به نقل از : پیام فدایی ، ارگان چریکهای فدایی خلق ایران

شماره  160 ، مهر ماه 1391

 

 

گزارشی از يکی از انديشکده های آمريکا
 
در روز اول آگوست، گزارشی تحقيقی تحت عنوان "استراتژی آرايش نظامی آمريکا در منطقه آسيای ميانه- برآوردی مستقل" توسط انديشکده "مرکز مطالعات استراتژيک - Centre for Strategic and Independent Studies (CSIS)" منتشر شد که آن را می توان طرحی پيشنهادی-مشاوره ای در رابطه با چگونگی تدارک حمله نظامی آمريکا به چين دانست. (۱) نتايج اين مطالعات استراتژيک که به درخواست دولت آمريکا انجام شده است، در ۲۷ ژوئن به پنتاگون تحويل داده شده بود. در اول آگوست "ديديد برتو" و "مايکل گرين" تهيه کنندگان تحقيقات نامبرده، در مقابل "کميته خدمات نظامی مجلس آمريکا" گزارشی را در رابطه با تحقيقات خود ارائه داده و به سوالات مقامات دولت پاسخ دادند و سپس خلاصه ای از اين کار تحقيقی به مطبوعات ارسال شد. (۲)  
در اين گزارش با اشاره به اين واقعيت که استراتژی نظامی وابسته به الزامات اقتصادی است، نوشته شده که سقوط اقتصاد آمريکا عامل مهمی است که اين کشور را به سمت استفاده از نيروی نظامی برای حفظ منافع اقتصادی اش در آسيا و خاورميانه می کشاند.
يکی ديگر از نکات برجسته در گزارش CSIS اين است که، برخلاف برخی از انديشکده های آمريکا (و بخشی از مقامات بالای دولتی-نظامی اين کشور) که برای مقابله با روسيه در منطقه، بر اتحاد آمريکا و چين برعليه روسيه تکيه می کنند، در گزارش CSIS نظری خلاف آن داده شده و گفته می شود که کوچکترين ضعفی در مقابل چين منجر به تسلط کامل آن کشور در منطقه خواهد شد که به ضرر منافع آمريکا می باشد. هرچند که در اين گزارش علنأ جنگ با چين ترويج نشده، اما هرنوع راه حل صلح آميز برای پيش برد منافع آمريکا در منطقه نيز رد شده است. در گزارش CSIS به اسم "حفط صلح" و اين که "حفظ صلح بستگی به اين دارد که آمريکا در جنگ هايی که پيش می آيد، پيروز شود." جنگ های جديد و مداوم را در اقصی نقاط جهان به عنوان تنها راه حلی که پيش روی آمريکاست، ترويج می شود. امری که نشان می دهد تعدادی از نمايندگان فکری طبقه حاکم بر آمريکا تنها جنگ را راه خلاصی آمريکا از معضلاتی که اين قدرت جهانی را فرا گرفته می دانند. در اين گزارش ايجاد پايگاه های جديد و تقويت پايگاه های کنونی در ژاپن، کره جنوبی، جزاير ماريانای شمالی (Mariana Islands)، تايلند، فيليپين، هند، بنگلادش، برمه، اندونزی، نيوزيلند و مناطق ديگر، دو برابر کردن نيروهای آب-خاکی آمريکا در هاوايی، استقرار ۲۵۰۰ نيروی مسلح در شهر "داروين" (استراليا)، دوبرابر کردن تعداد زيردريايی های هسته ای آمريکا در ژاپن و غيره توصيه شده است. CSIS کشورهای استراليا و کره جنوبی و ژاپن را مهمترين متحدين آمريکا در منطقه دانسته و بر گسترش هر چه وسيعتر همکاری های نظامی آمريکا با اين کشورها، و اين کشورها با يکديگر، تکيه کرده است. از آنجا که اين گزارش به نقش يک پايگاه نظامی در غرب استراليا نزديک به شهر "پِرت" (پايگاه اچ-ام-ا-اس استرلينگ) اشاره شده، اين امر باعث گرديده تا اين گزارش در رسانه های استراليا وسيعأ منعکس گردد. (۳) 
          

زيرنويس:

(۱) مرکز مطالعات استراتژيک آمريکا، يکی از مهمترين انديشکده های وابسته به دولت آمريکا است. وظيفه اين مرکز تحقيقات و مطالعات استراتژيک اقتصادی-نظامی- سياسی- اطلاعاتی است. اين مرکز در سال ۱۹۶۲ توسط درياسالار "آرلی برک" و "ديويد ابشاير" فرستاده آمريکا در ناتو در آن زمان، با همکاری دانشگاه "جورج تاون" (تا سال ۱٩۸۷) بنيان گذاشته شد. بسياری از مقامات ارشد دولتی و نظامی (منجمله هنری کيسينجر، برژينسکی) در بخش های مختلف اين موسسه فعاليت می کنند. اين موسسه به منظور تعيين خط مشی های استراتژيک به گروه ها و برنامه ها و پروژه های مختلف تقسيم شده است. به عنوان مثال "گروه ابتکارِ صنایع دفاع" تحقيقاتی را در زمينه صنايع نظامی برای دولت و سرمايه داران صنايع نظامی انجام می دهد. اين موسسه کرسی های دانشگاهی مختلفی را نيز، بخصوص در دپارتمان های اقتصاد و مطالعات چين و غيره، تصرف کرده است. يکی از انتشارات سياست خارجی اين موسسه "گزارش فريمن- Freeman Report" است.

 

(۲)موسسه CSIS اين کار تحقيقی را، همانطور که از نام گزارش پيداست، کاری مستقل ناميده، اما از آنجا که اين پروژه تحقيقی به سفارش اداره دفاع دولت آمريکا انجام شده، آن را بايد پروژه ای نيمه رسمی محسوب کرد. گزارش مزبور را می توانيد با دنبال کردن لينک زير به سايت csis.org مطالعه کنيد:

http://csis.org/testimony/us-force-posture-strategy-asia-pacific-region-independent-assessment

 

(۳) مقاله ای در اين باره در "ايندپندنت" انگلستان نيز منتشر شده است که آن را می توانيد در لينک زير مشاهده کنيد:

http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/australia-rejects-proposal-to-base-a-us-nuclear-aircraft-carrier-group-near-perth-8002078.html