بهروز

 

 

 

گزارشی از تظاهرات بر علیه سفر دیک چینی به استرالیا

 

 

" دیک چینی " معاون رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه شب  22 فوریه 2007  به همراه محافظان مسلح خود - که در صورت احتمال خطر ، حق تیراندازی نیز داشتند - وارد سیدنی شد .

 

دو روز قبل از ورود چینی ، پارلمان ایالتی " نیو ساوت ولز"  که مرکز آن در شهر سیدنی است و حزب کارگر بیش از یک دهه است که در آنجا  قدرت را در دست دارد ، قانون حمل سلاح گرم را تغییر داد تا دیک چینی بتواند محافظان مسلح خود را با خود بیاورد ، در غیراین صورت دیدار وی از سیدنی منتفی می گشت .

 

همان روز ( پنجشنبه ) ساعت پنج و نیم عصر ، گروه های چپ با نام " ائتلاف جنگ را متوقف کنید" در مقابل " تاون هال " مرکز شهر سیدنی جمع شده و در اعتراض به دولت آمریکا و سفر چینی به سیدنی دست به برپائی تظاهراتی زدند.

 

تظاهرکنندگان در نظر داشتند تا با عبور از مرکز و خیابانهای منتهی به کنسولگری آمریکا و جلب توجه مردم عادی خود را به مقابل کنسولگری رسانده و در آنجا به اعتراض بر علیه سفر " دیک چینی " و سیاستهای جنگ طلبانه و ضد خلقی دولت آمریکا بپردازند.  اما در همان آغاز تظاهر کنندگان در محاصره شدید پلیس پیاده و سواره نظام قرار گرفتند و پلیس اجازه هیچ گونه حرکتی را به معترضین نداد.   علاوه بر آن مامورین پلیس در مقابل اعتراض و اقدام به حرکت تظاهر کنندگان، به زور متوسل شده و حدودأ دوازده نفر را دستگیر کردند که هشت تن از آنان به اتهام ایجاد بی نظمی به دادگاه فرستاده خواهند شد.   مقابله و رویارویی تظاهر کنندگان و پلیس  تا ساعت شش و چهل و پنج دقیقه عصر ادامه داشت و بعد از آن پلیس مجبور شد تا به تظاهرکنندگان اجازه حرکت ، به شرط راهپیمائی در پیاده رو خیابانها را بدهد.  تظاهر کنندگان با دادن شعارهائی بر علیه سياستهای تجاوزگرانه آمریکا و محکوم کردن آتش افروزی دولت آمريکا در عراق و نقش " دیک چینی " در پيشبرد اين سياستها به سوی کنسولگری آمریکا حرکت کرده و در آنجا گرد آمدند.  در طول مسیر راهپیمایی مردم عادی با ابراز احساسات از حرکت معترضین بر علیه حضور" دیک چینی " در سیدنی ، حمایت میکردند.  بالاخره تظاهر کنندگان حدود ساعت هشت شب این همایش اعتراضی را به پایان رساندند.

 

یکی از اصلی ترین شعارهای تظاهر کنندگان " چینی را زنجیر کنید " بود.  در پیامهای ائتلاف ضد جنگ به نقش " دیک چینی " در کشتار هفتصد هزار نفر در عراق ، حمایت آشکار وی از شکنجه هائی نظیر" فرو کردن سر زندانی  در آب تا حد خفه شدن " اشاره شده بود.  هم چنین تظاهر کنندگان در افشاگری های خود از چینی به مثابه یکی ازمؤثر ترین طراحان جنگ ونیز یکی از فاسدترین اعضاء کابینه " جورج بوش " نام بردند.  لازم به یاد آوری است که دیک چینی قبل از رسیدن به پست معاونت ریاست جمهوری ، مدیر اول کمپانی امپریالیستی " هالیبارتون" بود که با قرارداد های شرم آور میلیاردها دلار به جیب زده است.

 

تظاهرات ضد آمریکائی فوق ، در روز بعد یعنی جمعه 23 فوریه 2007 در ساعت هشت صبح دوباره از سر گرفته شد.  در این تاریخ تظاهرکنندگان در مقابل هتل اقامت چینی یعنی هتل "شنگری لا " تظاهرات علیه آمریکا را دنبال کردند و دوباره به دلیل اعمال زور توسط پلیس  چند تن از تظاهر کنندگان دستگیر گردیدند.

 

سفر چینی به استرالیا بدون هیچ عنوان دیپلماتیک صورت گرفت.  در پایان این سفر وی از نخست وزیر استرالیا به خاطر حمایت و شرکت این کشور در " جنگ علیه ترور " تشکر نمود.  با این سفر ، احتمال اعزام نیروی بیشتر ارتش استرالیا به عراق افزایش یافت.  " دیک چینی " صبح یکشنبه سیدنی را ترک کرد.  سفر چهار روزه " دیک چینی " به استرالیا و همزمان احتمال اعزام نیروی بیشتر ارتش این کشور توسط دولت " جان هاوارد " به عراق ، در شرایطی است که اعتراضات مردمی علیه جنگ و خواست خروج سربازان استرالیا از عراق در میان مردم این کشور شدت یافته و حرکت های اعتراضی اکثریت مردم مبارز و نیروهای مترقی  بر علیه سیاست های نظامی و اشغال گرانه آمریکا که با مشارکت فعال دولتهای انگلیس و استرالیا صورت می گیرد ، هر چه گسترده تر شده است.

                                                                                                  

در روزنامه " دیلی تلگراف مورخ 24 فوریه 2007  آمده که " معترضین سیدنی متهم شده اند که از تاکتیک های تهاجمی و خطرناک استفاده کرده اند تا  از خطوط پلیس بگذرند ".   در همین گزارش آمده است که دو زن تظاهر کننده در خیابان " اسکس "، مسیر ترافیک را بسوی خط پلیس که برای محدود کردن حدود دویست نفر تظاهر کننده بر علیه سفر " دیک چینی " تشکیل شده بود ، هدایت کرده اند.  این دو نفر ساعت نه و سی دقیقه صبح دستگیر شدند.

 

پلیس گفته است که این اولین بار است که در سیدنی ، تظاهر کننده ای که از "تاکتیک های خطرناک" استفاده کرده است.  اگر چه این تاکتیک در ایالت " ویکتوریا " قبلأ به کار گرفته شده بود.

 

پلیس گفته است که تاکتیک بالقوه خطرناک ، هدفش برای شکستن خط پلیس بوده است.  خطی که بیش از پنجاه پلیس بوجود آورده بودند تا از رسیدن تظاهر کنندگان به هتل محل سخنرانی " چینی " جلوگیری به عمل آورند.

 

این دو زن 24 و 27 ساله به اتهام جعل هویت و استفاده از یونیفورم پلیسی دستگیر شده اند.  پس از دستگیری آنها ، تظاهر کنندگان به طرف محل دستگیری رفته و خواستار آزادی آنان در قبال ضمانت شدند.

 

لازم به توضیح است که روزنامه " دیلی تلگراف " یکی از روزنامه های تبلیغاتی دست راستی های نظام حاکم در استرالیا می باشد.

 

                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com