبر داد و گفت متاسفانه این تعداد احکام اجرایی نسبت به سال ماقبل آن ۵۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. این مشکل باید آسیب‌شناسی شود که چرا اختلافات کارگری و کارفرمایی در واحدهای تولیدی و صنعتی روند صعودی دارد.

با تعطیلی کارخانه، ۲۵ کارگر کار خود را از دست دادند!

روز سه شنبه چهاردهم آبان ماه،  ايلنا از استان گلستان گزارش داد که  به دليل تعطیلی کارخانه گرگان فلز 25 کارگر اين واحد بيکار شدند. بر مبنای اين گزارش کارخانه گرگان فلز از واحدهای با سابقه در تولید قطعات خودرو، به دلیل کمبود نقدینگی و مشکلات تهیه مواد اولیه تولید از سوی کارفرما از ۱۵ شهریور ماه سال جاری تعطیل اعلام شد و اکنون تمامی کارگران اخراج شده‌اند. این کارگران بیش از ۱۲ ماه حقوق از کارفرما طلب دارند، تعداد کارگران در سال 1390، ۱۳۰ نفر بود که ۱۵ کارگر بازنشسته و مابقی به سبب موقت بودن قرارداد کاری‌شان به تدریج اخراج شدند.

 

چهار ساله شدن تلاش کارگران برای دریافت حقوق معوقه خود !

یکی از کارگران کارخانه شیشه ایمنی "طوس" روز دوشنبه سیزدهم آبان ماه،  از پرداخت نشدن ۱۵ ماه حقوق کارگران با وجود تعطیلی کارخانه طی چهار سال گذشته خبر داد و گفت این واحد با وجود آن که ۱۵ ماه از حقوق کارگران را نپرداخته بود در فروردین سال ۸۹ به اعلام کمبود منابع مالی تعطیل اعلام شد. کارخانه شیشه ایمنی "طوس" که از سال ۸۷ دچار بحران اقتصادی شده بود نتوانست معوقات ۱۵ ماهه کارگران خود را پرداخت کند و کارفرما با تعطیلی کارخانه در فروردین ماه سال ۸۹ تمامی ۶۰ کارگر شاغل را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی کرد. اما کارگران تا کنون نتوانسته‌اند حق سنوات خدمت خود را از کارفرما دریافت کنند.

تعطیلی کارخانه گیبور در مشهد و  اخراج ۴۰ کارگر به بهانه کمبود نقدینگی!

یکی از کارگران کارخانه "گیبور" واقع در مشهد روز دوشنبه سیزدهم آبان ماه،  از اخراج ۴۰ کارگر به دلیل انحلال این کارخانه از سوی کارفرما خبر دارد . اين کارگر که خود نیز یکی از کارگران اخراجی است، گفت کارفرمای این کارخانه تولید قطعات خودرو به بهانه افزایش مشکلات مربوط به نقدینگی، کارخانه را تعطیل اعلام کرده و همه کارگران باسابقه را نیز اخراج کرده است. اما به عقیده کارگران تعطیلی این کارخانه صوری است و کارفرمای این واحد با بکار گیری چندین کارگر قراردادی به صورت شبانه کارخانه را راه انداخته است. وی هم چنین اضافه کرد که پیش از تعطیلی، کارگران این کارخانه گاه تا سه نوبت مشغول کار بودند و به نظر نمی‌رسید مشکلی در زمینه تامین منابع مالی و دریافت سفارش کار وجود داشته باشد. وی در سخنان خود با اشاره به معوقات حقوقی کارگران گفت این تعداد کارگر از تیر ماه حقوق نگرفته‌اند و بیمه آنان نیز پرداخت نشده است. با وجود آن که کارگران بیکار شده با طرح شکایت به مراجع قانونی، حکم بازگشت بکار گرفته‌اند اما کارفرما از ورود کارگران به کارخانه ممانعت می‌کند.

کارگران کارخانه اسپوتا در ارومیه، ۹ ماه حقوق دریافت نکرده اند!

روز یکشنبه نوزدهم آبان ماه، ايلنا از کارخانه صنایع غذایی اسپوتا در اروميه گزارش داد که حقوق 120 کارگر اين واحد توليدی بيش از  ۹ ماه است که پرداخت نشده است.بر اساس اين گزارش کارگران این کارخانه از دی ماه سال گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند. يکی از کارگران اين کارخانه که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت با توجه به اینکه تولید درکارخانه اسپوتا به حداقل ظرفیت کاهش یافته است و کارخانه بصورت نیمه تعطیل در آمده، کار فرمای این واحد تولیدی حاضر به پرداخت حقوق کارگران نمی باشد. علاوه بر ۹ ماه حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.


۴۰۰ کارگر خدماتی شهرداری بهبهان ۶ ماه حقوق دریافت نکرده اند!

یکی از کارگران خدماتی شهرداری بهبهان روز دوشنبه بیست و هفتم آبان ماه، خبر داد که، بیش از ۴۰۰ کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری بهبهان ۶ ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
معاونت اجرایی شهرداری بهبهان با تایید ادعای کارگران در خصوص تأخیر
۶ ماهه در پرداخت حقوق، به ایلنا گفت ۶ ماه از حقوق ۴۰۰ کارگر خدماتی شهرداری بهبهان که زیر نظر پیمانکار بخش خصوص فعالیت دارند به سبب پرداخت نشدن بخش زیادی از مطالبات شهرداری از سوی برخی ادارات و کارخانه‌ها، به تعویق افتاده است. شهرداری بهبهان فقط از کارخانه سیمان بهبهان بابت پرداخت نشدن مالیات بر ارزش افزوده، بیش از ۵ میلیارد تومان طلب دارد. همچنین اداره آب و فاضلاب و اداره برق بهبهان نیز بابت مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری بدهکارند.

عدم پرداخت 4 ماه حقوق و تمدید بیمه 300 کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز!

روز سه شنبه بیست و هشتم آبان ماه، از کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبريز گزارش داده شد که ۴ ماه حقوق ۳۰۰ کارگر این کارخانه پرداخت نشده است. بر اساس اين گزارش علاوه بر عدم پرداخت حقوق ماه‌های تیر، مرداد، شهریور و مهر ماه سال ۹۲، سازمان تامین اجتماعی بدلیل افزایش بدهی کارفرما حاضر نیست دفترچه‌های بیمه کارگران را بیش از این تمدید کند.

کارگاه‌های کهگیلویه و بویر احمد به گورستان صنایع تبدیل شده‌اند!

به گزارش ایلنا از یاسوج، روز جمعه هفدهم آبان ماه، تعدادی از کارگران کهگیلویه و بویراحمد در دیدار با استاندار این استان، با تشریح شرایط حاکم بر کارگاه های تولیدی و صنعتی استان ظرف سال‌های اخیر اظهار کردند که،  جمعیت بیکار استان رو به افزایش است و کارگرانی که موفق به حفظ شغل‌شان شده‌اند از ترس اخراج بسیاری از اجحاف‌ها و ظلم‌های کارفرمایان را به اجبار می‌پذیرند. بدلیل نبود امنیت شغلی پایدار برای کارگران، متاسفانه برخی از کارفرمایان از این خلاء سوء استفاده کرده و به انعقاد قراردادهای دو و سه ماهه با کارگران اقدام می‌کنند. خلاقیت و بهره‌وری کارگران بدلیل ظلم آشکاری که از سوی کارفرمایان اعمال می‌شود کاهش می‌یابد و آنان نمی‌توانند در خدمت تولید باشند. ترس از اخراج مهم‌ترین دلیل اعتراض نکردن کارگران به حقوق قانونی‌شان میباشد. بنابر این گزارش، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، وضعیت کنونی جامعه کارگری را نگران کننده دانست و اظهارداشت متاسفانه وضعیت معیشتی این قشر در کشور "نامناسب" و در این استان "نامناسب‌تر" است.

بیکاری ۱۵۰ کارگر با تعطیلی کارخانه سیمان لوشان در استان!

روز چهارشنبه پانزدهم آبان ماه، کارخانه سیمان لوشان تعطيل شد و به اين ترتيب 150 کارگر اين کارحانه بيکار شدند. کارخانه سیمان لوشان با ظرفیت تولید ۳۰۰ تنی در گذشته یکی از مطرح‌ترین واحد‌های تولید کننده سیمان در شمال کشور بوده است. این واحد به دلیل آنچه از سوی کارفرما کاهش منابع مالی ذکر شده، تعطیل شده است.

در این کارخانه ۱۸۰ کارگر تحت قرارداد شرکت پیمانکاری "خوشایند خزر" از پیمانکاران وابسته به کارخانه سیمان لوشان فعالیت داشتند که از این تعداد ۱۵۰ نفر در دو مرحله (در تاریخ ۳۱ تیر ماه، ۷۶ کارگر و ۳۱ شهریور ماه، ۷۴ کارگر) اخراج شده‌اند. با وجود اخراج و تعطیلی کارخانه،  اما هنوز ۴ ماه از معوقات حقوقی این کارگران پرداخت نشده است.

مزد کارگران پیمانی "رایان گستر" طبس، در پی انتقال به خراسان جنوبی،  نصف شد!

به گزارش ايلنا در روز سه شنبه چهاردهم آبان ماه، از شهرستان طبس ، به دنبال مصوبه هیأت دولت مبنی بر جدا شدن شهرستان طبس از استان یزد و الحاق به استان خراسان‌جنوبی که در فروردین ماه سال جاری صورت گرفت، تعدادی از شرکت‌های پیمانکاری همچون رایان گستر طبس در دریافت صورت وضعیت‌های مالی خود دچار مشکل شده‌اند. پیش از این پیمانکاران برای دریافت صورت وضعیت‌های خود در میان ادارات دو استان پاس کاری می‌شدند و نمی‌دانستند از کدام استان باید پیگیر مطالبات خود باشند. آن چه امروز برخی پیمانکاران و به تبع آن کارگران پیمانی شاغل در این کارگا‌ها را دچار مشکل کرده است تعیین سقف مالی از سوی برخی ادارات دولتی در صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران زیر مجموعه‌شان است. اين امر به شرکت های پيمانکاری امکان داده تا به چنين بهانه ای حقوق کارگران را نصف بپردازند. به اين ترتيب نیمی از حقوق کارگران زیر مجموعه شرکت‌های پیمانکاری نسبت به دریافتی‌های ماه‌های گذشته‌شان، (زمانی که پیمانکاران صورت وضعیت‌هایشان را از ادارات استان یزد دریافت می‌کردند) کاهش یافته است. در حال حاضر میزان دستمزد کارگران ماهانه ۳۰۰ هزار تومان است که با حق اضافه کاری حدود ۶۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند و این در حالیست که پیش از این، میزان دریافتی کارگران با احتساب اضافه کاری و سایر موارد قانونی مبلغی حدود یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان می‌شد. این کارگران که از سال ۸۷ به استخدام این شرکت پیمانکاری در آمده‌اند هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند بطوری که هم اکنون یک ماه و نیم است که پرداخت حقوق کارگران شرکت توزیع برق طبس به تاخیر افتاده است.

آمار رسمی بیکاری مغایر با واقعیت و مشاهدات مردم در استان لرستان !

روز چهارشنبه پانزدهم آبان ماه، در گزارشی از بروجرد تاکيد شد که طبق آمار مراجع دولتی نرخ بیکاری در استان لرستان در سال۹۱ به میزان ۱۲/۲ درصد بوده که در سال جاری ۲/۵ درصد افزایش یافته است اما آن چه مردم لرستان از واقعیت بیکاری در پیرامون‌شان حس می‌کنند با آمارهای رسمی متفاوت است. خیابان‌های شهر بروجرد از کارگرانی پر شده است که هر کدام زمانی در واحدهای تولیدی و خدماتی کار می‌کردند و امروز به نحوی شغلشان را از دست داده و به جمعیت بیکاران افزوده شده‌اند. بسیاری از کارگران لرستانی در هشت سال گذشته شغل خود را از دست داده‌اند و تعداد زیادی از آنان به ناچار برای تامین مخارج زندگی خود به شغل‌های کاذب روی آورده‌اند.

با تعطیلی کارخانه آرد دنا در استان کهگیلویه و بویر احمد، ۸۲ کارگر کار خود را از دست دادند!

روز دوشنبه بیست و هفتم آبان ماه، اعلام شد که کارخانه آرد، گلوکز و نشاسته دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد تعطيل شده است. با تعطیلی این کارخانه ۸۲ کارگر بيکار شدند که همه کارگران با میانگین دو ماه و نیم حقوق معوقه دارند. از مجموع ۸۲ کارگر این واحد ۳۳ کارگر قرار داد دائم این کارخانه یک ماه حقوق معوقه، ۷ کارگر رسمی حدود ۴ ماه حقوق معوقه طلب دارند.  در گزارش مزبور آمده است که دلیل تعطیلی این کارخانه از سوی کارفرما عدم توجیه اقتصادی تولید و کمبود مواد اولیه ذکر شده است.

تعطیلی کارخانه سیمان بوکان (بئی کندی) و بیکاری ٥٠٠ کارگر!

روز سه شنبه بیست و یکم آبان ماه، اعلام گشت که کارخانه‌ی سیمان کاوان واقع در شهر بوکان تعطیل و در نتیجه‌ی این تعطیلی ٥٠٠ کارگر و کارمند این کارخانه از کار بیکار شدند. علت تعطيلی کارخانه ‌سیمان کاوان بعد از یک سال بازدهی، اتمام سوخت مازوت برای فعال کردن بخش‌های کارخانه اعلام شده است.

لازم به یاد آوری است که بنا به گزارش خبرگزاری ایسنا، در صنعت سیمان ایران، ٩ کارخانه سیمان با سوخت مازوت کار می‌کنند و تاکنون به دليل بحران کمبود سوخت مازوت تعدادی از آن ها تعطيل و بقيه با مشکل مواجه شده اند. این ٩ کارخانه سیمان در شهر‌های بوکان، قشم، جوین، خاش، خوی، لارستان، تجارت مهریز و زابل واقع گشته‌اند. بنابر این گزارش، علت تعطیلی این کارخانه ها و بحران کمبود سوخت مازوت،  گرانی این سوخت و عدم پشتیبانی دولت اعلام گشته است.

 

 

برای بازگشایی کارخانه جاده ابریشم (اطلس) در مشهد، تلاش کارگران بی نتیجه ماند!

کارخانه جاده ابریشم تولید کننده انواع لوازم صوتی تصویری که با نام تجاری اطلس در استان خراسان رضوی فعالیت می‌کرد، پس از واگذاری به بخش خصوصی در اسفند ماه سال ۸۷ با بحران مواجه شد که سرانجام این بحران، تعطیلی کارخانه در فروردین ماه سال ۹۱ بود. با تعطیلی این کارخانه در فروردین ماه سال ۹۱، ۱۲۴ کارگر با سوابق کار ۲۰ ساله بیکار شدند، این کارگران بعد از ۵ ماه بیکاری، از مرداد ماه سال ۹۱ توانستند بیمه بیکاری خود را برای مدت ۳۶ ماه برقرار کنند. در حال حاضر که کارگران دوران قانونی بیکاری خود را سپری می‌کنند، نگران آینده‌هستند و نمی‌دانند با اتمام مقرری بیمه بیکاری چگونه می‌توانند تامین معاش کنند.

شکايت کارگران بازنشسته برای دریافت حقوق معوقه خود و  تعطیلی کارخانه!

روز بیست و ششم آبان ماه،  اعلام شد که به دنبال شکایت ۲۵ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه کنف کار رشت جهت دریافت معوقات حقوقی خود، از تاریخ ۱۵ آبان ماه با حکم قضایی دادگاه شهرستان سنگر اين واحد توليدی تعطیل شده است. اين کارخانه در زمان تعطيلی 31 کارگر داشته که با بسته شدن کارخانه بيکار شده اند. از مجموع ۶۱ کارگر این کارخانه که در سال ۹۲ در استخدام اين شرکت بودند ، ۳۰ نفر پیش از تعطیلی قانونی کارخانه با تصمیم کارفرما اخراج شده بودند. علاوه بر بازنشستگان، کارگران نیز ۴ ماه از حقوق خود را دریافت نکرده‌اند و این در حالی است که پیش از این نیز بخشی از دستگاه‌های کارخانه در پی شکایت جمعی از کارگران بازنشسته توقیف شده بود.

بیکاری تدریجی کارگران "معدن طلای زرکان تکاب" با آغاز فصل سرد!

روز بیست و ششم آبان ماه، کارگران "معدن طلای زرکان تکاب" از تعدیل تدریجی ۵۵۰ کارگر شاغل در این معادن به بهانه آغاز فصل سرما خبر دادند. بر اساس اين گزارش هر ساله از مهرماه با آغاز فصل سرما نیمی از کارگران این معدن به مرور با اتمام قرارداد کاری‌شان اخراج می‌شوند و در ‌‌نهایت تا آذر ماه حدود ۳۰۰ نفر از کارگران شغل‌شان را از دست می‌دهند. تا پایان این ماه (آبان ماه) نیز حدود ۲۰ نفر از کارگران با اتمام قرارداد کاری‌شان بیکار می‌شوند، استفاده فصلی از کارگران در معدنی که می‌تواند همچون تعدادی از معادن منطقه چهار فصل سال فعال باشد، امنيت شغلی کارگران را از بين برده است.

۵ ماه حقوق و ۱۸ ماه بیمه کارگران شرکت "رهنما صنعت" در نیشابور، پرداخت نشده است!

روز یکشنبه نوزدهم آبان ماه، اعلام شد که کارفرمای شرکت "رهنما صنعت" نیشابور به بهانه "کمبود منابع مالی"، 5 ماه است که حقوق کارگران شرکت را پرداخت نکرده است.  هم اکنون تعداد کارگران‌این واحد صنعتی ۶ نفر میباشد، در صورتی که سال گذشته در این کارگاه ۲۵ نفر کار می‌کردند که به تدریج طی یک سال گذشته تعدیل شدند. اين کارفرما همچنين از پرداخت  ۱۸ ماه حق بیمه کارگران نيز خود داری نموده است.

 

شش ماه تأخیر در پرداخت حقوق و انتظار بیکاری ۳۰ کارگر ساختمانی!

شرکت پیمانکاری "معتبر"، مجری احداث تونل انقلاب در میدان نبوت شهر سنندج با دستاويز کمبود منابع مالی از پرداخت ۶ ماه حقوق ۳۰ کارگر شرکت خود داری نموده است. بر اساس اين گزارش که  در روز بیست و پنجم آبان ماه، منتشر شد ، ۷۰ کارگر این کارگاه از اوایل سال جاری به مرور با اتمام قرار داد کاری‌شان از کار بیکار شده‌اند. این شرکت پیمانکاری که در حال احداث تونل انقلاب در شهر سنندج است به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی شرکت از سوی شهرداری سنندج، مدعی است که توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد. به اين ترتيب حقوق کارگران از اردیبهشت ماه سال جاری به تعویق افتاده است. در اين گزارش تاکيد شده که کارگران به دلیل فقدان کامل امنیت شغلی به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد و ترس از اخراج قدرت پی گیری مطالبات صنفی خود را ندارند.

 

بیمه نشدن کارگران ساختمانی!

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، روز دوشنبه ششم آبان ماه، اعلام داشت که بیشترین تعداد "بیمه نشدگان" این استان را کارگران ساختمانی و خانواده‌های‌شان تشکیل میدهند. و با توجه به شرایط جوی هرمزگان و مساعد شدن هوا، حدود ۳۰ هزار کارگر ساختمانی فصلی در نیمه دوم سال به استان مهاجرت می‌کنند.

 

۴۰۰ کارگر فارسیت درود پس از گذشت دو ماه هنوز مقرری بیکاری دریافت نکرده اند!

به دنبال ۶ ماه بی‌حقوقی ۴۰۰ کارگر کارخانه "فارسیت درود" با این که قرار شده بود تا این کارگران از ابتدای مهرماه برای دریافت بیمه بیکاری به صندوق بیمه بیکاری معرفی شوند پس از گذشت دو ماه و بیست روز از طرف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی به کارگرانی که جویای مستمری معوقه خود هستند گفته شده است که برای پیگیری علت تاخیر باید به اداره کار مراجعه کنند. از ابتدای سال جاری پرداخت حقوق و مطالبات این کارگران با بهانه کمبود نقدینگی به تاخیر افتاد، بطوری که در‌‌نهایت مقرر شد تا این کارگران برای مدت ۶ ماه به صندوق بیمه بیکاری معرفی شوند.

 

 

 

برخی از اعتراضات کارگری

(اعتراضات و مبارزات کارگری در ایرانِ تحت سلطه جمهوری اسلامی تنها در موارد نادری، آن هم عمدتا وقتی در اشکال خاص و محدودی صورت می گیرد، انعکاس می یابند)

 

تجمع کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقشان!

صبح روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه، ۸۰ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری "ساحل سبز خوزستان" وابسته به شهرداری منطقه دو اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات صنفی خود در پارک ایثار اهواز دست به تجمع زدند. کارفرمای شرکت ساحل سبز خوزستان از شهریور ماه سال ۹۰ با هیچ یک از کارگران خود قرارداد همکاری منعقد نکرده است. کارگران در این تجمع اعتراضی خواستار پرداخت مطالبات قانونی خود از جمله یک ماه حقوق (مهر ماه ۹۲) به همراه سنوات یک سال گذشته (از آبان ماه ۹۱) و همچنین حقوق اضافه کاری تعطیلات رسمی و پاسخ قاطع مسولان شرکت پیمانکاری ساحل سبز خوزستان در این زمینه شده‌اند. دریافت فیش حقوقی از دیگر مطالبات کارگران فضای سبز منطقه دو اهواز است که چندین سال است انجام نمی‌شود.

تجمع اعتراضی کارگران تاسیسات دانشگاه علم و صنعت تهران!

۶۰ کارگر پیمانی تاسیسات دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به اخراج تعدادی از کارگران این مجموعه و آن چه شرایط ناعادلانه کاری عنوان می‌کردند، صبح روز دوشنبه بیست و هفتم آبان ماه، در مقابل اداره خدمات این دانشگاه تجمع کردند. کارگران بخش تاسیسات دانشگاه علم و صنعت زیر نظر شرکت پیمانکاری "پارس آماد" فعالیت می‌کنند. ۱۰ کارگر ماه گذشته اخراج شدند و پیمانکار اعلام کرده است ۲۰ کارگر دیگر نیز به زودی اخراج می‌شوند. شرکت پیمانکاری با هر ۶۵ کارگر این مجموعه قرارداد "سفید امضا" منعقد کرده است، و تاریخ پایان قرارداد کارگران شهریور ماه سال آینده است اما پیمانکار بدون توجه به این موضوع به اخراج کارگران دست زده است. علی رغم آن که بسیاری از کارگران مدرک تحصیلی فوق دیپلم دارند و در رشته کاری‌شان متخصص هستند؛ کمتر از حداقل‌های مصوب وزارت کار به آن‌ها پرداخت می‌شود.

 

تجمع کارگران "نکا سفال" شهرستان نکا، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق چند ماه خود! 

جمعی از کارگران شرکت "نکا سفال" روز یکشنبه بیست و ششم آبان ماه، با تجمع در مقابل فرمانداری شهرستان نکا، خواستار رسیدگی مسئولان به مطالبات شان شدند و به عدم پرداخت چند ماهه حقوق خود اعتراض کردند. به گزارش روز دوشنبه بیست و هفتم آبان ماه خبرنگار ایرنا، کارگران تجمع کننده که تعدادشان حدود 20 تن بود، خواستار پیگیری موضوع توسط فرماندار این شهرستان و احقاق حقوق خود شدند. برخی از این کارگران عنوان کردند که حدود سه ماه حقوق دریافت نکرده اند و مسئولین شرکت جوابگو نیستند و این در حالیست که کارگران در شرایط بسیار نابسامان اقتصادی و در تنگنای شدید معیشتی قرار گرفته اند. فرماندار نکا با حضور در این اجتماع، قول مساعد برای پیگیری این مسئله و بررسی موضوع داد.

تجمع اعتراضی كارگران "نكا سفال" و قول های فرماندار!

رییس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی نکا از بازگشت به کار کارگران "نکا سفال" روز دوشنبه بیست و هفتم آبان ماه، خبر داد و گفت تجمع اعتراض آمیز کارگران نکا سفال روز یکشنبه در مقابل درب فرمانداری به دليل تأخیر در پرداخت حقوق آنان انجام شد که همان روز با حضور فرماندار و قول هائی که داد کارگران به تجمع حود خاتمه دادند. بیشترین بدهی حقوق معوقه این شرکت به برخی از کارگران دو میلیون تومان است که روز دوشنبه مقرر شد تا مقداری از حقوق معوق کارگران به آنان پرداخت و همچنین تولید این کارخانه بعد از یک ماه تعطیلی از سر گرفته شود.

احضار و بازداشت سه تن از کارگران پالایشگاه نفت آبادان!

به گزارش روز شنبه بیست و پنجم آبان ماه، خبرگزاری هرانا دو تن از فعالان کارگری در روز سه شنبه بیست و یکم آبان ماه به حراست پالایشگاه احضار و سپس توسط ماموران لباس شخصی مجهز به بی‌سیم با یک دستگاه خودروی امنیتی به محل نامعلومی برده شدند. شاهدان عینی از ضرب و شتم يکی از بازداشت شدگان توسط یکی از ماموران لباس شخصی خبر داده‌اند. هم زمان یکی از کارکنان این مجموعه نیز احضار شده است. چندی پیش نیز کارگری از کارگران پالایشگاه  نفت ایران، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

کارگران "قطعات بتنی گیلان" برای دومین روز متوالی تجمع اعتراضی کردند!

صبح روز چهارشنبه ۱۵ آبان ماه، کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان برای دومین روز متوالی در اعتراض به ۴ ماه حقوق معوقه، در مقابل ساختمان این کارخانه در رشت تجمع کردند. کارگران شرکت تولیدی کانال پیش ساخته، لوله و قطعات بتنی گیلان که تحت نظارت شرکت پیمانکاری "گیلان آفتاب یکتا" فعالیت دارند از ۴ ماه گذشته حقوق نگرفته‌اند و بیمه، حق سنوات سال های ۸۹ تا ۹۲ کارگران نیز پرداخت نشده است. تعداد کارگران این واحد تولیدی ۲۰۰ نفر ذکر شده است.  طی دو روز گذشته فعالیت تولیدی این کارخانه همراه با اعتراض کارگران متوقف شده است و کارگران تا زمان دریافت حقوق چهار ماه گذشته، مصر به ادامه اعتراضات صنفی خود هستند. کارگران همچنین خواستار استعفای مدیران و حذف شرکت پیمانکاری در این کارخانه می باشند.

در صبح روز پنجشنبه ۱۶ آبان ماه،  برای سومین بار طی چهار روز گذشته، جمعی از کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان در مقابل ساختمان این کارخانه در رشت تجمع کردند. اعتراض جمعی از کارگران شرکت قطعات بتنی گیلان در محوطه این کارخانه روز شنبه ۱۸ آبان ماه،  وارد پنجمین روز می‌شود و این در حالی است که حقوق کارگران هنوز پرداخت نشده و مسئولان استانی هم چنان در برابر مطالبات صنفی ۲۰۰ کارگر سکوت کرده‌اند.  با این که بیش از ۸۰ درصد کارگران این شرکت بابت مطالباتی چون عیدی و پاداش و سنوات سال های ۸۹ و ۹۰ از کارفرما طلبکارند، اما گفته می شود که عمده مشکلات کارگران این موضوع و یا مربوط به تأخیر در پرداخت ۴ ماه حقوق نیست بلکه تامین امنیت شغلی کارگران با حذف شرکت خدماتی "گیلان آفتاب یکتا" اولین و مهم‌ترین خواسته کارگران به شمار می‌رود.

با وجود برپایی ۵ روز تجمع، مسئولین این واحد تولیدی و یا مسئولان استانی سعی نکرده‌اند در جمع کارگران حاضر شوند. تنها پس از پنج روز تجمع اعتراضی کارگران قطعات بتنی گیلان، استانداری برای بررسی مطالبات کارگران جلسه ویژه تشکیل داد!

پرداخت دو ماه از کارگران قطعات بتنی گیلان دراثر مبارزات آن ها!

در پی پنج روز اعتراضات صنفی کارگران قطعات بتنی گیلان، سرانجام دو ماه از معوقات حقوقی ۲۰۰ کارگر این واحد پرداخت شد. در مورد بقیه حقوق معوقه کارگران چشم اندازی داده نشده است.

اعتراض کارگران ۴ فاز عسلویه به تصمیم جدید وزارت نفت!

جمعی از کارگران شاغل در فازهای ۱۳، ۱۴، ۲۲ و ۲۴ منطقه ویژه عسلویه به وضعیت نامبهم شغلی‌شان اعتراض کرده اند. علت اصلی این اعتراض، تصمیم اخیر وزارت نفت در خصوص توقف موقت پروژه‌های عمرانی ‌نا‌تمام و تزریق بودجه این پروژه‌ها برای حمایت از پروژه‌های نفتی رو به اتمام است. بر اساس این سیاست جدید، وزارت نفت "تا اطلاع ثانوی" تنها اعتبارات مالی مورد نیاز برای تکمیل و راه‌اندازه فازهای رو به اتمام ۱۲، ۱۸ و ۱۷ منطقه عسلویه را تامین خواهد کرد. کارگران مطرح کرده اند که در پی استقرار وضعیت تازه، حدود ۹۰ درصد کارگران شاغل در فازهای ناتمام اخراج شده‌اند و از آن جا که بیشتر این کارگران بابت مطالبات گذشته نیز از کارفرمایان طلبکارند در حال حاضر چند روزی است که اقدام به اعتراض صنفی کرده‌اند.

تجمع اعتراضی کارگران کوهرنگ شهر کیان، به ۴ ماه حقوق عقب افتاده خود!

کارگران کارخانه شرکت گروه صنعتی فلات کوهرنگ شهر کیان از توابع شهرستان شهرکرد، در اعتراض به 4 ماه حقوق عقب افتاده خود و عدم پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی آنان توسط کارفرما،  روز پنجشنبه شانزدهم آبان ماه، در مقابل ساختمان این کارخانه تجمع کردند. این شرکت از سال ۸۶ به بخش خصوصی واگذار شد.

تجمع کارگران نیروگاه دماوند در اعتراض به مطالبات معوقه خود!

جمعی از کارگران نیروگاه دماوند صبح روز شنبه ۱۸ آبان ماه، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه خود در مقابل درب ورودی این واحد تولیدی تجمع کردند. ۵۱۰ کارگر شاغل در این نیروگاه بیش از یک سال بابت حقوق بیمه اجباری و تکمیلی، اضافه کاری، عیدی، پاداش و بن کارگری از کارفرما طلبکارند. غیر از مطالبات معوقه یاد شده، کارگران نیروگاه دماوند در یک سال و نیم گذشته دستمز ماهیانه خود را با تاخیر دریافت کرده‌اند.

مالکیت نیروگاه حرارتی دماوند که هشت سال از شروع فعالیت آن می‌گذرد در سال ۹۱ از شرکت توانیر به بنیاد شهید واگذار شد.

تجمع اعتراضی کارگران جهاد نصر در مشهد!

به دنبال تعویق ۱۰ ماه حقوق ۳۰۰ نفر از کارگران شاغل در موسسه جهاد نصر، روز یکشنبه ۱۹ آبان ماه، کارگران در مقابل استانداری مشهد دست به تجمع زدند.

 

بدحسابی کارفرما و تجمع اعتراضی کارگران پارس متال!

صبح روز یکشنبه بیست و ششم آبان ماه، کارگران نگران از اخطارهائی که از طرف بانک در پیامک های خود دریافت کرده بودند، در کارخانه پارس متال تجمع کردند.

ماجرا از این قرار است که در سال گذشته ۳۰۰ کارگر واحد تولیدی پارس متال به مدت ۵ ماه حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده بودند. در آن زمان مدیریت وقت کارخانه به کارگران پیشنهاد داد تا در ازاء مطالبات معوقه و نیز مطالبات مربوط به ماه‌های آتی، مبلغی را در قالب تسهیلات وامی از بانک مهر اقتصاد دریافت کنند. در آن زمان کارگران کارخانه پارس متال تحت فشار مالی و از ترس فسخ قرارداد کار با توصیه کارفرما مجبور به استفاده از این تسهیلات شدند، بر مبنای شرایط تحمیل شده از سوی مدیریت پارس متال، کارگران شاغل در ازاء ۱۶ میلیون تومان چک ضمانت مبلغ ۱۰ میلیون تومان وام گرفتند، و به کارگران بازنشسته نیز، بانک اقتصاد مهر به هر نفر در ازاء دریافت ۳۲ میلیون تومان چک ضمانت مبلغ ۲۰ میلیون تومان پرداخت کرد. قرار بود که کارگران پارس متال این وام بانکی را بابت مطالبات خود دریافت کنند و در مقابل کارفرما در قالب امضاء یک تعهد نامه محضری مسئولیت بازپرداخت اقساط چهار ساله را از حقوق کارگران برعهده بگیرد. اما از سه ماه گذشته مدیریت کارخانه به وظیفه قانونی خود مبنی بر بازپرداخت اقساط بانک مهر اقتصاد عمل نکرده ‌است، و بخاطر همین موضوع، به تازگی کارگران پارس متال از طریق پیامک اخطارهایی را از بانک مهر اقتصاد دریافت کرده‌اند.

 

تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس قروه در مقابل مجلس در تهران!

صبح روز یکشنبه پنجم آبان ماه، حدود ۱۷۰ نفر از کارگران اخراج شده کارخانه "فولاد زاگرس" در اعتراض به اجرا نشدن مصوبات مجلس در مورد مشکلات کارخانه با سفر به تهران در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. این کارگران با آن که دو حکم قانونی از دادگاه عمومی بخش "سریش آباد" از توابع شهرستان قروه و اداره کار این شهرستان دریافت کرده اند اما کارفرما به هیچ یک از احکام صادره پایبند نیست.

تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در مقابل ساختمان مجلس در تهران روز دوشنبه ششم آبان ماه، وارد دومین روز خود شد.

تجمع صبح این روز کارگران کارخانه فولاد زاگرس در مقابل ساختمان مجلس پس از آن صورت گرفت که مدیر عامل این کارخانه تعطیل شده روز گذشته (پنجم آبان ماه) با حضور در جمع کارگران معترض وعده داده بود که امروز با صدور یک فقره چک، دو ماه از حقوق معوقه آن‌ها را پرداخت خواهد کرد.

به گفته این کارگر فولاد زاگرس، از آن جا که تجمع کنندگان نسبت به گفته‌های کارفرما اظهار بی‌اعتمادی کردند، سرانجام مدیر عامل فولاد زاگرس وعده داد که فردا صبح (دوشنبه ششم آبان ماه) با صدور یک فقره چک دو هفته‌ای معادل دو ماه از حقوق معوقه کارگران را پرداخت خواهد کرد.

از صبح (دوشنبه ششم آبان ماه)  کارگران طبق وعده برای دریافت چک مدیر عامل در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی حاضر شده‌اند اما تا این لحظه نه از مدیر عامل و نمایندگانش و نه از چک وعده داده شده خبر و نشانه‌ای نیست. کارگران مصمم اند که اگر مدیر عامل بدقولی کند باز هم در روزهای آینده در مقابل مجلس تجمع کنند.

تجمع کارگران به وزارت کار رسید

ظهر دومین روز، کارگران فولاد زاگرس که برای پیگیری مطالبات صنفی‌شان در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند، به دلیل تعطیلی مجلس و محقق نشدن وعده روز قبل کارفرما، راهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شدند.

نماینده کارگران اخراجی فولاد زاگرس با اشاره به صحبت‌های امیدوار کنندهٔ روز گذشتهٔ نمایندگان مجلس، گفت هم اکنون سه نفر از کارگران به نمایندگی از سایر کارگران معترض وارد ساختمان وزارت خانه شده‌اند تا با مقامات وزارت کار مذاکره کنند. کارگران فولاد زاگرس در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای گرفتن "یک جواب قانع کننده" تجمع کرده‌اند.

اعتراض کارگران فولاد زاگرس با عقب نشینی کارفرما و قبول پرداخت حقوق معوقه و مطالبات کارگران، کار ساز شد! 

روز سه شنبه هفتم آبان ماه، بالاخره در پی تجمع دو روز گذشته کارگران فولاد زاگرس در تهران، کارگران امروز موفق شدند بخشی از حقوق معوقه 7 ماه گذشته‌شان را دریافت کنند. یکی از کارگران فولاد زاگرس با بیان اینکه درنهایت مبلغ 505 میلیون تومان بابت حقوق معوقه میان 211 کارگر کارخانه تقسیم شد گفت بر این اساس به هر نفر مبلغ 2 میلیون و 393 هزار تومان بصورت علی الحساب بابت هفت ماه حقوق پرداخت می‌شود. وی با بیان این که تمامی 211 کارگر این واحد تعطیل شده پس از اطمینان از واریز شدن این پول به حساب‌های شان برای حضور در کارخانه راهی قروه خواهند شد، گفت در خصوص تمدید دفترچه‌های بیمه نیز در پی مذاکرات روز گذشته، سازمان تامین اجتماعی آمادگی خود را برای تمدید دفترچه بیمه کارگران اعلام کرده ‌است.

کارگران فولاد زاگرس با دریافت بخشی از مطالبات خود، به کردستان بازگشتند!

سرانجام شب سه شنبه هفتم آبان ماه،  کارگران با دریافت بخشی از حقوق معوقه ۷ ماه گذشته‌شان راهی محل اقامت خود در شهرستان قروه شدند.

یکی از کارگران فولاد زاگرس گفت: کارگران ذوب آهن فولاد زاگرس بعد از سه روز اعتراض صنفی در مقابل ساختمان مجلس و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با دخالت و پی‌گیری مسئولان وزارت کار، بخشی از مطالبات معوقه کارگران که مربوط به سه ماه و هجده روز از حقوق سال  گذشته است، دیشب به حساب کارگران واریز شد. و کارگران پس از دریافت چک کارفرما با مراجعه کارگران به بانک، متوجه شدند که به دلیل مسدود بودن حساب کارخانه امکان توزیع پول میان کارگران وجود ندارد که با لغو موقت حکم دادگستری قروه، امکان واریز بخشی از مطالبات معوقه هفت ماه گذشته کارگران مقدور شد. این کارگر در خاتمه اظهار داشت کارگران هم چنان خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات  معوقه خود هستند و در صورت پایبند نبودن کارفرما به تعهدات‌اش، کارگران مجددا به اعتراضات صنفی خود ادامه می‌دهند.

حذف سرویس رفت برگشت کارگران فولاد زاگرس پس از بازگشت به کارخانه!

یکی از کارگران کارخانه فولاد زاگرس از بازگشت بکار ۲۱۱ کارگر اخراجی این کارخانه از روز شنبه یازدهم آبان ماه، خبر داد و گفت با این حال سرویس رفت و برگشت کارگران حذف شده است. به گفته این کارگر، پیش از اخراج کارگران که در تاریخ ۱۸ تیر ماه سال جاری از سوی کارفرما صورت گرفته بود، سرویس‌های ایاب و ذهاب کارگران شامل یک اتوبوس و ۵ مینی بوس فراهم بوده است.

سه ماه بیمه کارگران واریز نشده است

بعد از تجمع سه روزه کارگران در تهران، کارفرما ۳۵ میلیون پولی را که از حقوق معوقه کارگران کسر کرده و قرار بود برای پرداخت معوقات بیمه‌ای کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز کند،هنوز پرداخت نکرده است. معوقات بیمه‌ای کارگران مربوط به تیر، مرداد و شهریور است که تا ظهر روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه،  پرداخت نشده است.


تجمع ۸۰۰ کارگر پلی اکریل در اعتراض به سیاست کوچک‌سازی کارخانه در اصفهان!

کارگران کارخانه پلی اکریل ایران در اعتراض به آن چه "تصمیم کارفرما بر جداسازی برخی از شرکت‌های زیر مجموعه این کارخانه" بود، در مقابل ساختمان اداری این کارخانه در اصفهان تجمع کردند.

کارگران در اعتراض به واگذاری شرکت پلی اکریل ایران به چند شرکت اقماری تجمع کرده‌اند چرا که با تغییر مدیریت، نحوه تنظیم قراردادها و سایر مزایای حقوقی کارگران نیز تغییر می‌کند. تعداد کارگران این کارخانه یک هزار و ۵۰۰ نفر می باشد. این کارگران سال‌هاست که در قالب شش شرکت زیر مجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) پلی اکریل کار می‌کنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکت‌های زیر مجموعه، امنیت شغلی خود را در معرض تهدید می‌بینند. از یک سال پیش که بحث جدا سازی در کارخانه پلی اکریل مطرح شده است، کارگران به روش‌های مختلف اعتراض خود را به گوش کارفرما و مسئولان استانی رسانده‌اند اما واکنشی به این اعتراضات دریافت نکرده‌اند.

سومین اعتراض

صبح روز یکشنبه ۱۲ آبان ماه، بیش از هزار نفر از کارگران پلی اکریل ایران برای سومین بار طی پنج روز گذشته،در اعتراض به سیاست "کوچک سازی" در مقابل ساختمان اداری این کارخانه در اصفهان تجمع کردند. یکی از نمایندگان کارگری گفت امروز سومین روز (چهارشنبه، شنبه و یکشنبه) از تجمع کارگران کارخانه پلی اکریل ایران در پنج روز گذشته است که در اعتراض به سیاست کوچک سازی کارخانه از سوی کارفرما اتفاق افتاده است. در صورتی که مسئولان این کارخانه نسبت به اعتراض کارگران در واگذاری شرکت پلی اکریل ایران به چند شرکت اقماری بی‌توجهی نشان دهند به اعتراضات صنفی خود تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه می‌دهیم.

اظهارات مدیرعامل

مدیر عامل شرکت پلی‌اکریل ایران روز سه شنبه ۱۴ آبان ماه تصریح کرد که کارگران پلی اکریل در خواسته‌های خود ۱۹ مورد مطالبه را مطرح کرده‌اند که اداره کار و رفاه اجتماعی در چارچوب وظایف قانونی خود تنها می‌تواند به ۳ خواسته قانونی تشکیل شورای اسلامی کار، انعقاد قرارداد مستقیم کار با شرکت پلی اکریل و بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل رسیدگی کند. انجام ۱۶ خواسته دیگر کارگران پلی اکریل اصفهان برای اداره کار مقدور نیست و کارگران باید بدانند که نمی‌توانند با این موضوعات احساسی و غیر هوشیارانه برخورد نمایند چرا که برخی می‌خواهند از این موضوع سوء استفاده کرده و موضوع را به سمت مسائل سیاسی بکشانند و به دغدغه‌های صنفی کارگران انگ بزنند. در حال حاضر شرکت پلی اکریل حدود دو هزار نفر نیرو دارد که ۱۴۰۰ نفر قرار داد مستقیم، ۱۰۰ نفر نیروی رسمی و ۵۰۰ نفر در ارتباط با پیمانکار‌های مرتبط با شرکت قرار دارند.

کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان بعد از ظهر روز یکشنبه بیست و ششم آبان ماه، اعتراضات صنفی خود را از سرگرفتند.

یکی از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان گفت: در پی اعتراض چهار روزه کارگران، با تعیین مهلتی ده روزه قرار شده بود تا ۲۵ آبان ماه خواسته‌های صنفی کارگران توسط مسئولان استانی رسیدگی شود. در پی به پایان رسیدن مهلت داده شده، کارگران تصمیم گرفتند تا اجتماعات صنفی خود را از بعد ظهر امروز از سر گیرند.

در پی ازسرگیری اعتراضات کارگران پلی‌اکریل و ادامه آن در روز دوشنبه بیست و هفتم آبان ماه، که کارگران پلی اکریل در محوطه کارخانه به نشانه اعتراض تجمع کردند، فرماندار شهرستان مبارکه با بیان اینکه خواسته‌ها و مطالبات صنفی کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان در حال بررسی است، از کارگران معترض این واحد تولیدی خواسته‌است که تا زمان تحقق این مطالبات با "خویشتن‌داری" تولید را ادامه دهند. یکی از کارگران بعد از مذاکره تعدادی از کارگران با مسئولان شهرداری گفت در حال حاضر نمایندگان کارگران پلی اکریل با وجود "خوش‌بین نبودن" به عملکرد کارفرما، با توجه به وعده‌های فرمانداری موقتا تجمع در محوطه کارخانه را خاتمه داده‌اند اما تصمیم قطعی به خاتمه این اعتراض صنفی را به جلسه مشورتی امروز عصر با تمامی معترضین موکول کرده‌اند.

ادامه مبارزات، پوچی و فریب وعده فرماندار شهرستان مبارکه!

کارگران پلی اکریل اصفهان عصر روز دوشنبه بیست و هفتم آبان ماه، در اعتراض به آنچه خلف وعده فرماندار می‌خواندند بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند و پس از مشورت، تصمیم‌گیری در خصوص آینده اعتراض صنفی خود را به فردا موکول کردند.

یکی از کارگران معترض با اعلام این خبر به ایلنا گفت صبح امروز تعدادی از کارگران به ملاقات فرماندار رفتند تا وی را متقاعد کنند به کارخانه بیاید و درباره وعده‌هایش به کارگران در خصوص توقف اجرای سیاست کوچک سازی کارخانه توضیح بدهد اما فرماندار نه تنها به میان کارگران نیامد بلکه وعده‌های قبلی‌اش را نیز نقض کرد. فرماندار وعده داده بود اجرای سیاست کوچک سازی کارخانه پلی اکریل اصفهان را متوقف کند و کارگران هم بر همین مبنا تصمیم گرفته بودند اعتراضات شان را موقتاً متوقف کنند. اما حال، فرماندار گفته است سیاست کوچک سازی به قوت خود باقی است اما جزییات قراردادهای کارگران تغییر نمی‌کند و کارگران اخراج نمی‌شوند. این وعده فرماندار به غیر از آن که غیر عملی به نظر می‌رسد باز هم به زیان کارگران خواهد بود.

ادامه اعتراضات با طلوع آفتاب!

نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از کارگر پلی اکریل اصفهان صبح روز سه شنبه ۲۸ آبان ماه، در سومین روز از دور جدید اعتراضات‌شان، در واکنش به سیاست کوچک سازی و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند. 

چهارمین روز از دور جدید اعتراضات‌!

کارگران پلی اکریل اصفهان صبح روز چهارشنبه بیست و نهم آبان ماه، در چهارمین روز از دور جدید اعتراضات‌شان، در واکنش به سیاست کوچک سازی و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند. آن ها از ساعت ۷ تا ۱۱ در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند و با شروع بارندگی به مسجد کارخانه رفتند تا در آن جا نسبت به آینده اعتراضات صنفی شان تصمیم بگیرند.

با توجه به این که تاکنون هیچ یک از مسئولان دولتی و مدیران کارخانه به خواسته‌های صنفی کارگران پاسخ نداده‌اند، یکی از پیشنهادهایی که در میان کارگران مطرح بود این بود که اعتراضات کارگران روزانه ادامه داشته باشد به گونه ای که صبح‌ها از ساعت ۷ تا ۸ و عصر‌ها از ساعت ۳ تا ۴ در ساعت کاری در محوطه کارخانه تجمع کنند. کارگران برای سلب هر گونه بهانه‌ای از مخالفان شان و مقابله با برچسب احتمالی "اغتشاش گر" که زمینه را برای فراموشی مطالبات شان فراهم می‌کند، تصمیم گرفته‌اند خللی در روند تولید کارخانه ایجاد نشود.

 

در پی مبارزات کارگران  پلی اکریل اصفهان، چهار تن از آن ها بازداشت و به شهر دستگرد انتقال داده شدند!

چهار تن از کارگر پلی اکریل اصفهان حوالی ساعت چهار بامداد روز پنج شنبه ۳۰ آبان ماه، توسط نهادهای نظارتی بازداشت و به شهر "دستگرد" در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شده‌اند.

این چهار کارگر در پی ادامه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل بازداشت شده‌اند. که یکی از آن ها در جلسه ی نمایندگان کارگران پلی اکریل با فرماندار شهرستان مبارکه که صبح روز دوشنبه ۲۷ آبان ماه برگزار شده بود به عنوان یکی از نمایندگان کارگری حضور داشته است.  هر چند در روزهای اولیه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل اخباری از تهدید کارگران شنیده می‌شد، اما فرماندار شهرستان مبارکه روز سه شنبه ۲۸  آبان‌ ماه، در گفتگو با ایلنا اعمال تهدید علیه کارگران معترض را تکذیب کرده بود.  او هم چنین درباره دلایل کناره‌گیری ۸ نماینده طرف مذاکره با فرمانداری از جمع کارگران معترض گفته بود نمایندگان کارگران صبح روز دوشنبه با من دیدار کردند و پس از این دیدار، خبری از آن‌ها ندارم.

 

چريکهای فدائی خلق ايران

4 آذر ماه 1392