به نقل از : پیام فدایی ، ارگان چریکهای فدایی خلق ایران

شماره 184 ، مهر ماه 1393

 

توضیح پیام فدایی: آن چه در زیر می آید متن سخنان رفیق سهیلا دهماسی در اتاق پلتاکی چریکهای فدایی خلق ایران است که با عنوان "نقش داعش در تحولات اخیر در منطقه" به تاریخ شنبه 19 اکتبر 2014 برگزار شد و اکنون با برخی تغییرات در اختیار علاقمندان قرار می گیرد.

 

 

تاثیرات مقاومت مسلحانۀ زنان کوبان  در جنبش زنان

 

با توجه به این که بحث بر سر داعش است و مقاومت کوبانی در مقابل حمله داعش یکی از مهمترین زوایای این بحث می باشد من مایلم امشب و در این فرصت ، کمی به تاثیرات مقاومت مسلحانه زنان کوبانی در جنبش زنان بپردازم.

 

همه ما می دونیم که در جریان افت و خیزهای مبارزات اجتماعی، نظرات مختلفی شکل میگیره که ما همیشه بر اساس واقعیت ها باید درستی و نادرستی آن ها را بسنجیم. و امروز "مبارزات قهرمانانه مردم مبارز کوبانی، و بخصوص زنان دلاور کوبانی" یکی از آن واقعیت های تاریخی است که میشه خیلی نظرات منتشر شده در جنبش زنان را با آن سنجید. به عنوان مثال، همیشه در صفوف جنبش زنان  می شنویم که برخی معتقدند "زنان" مسائل خاص خودشان را دارند و درنتیجه، نمی توانند با مرد ها در یک صف مبارزه کنند. و یا ادعا میشه که اهداف جنبش زنان با جنبش های اجتماعی دیگه اساسا متفاوته و زن ها نمی توانند همراه با مردها در جنبش های اجتماعی شرکت کنند. اما واقعیت های تاریخی و منجمله مبارزات زنان کوبانی به عنوان یک نمونه برجسته از واقعیت های موجود، نشان داده که جدایی میان جنبش زنان و جنبش های اجتماعی، نه امکان داره و نه به برابری و رهائی زنان منجر می شود.

 

اگر در کوبانی و در صفوف زنان مبارز آن جا چنین تفکری حاکم بود که زنان بگویند ما مسائل جنسیتی و صنفی خودمان را داریم و فقط باید برویم دنبال مطرح کردن آن ها و کاری به جنبش های اجتماعی دیگر نداشته باشیم،  بر این اساس دیگر زنان کوبانی همدوش مردها سلاح به دست نمی گرفتند، آن گاه نه تنها زن های کوبانی، بلکه همه اهالی کوبانی الان توسط داعش نابود شده بودند.

 

این واقعیت را، ما نه تنها در کوبانی، بلکه در جاهای دیگر هم مشاهده کرده ایم. به عنوان مثال در کُردستان ایران، در جنگ 24 روزه کُردستان در نوروز خونین 58، و یا در همه آن چندین سال مبارزات مردم کُردستان، دیدیم که مبارزه قهرمانانه زنان کُردستان همدوش با مردها بود که کُردستان را به سنگر آزادگان، به سنگر انقلاب تبدیل کرد.

 

تجربه مقاومت مسلحانه زنان هم دوش با مردان در کوبانی بار دیگر نشان داد که زن و مرد ستمدیده دشمن واحدی دارند و اساسا دلیل وضع تحت ستم آن ها سلطه دشمنان طبقاتی آن هاست که نابودیشان بدون همکاری آن ها امکان پذیر نیست. توجه به این واقعیت امروز که امپریالیسم آمریکا و متحدین و مزدورانش نقشه های جنگی خیلی خطرناکی را علیه مردم منطقه پیاده کرده اند، که داعش بخشی از آن است از اهمیت دو چندان برخوردار است. در شرایطی که  امپریالیست ها، داعش را به پیشرفته ترین سلاح و بمب و هواپیماهای جنگی مسلح کرده اند و منابع مالی کلان در اختیارشون گذاشته اند، و به خیال خودشان فکر می کنند با پوشاندن صورت های آن ها ، این مزدوران شان را تحت عنوان جانورانی متعلق به اعصار گذشته معرفی خواهند کرد که به آن ها ربطی ندارند زن و مرد موظف اند در کنار هم علیه این دشمن بجنگند و هیچ کس نباید در جبهه مبارزه علیه این دشمن غدار شکاف ایجاد کند. 

این واقعیت را ما در فیلم مستندی که گزارشگر "سی بی اس" تهیه کرده و با پیشمرگه های زن کوبانی (در منطقه غرب کوردستان -روژآوا) مصاحبه کرده، از زبان آن زن های مبارز که برخی از آن ها فرمانده یگ گروه از زنان خط مقدم جبهه هستند هم می شنویم.

 

در این فیلم یکی از این زنان ، زن آگاه کوبانی میگه که "هیچ تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد. زن و مرد می توانند همدوش هم بجنگند. و زن ها عملیات پیروزمند زیادی داشته اند و توانائی های شان و استقامت شان در مبارزه، حتی مردها را تحت تاثیر قرار داده که قوی تر بجنگند."

 

در آن مصاحبه، یک زن فرمانده میگه که "بله، داعش جنایت های وحشتناکی مرتکب میشه، بخصوص علیه زن ها، اما ما فقط برای خودمان نگران نیستیم، داعش یک تهدید برای جامعه و فرهنگ ما است. برای همین با تمام قوا با آن می جنگیم. داعش برای همه دنیا خطرناک است."

 

در این فیلم خبرنگار در حالیکه می گوید "دخترهایی که بیست سال شان را تمام نکرده اند، اما می دانند هر شب می تواند آخرین شب زندگی شان باشد." از زن فرمانده سئوال می کند که "این ها دخترهای جوان در خط مقدم جبهه هستد. بهتر نبود درباره دوست پسر صحبت می کردند و دانشگاه می رفتند؟"

 

و این زن آگاه پاسخ می دهد که: "ما از روی علاقه به اسلحه نیست که سلاح دست گرفته ایم. ما خواهان جنگ نیستیم، جنگ طلب نیستیم،  و علاقه ای به کشت و کشتار نداریم. ما همه می خواستیم در آرامش زندگی کنیم، ادامه تحصیل بدهیم و دوست پسر داشته باشیم، اما الان در وضعیت اضطراری قرار گرفته ایم. هیچ شکی نیست که این جبهه عوض خواهد شد و پیروزی هایی برای جنگجویان کُرد به ارمغان خواهد آورد. هر داعشی که توسط ما زن ها کشته شود باعث افتخار ماست که زن ها یکی از دشمنان  انسانیت و بشریت را از پا درآوردند."

 

وجود همین دیدگاه هاست که مقاومب مسلحانه کوبانی را امکان پذیر ساخته و آن را الهام بخش آزادیخواهان و زنان مبارز جهان نموده است. به هر حال، مهم اینه که دستاوردهای مبارزات قهرمانانه زنان کوبانی، و مردان کوبانی را در نظر داشته باشیم و در مبارزات آینده به کار ببریم.

 

یکی از جلوه های مبارزات آزادیخواهانه خلق ها، هنر انقلابی است. در این جا با یک دوبیتی از میان ده ها شعر زیبایی که برای زنان کوبایی سروده شده را میخوانم و حرفمو تمام می کنم:

 

میانِ غُصه و حیرانیِ من

شکسته در شبِ توفانیِ من

فدایِ زخمِ گلبرگت عزیزم!

گُلِ آلاله یِ"کوبانیِ" من!

 

"شهلا الوند"