به نقل از : پیام فدایی ، ارگان چریکهای فدایی خلق ایران

شماره 176 ، بهمن ماه 1392

 

 

توضیح: در تاریخ 27 ژانویه 2014 ، در ارتباط با برگزاری مراسم یادمان سیاهکل در نروژ توسط فعالین چریکهای فدایی خلق ایران در این کشور، "رادیو همراه" مصاحبه ای را با رفیق لیلا از فعالین سازمان انجام داد. "پیام فدایی" متن این مصاحبه را از گفتار به نوشتار تبدیل و با برخی تغییرات جزئی به این ترتیب در اختیار خوانندگان قرار می دهد.

 

 

متن مصاحبه رادیو همراه با رفیق لیلا از فعالین چریکهای فدایی خلق ایران

در مورد مراسم بزرگداشت رستاخیز سیاهکل در نروژ

 

رادیو همراه: در ارتباط مستقیم هستیم با رفیق لیلا از نروژ.  خیلی ممنون که تماس گرفتید رفیق لیلا

رفیق لیلا: خواهش می کنم.

 

رادیو همراه: ما داشتیم میگفتیم که سال پیش کار خودت را آغاز کردی در رابطه با (دو رویدادی که در) دهه 40 و دهه 50 در ایران رخ داد یک مراسم را برگزار کردید و بسیار خوب بود. می خواهید ابتدا راجع به مراسم امسال صحبت بکنید و با مطالعه آفیش برنامه تان متوحه می شویم که در 8 فوریه تحت بزرگداشت خاطره رستاخیز سیاهکل و قیام بهمن 57 برنامه ای دارید.

 

پاسخ: بله. با سلام به شما و همه شنوندگان رادیو همراه ، برایتان روز خوبی را آرزو می کنم. ما فعالین چریکهای فدائی خلق در نروژ امسال هم مثل سال گذشته مراسم بزرگداشت سیاهکل و قیام بهمن 57 را بر پا می داریم. برنامه ها مون هم شامل سخنرانی  و پرسش و پاسخ هست برای شرکت کنندگان در مراسم و شعر خوانی هست و موسیقی.  باید تاکید کنم که سخنران برنامه  ما رفیق چنگیز قبادی فر هستند که از مسئولین سازمان ما هستند و قراره در رابطه با "سیاهکل در آینه تاریخ" صحبت کنند و درس ها و تجارب سیاهکل را با شرکت کنندگان و به خصوص برای نسل جوان جدید که در زمان روی دادن این اتفاق تاریخی حضور نداشتند در میان بگذارند. و من از این فرصت استفاده کنم با توجه به این که از کشورهای مختلف برای شرکت در این مراسم اعلام آمادگی کرده اند مایلم بشون بگم و ازشون دعوت کنم که به شرکت در مراسم سیاهکل.  ما با برگزاری این دو مراسم ، در رابطه با دو رویداد بزرگ تاریخی معاصر میهن مان دوست داریم اون ها را در کنار خودمان داشته باشیم و با حضور گرمشون اون ها ما را سرفراز کنند.

 

رادیو همراه : رفیق لیلا ببخشید الان دوستان تماس گرفتند و گفتند که سال پیش هم من دیدم یکی از این رفقائی که الان زنگ زد می خواهد دو باره بیاید و تو این مراسم باشه حتما برنامه خوبی خواهد شد.  همان طور که در سال گذشته هم موفق بودید امیدواریم که امسال هم شما و رفقا در اسلو موفق باشید برای برگزاری این مراسم.  اجازه بدهید که پرسش بعدی را در رابطه با  این مطرح کنم که با توجه به گذشت 43 سال از رخ داد سیاهکل به نظر شما چرا ما بزرگداشت باید بگیریم و این رویداد رو باز اعلام بکنیم و چه ضرورتی داره بعد از گذشت بیش از چهار دهه چرا باز هم بزرگداشت این رویداد ضروری است؟

 

پاسخ: بله . ببینید ، یاد آوری تاریخ و  گذشته و بزرگداشت وقایعی که در گذشته اتفاق افتاده وظیفه همیشگی نیروهای انقلابی است. در وهله بعد رجوع به گذشته به دلیل درس گیری از تجربیاتی که در این دو واقعه مهم تاریخی نهفته است، می باشد . تجربیاتی که  با خون بهترین فرزندان آب و خاک ما حاصل شده. جهت هموار کردن راه آینده ما همیشه شنیده ایم که حتما شما و شنوندگان عزیزمان هم شنیده اید که می گیم گذشته چراغ راه آینده است. این یادآوری گذشته و این بزرگداشت این دو واقعه در جا زدن در گذشته نیست درس گیری از اتفاقی است که در گذشته افتاده و درس گیری است از مبارزه ای که شده و ما امروز داریم پیگیری می کنیم برای راهگشائی راه آینده.   آینده ای بهتر.  همیشه و همه زمان چریکهای فدایی خلق با پیروی از همین اصل درست مبارزاتی سالگرد این دو  واقعه رو  همه زمان تاکید بر برگزاری و بزرگداشت شون دارند به خاطر درس گرفتن از این تجربیات به خاطر اینکه پاس بداریم اون جان فشانی ها و چرا اون جان فشانی ها شده چه درس هائی باید گرفته بشه به چه درس هائی نسل جوان امروزی باید دسترسی پیدا کنه برای ساختن آینده فردا.  

 

رادیو همراه: بله این نکته بسیار جالبی بود بررسی گذشته برای ساختن آینده باید این کار را کرد. ولی اگر نگاهی به این چهار دهه بکنیم ما می ببینیم که اساسا رژیم گذشته ای که در زمان سیاهکل بود یعنی رژیم وابسته پهلوی الان نیست گر چه که از گذشته چون شما تاکید بر گذشته داشتید  می توانیم درس برای امروز بگیریم  و اون را به ویژه به جوان های خودمان منتقل بکنیم. اون چیه؟ 

 

پاسخ: بله سئوال جالبی کردید. امروز زیاد می شنویم که گذشته گذشت تمام شد باید  به فکر آینده بود. ولی آیا بدون توجه به این که مردم ما خلق ما ندانند در گذشته چه اتفاقی افتاده و با دست خالی و بدون تجربه بدون استفاده از گنجینه تجربیات گذشته مون می توانیم امروز پایه ای برای مبارزات و تلاش داشته باشیم برای فردای بهترمون. ببینید ما وقتی که می گوئیم گذشته  منظور ما این نیست که مثلا ما می گوئیم کمون پاریس انقلاب پاریس و یا انقلاب اکتبر سرخ اکتبر 1917 منظور این نیست که ما عین اون وقایعی که در اون تاریخ اتفاق افتاده را می خواهیم عین همون وقایع رو امروز هم تکرار کنیم.  من گفتم درس گرفتن از تجربیات دست مایه این تجربیات برای ما راه را هموار می کنه برای پیشرفت آینده مون. شما ببینید یکی از تلاش های اصلی دشمن جمهوری اسلامی شکاف انداختن بین تجربیات نسل گذشته با مبارزان امروز است. چرا وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی این همه علیه سیاهکل و رهبران این قیام لجن پراکنی می کنه.  چرا این کار را می کند دقیقا به خاطر جایگاه رفیعی است که بنیانگذاران سازمان چریکها پویان ها و احمد زاده ها در تاریخ ما دارند این روز ها حتما شنوندگان عزیز شما در جریان هستند که قلم به مزدان اطلاعات جمهوری اسلامی ، نیرو های امنیتی همه بسیج شده اند و علیه این چهره های برجسته  که سمبل مبارزه و نماد مبارزه با دیکتاتوری شاه بودند چه لجن پراکنی هائی می کنند.  ببینید این تصادفی نیست این خیلی هم حساب شده است.  این مزدوران علیه این نماد های انقلابی نماد چپ انقلابی در میهن ما ، در دهه چهل و پنجاه این ها چه جایگاه های اسطوره ای دارند چهره های درخشان تاریخ مبارزاتی ما هستند این گونه لجن پراکنی می کنن.  چرا برای اینکه می خواهند نسل   جوان امروزی به این تجربیات دسترسی پیدا نکنه به این آگاهی نرسه که نسل  گذشته برای مبارزه با دیکتاتوری شاه از کجا شروع کرد از کجا اقدام کرد پایه مبارزه اش رو چی تشکیل داد بر چه اساسی و با چه تحلیلی قدم به مبارزه گذاشت دستاوردهای اون مبارزه چیه دقیقا تمام تلاش جمهوری اسلامی هم همینه که این تجربیات و درس هائی که از این دو واقعه تاریخی ما می توانیم بگیریم از دسترس نسل کنونی دور نگهداره.  بله صحبت این نیست که ما عین اون وقایع  رو تکرار کنیم. جهان عوض شده شرایط جامعه ایران هم عوض شده ، این نیست که بگوئیم عین اون وقایع بهمن 57 سیاهکل 49 به همان شکل امروز می خواهیم تکرار کنیم این نیست ما تجربه 34 سال با حکومت جمهوری اسلامی رو داریم وقتی که درست به این وقایع 34 سال گذشته نگاه می کنیم ، آیا شرایط کنونی سرکوب های جمهوری اسلامی همه اینها واقعیت هائی نیستند که در گذشته هم به همین صورت سرکوب ها بوده به همین صورت فضا بسته بود ، همین تجربه بزرگی که سیاهکل به ما می ده و تجربه ایست که امروز ما پی می بریم به اینکه سیاهکل به درستی اتفاق افتاد و  به درستی موفق شد فضا و جو بسته اون روز رو بشکنه و این امر رو امروز در مقابل ما قرار می ده که رژیم جمهوری اسلامی که زبانش زبان زور است زبان دیگری حالی اش نمی شه ، کارگری حقش رو طلب می کنه در کردستان به تازیانه می بنده آیا با کسی که به زور به زبان زور با تو حرف می زنه جز با قهر انقلابی می توانیم پاسخ بدهیم.

 

رادیو همراه: رفیق لیلا نکته بسیار جالبی بود شما اشاره کردید به سال 49 و آغاز مبارزه قهر آمیز در ایران ، زمانی که همه قدرت پهلوی رو یواش یواش داشتند باور می کردند و فکر می کردند که هیچ اتفاقی نمی افتد جزیره ثبات خواهد بود.  در سال 57 شعاری که مردم به ویژه در روز های 19 ،20، 21و 22 بهمن می دادند مشخص بود که درسی از سیاهکل پس از 8 سال گرفته اند. "ایران را سراسر سیاهکل می کنیم" چنین شعار همه گیری شده بود. شعاری که میشه گفت در تظاهرات های بزرگ شنیده می شد آخوند ها و نیرو های مذهبی می دانستند سیاهکل چیه اون ها سعی می کردند که شعار ها را تبدیل به شعار های مذهبی بکنند ولی ما دیدیم که بعد از سال 57 چه هجومی اومد نیرو های جوان و نیرو های فعال آمدند عضو سازمانی شدند که بیشترین طرفدار و بیشترین هوادار رو داشت.  همین مسئله باعث شد که کاری که شاه تمام نکرده بود جمهوری اسلامی تمامش بکند و اون برخورد با نیرو های انقلابی و به ویژه کمونیست ها که در راس اون ها چریکهای فدائی بود . به یک مورد دیگه هم شما اشاره کردید این روز ها نبوی خوب همه می شناسن یکی از

 

پاسخ: بله دلقک رسانه ای است.

 

رادیو همراه: بله یکی از نزدیکان لاجوردی جنایتکار. ایشان می آید و می گوید که  سال 67 را باید فراموش کرد اصلا راجع به این موضوع نباید صحبت کرد

 

پاسخ: اصلا میگه ولش کنید.

 

رادیو همراه: بله

 

پاسخ: ولش کنید.

 

رادیو همراه: خوب اگر اون طوری باشه ما می ببینیم که از کجا این ها ترس دارند ترس این ها ترس سرمایه داری ترس حاکمیت اسلامی که حامی سرمایه داری هست بیشتر از اون تفکر سوسیالیسم و اون کار هائی که می توانه این ها رو سرنگون بکنه هست. می خواهید یکبار اگر راجع به اون کل برنامه ای که هست سخنران مون رفیق چنگیز قبادی فر است دکلمه شعر رفیقمان سارا خواهد داشت و موسیقی مختار برادش. پارسال خیلی خوب بود وقتی که رفیق چنگیز به پرسش و پاسخ پرداخت خیلی خوب بود. امسال هم امیدوارم که این اتفاق بیفتد و استقبال بشود.  ورودیه هم که رایگان است کاری که شما انجام دادید و بسیار برازنده و خوب بود زمان هم که خودتان اعلام کردید شنبه 8 فوریه یعنی همین ماهی که می آید 2014 از ساعت 18 تا 22 میشه محل رو شما اعلام بکنید؟ در ضمن کاملا درست می گوئید. امیدوارم که در فرصت دیگری با رادیو ما همراه شوید تا در این زمینه بیشتر گفتگو کنیم.  با تشکر از شما که وقت تان را در اختیار ما گذاشتید اگر صحبت پایانی دارید بفرمائید.

 

پاسخ: بله . حالا من قبل از این که محل رو اعلام بکنم ، من یک نکته دیگه هم در رابطه با سیاهکل یک توضیح کوتاه دیگه هم بدهم.

 

رادیو همراه: بله

 

پاسخ: ببینید. سیاهکل یک اتفاق نبوده یک حادثه مثل هر حادثه دیگه که مرور زمان شاملش بشه و به فراموشی سپرده بشه نبوده ، سیاهکل بر اساس نقد و بررسی گسترده ای که بنیان گذاران چریکهای فدائی خلق طی چندین سال داشتند آغاز میشه آغاز جنبش انقلابی و رادیکال و قهر آمیز در کشور ماست در سال های سیاه حکومت پهلوی دوم بعد از کودتای 28 مرداد 32 تا قیام سیاهکل نزدیک به 18 سال می گذرد حکومت بورژوا کمپرادور شاه بر خاسته از این کودتا با حاکم کردن شرایط بسیار ظالمانه بر جامعه ایران به استثمار بی رحم و وحشیانه کارگران می پردازه سکوت گورستانی بر جامعه ایران حاکم می کنه روشنفکران همه سر خورده سر در لاک خود فرو برده بعد از کودتای 28 مرداد و مسائل حزب توده فضای خفقان و دیکتاتوری که هیچ کس حق نفس کشیدن رو نداشته در اون سال ها که ایران جزیره ثبات نامیده می شده در شرایطی رفقای بنیان گذار ما گفتم با مطالعه همه جانبه  و نقد و بررسی این  سکوت گورستانی رو به نفع توده های تحت ستم می شکنند و بعد از قیام سیاهکل که ما می ببینیم جامعه  هیچ وقت دیگه به حالت اون شرایط خفقان قبل از سیاهکل بر نمی گرده من یک نکته دیگه رو اینجا تو پرانتز بگم اگر وقت داریم دو یا سه  دقیقه

 

رادیو همراه:  بله خواهش می کنم

 

پاسخ: ببینید شرایط  جوامعی مثل جامعه ایران که با برقراری دیکتاتوری های لجام گسیخته این چنینی اجازه شکل گیری به هیچ تشکلی در چهار چوب  قانون های ارتجاعی خودش هم حتی به خودشونی ها هم نمی دن پیروزی هیچ جنبش رهائی بخشی بدون تلاش و جان فشانی بی حد و حصر نیروی انقلابی و بدور از اعمال قهر انقلابی علیه این رژیم های سرکوبگر و خون ریز و حامیان امپریالیست شون امکان پذیر نیست.  این رو من تو پرانتز گفتم و در پایان باز هم اجازه بدهید یک بار دیگه از شنوندگان عزیز بخواهم که در مراسم ما که در 8 فوریه در اسلو هست در سالن  (Sagene sanfunnshus )بر پا می شه 8 فوریه هست ساعت 6 تا 10 یا 11 طول میکشه و همان طور که خودتان هم اعلام کردید ورودیه رایگانه و پذیرائی هم هست موسیقی داریم مختار برازش هست. سخنران ما از مسئولین سازمان هست رفیق چنگیز قبادی فر و دوست داریم همگان رو کنار خودمان داشته باشیم در سالن (Sagene sanfunnshus ) 8 فوریه و گرامی بداریم یاد رزمندگان سیاهکل رفقا ئی چون رفیق علی اکبر صفائی رو و یاران گرانقدرشون رو به امید دیدار تک تک عزیزان و شنوندگان در اسلو و با تشکر از شما رادیو همراه

 

رادیو همراه: بله خواهش می کنم و باید  بگم که رفقای ما در کانادا هم هفته آینده اش همین مراسم رو برگزار می کنن که رفیق چنگیز قبادی فر اون جا هستش و امیدواریم که بتوانیم هفته آینده با رفقا در تورنتو کانادا هم تماس بگیریم.

 

پاسخ:  حتما

 

رادیو همراه: من روز خوبی رو برای شما آرزو می کنم و امیدوارم که مراسم خیلی خوبی را داشته باشید و گزارش اون رو هم در هفته های آینده برای شنوندگان به همراه بیاوریم

 

پاسخ: مرسی دست شما درد نکنه من هم روز خوبی رو برایتان آرزو می کنم همین طور برای شنوندگان و به امید دیدار همه شنوندگان در اسلو سالن (Sagene sanfunnshus ) 8 فوریه موفق باشید.

 

رادیو همراه: خواهش می کنم.