به نقل از : پیام فدایی ، ارگان چریکهای فدایی خلق ایران

شماره  157 ، تیر ماه 1391

 

ابعاد بسیج نظامی دولت بریتانیا برای المپیک لندن

 

دولت انگليس در روز پنجشنبه ۱۲جولای طی اطلاعيه ای اعلام کرد که بيش از ۴٩ هزار نفر (۱۷ هزار سرباز نيروی زمينی و هوايی، ۱٢ هزار نفر پليس شهری و بيش از ۲۰ هزار نفر مأمور گارد مسلح) به منظور حفظ امنيت شهر لندن در زمان برگزاری مسابقات المپيک (که در روز ٢۷ جولای شروع می شود) به آن شهر اعزام خواهند شد. در اطلاعيه مزبور توضيح داده شده است که هدف از اين بسيج نظامی (که به گفته خود دولت انگلستان، بيش از  ۵ ميليارد پوند هزينه برداشته) مقابله با حملات احتمالی تروريستی و حفظ امنیت بازی های المپیک است. اين مخارج غيرضروری، بخصوص در زمانی که بار بحران اقتصادی اخير بر دوش کارگران و زحمتکشان اين کشور سنگينی کرده و آن ها را هرچه بيشتر در مرداب بيکاری و فقر و فلاکت فرو برده، يکی از موارد مورد اعتراض مردم و سبب برافروخته شدن خشم آن ها برعليه دولت شده است. از طرف ديگر، شهروندان آگاه انگلستان به خوبی در تجربه خود می دانند که دولت اين کشور همچون سایر قدرت های امپریالیستی همواره تحت پوشش مبارزه با "تروريسم"، سرکوب اعتراضات زحمتکشان را تشدید می  کند.

 

با نگاهی به شکل و ابعاد اين بسيج نظامی، و همچنين رويدادهای اجتماعی سال های اخير در اين کشور، می توان به روشنی ديد که بسيج نظامی دولت در شهر لندن صرفا به خاطر هراس از تروریسم نیست بلکه ترس از تکرار تظاهرات خشونت آميز و شورش های خيابانی سال گذشته، یکی دیگر از دلایل چنین بسیج نیرویی در زمان برگزاری بازی های المپيک می باشد.  

 

يکی از مسائل پرسش برانگيز در اين رابطه، تعداد بسيار زياد نيروها و حجم وسيع سلاح مستقر شده در محل برگزاری مسابقات (به عنوان مثال در مقايسه با مسابقات مشابه در آمريکا) است. در سال ٢۰۰٢ که المپيک زمستانی در "سالت ليک سيتی" (ايالت يوتا) برگزار شد، آن هم در زمانی که ۶ ماه از حمله تروريستی نيويورک و ۴ ماه از اشغال افغانستان می گذشت، تعداد نيروهای امنيتی و نظامی آمريکا که برای برگزاری آن بازی ها بسیج شده بودند، حدود يک سوم نيروهای انتظامی المپيک لندن بودند. و اين درحالی است که آخرين حمله تروريستی در اروپا، عمليات انتحاری در متروی مادريد و لندن در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ بوده است. البته در طول این مدت هر ازچند یکبار و هر بار که مصالح ضد خلقی دولت های امپریالیستی ایجاب کرده آن ها خبر از "کشف" و در هم شکستن "توطئه "های تروریستی در این کشورها داده اند، تا در پوشش آن تعرض سرکوب گرانه وسیعتری را به حقوق دمکراتیک توده ها سازمان دهند. با توجه به این واقعیت ها، بسيج نظامی المپيک لندن را می توان بزرگترين بسيج نظامی ارتش انگلستان از زمان بحران کانال سوئز (در سال ۱۹۵۶) دانست.

 

نگاهی به نوع سلاح و محل استقرار آن ها در محله های لندن نيز اين واقعيت را نشان می دهد. به عنوان مثال، استقرار ناو جنگی هواپيمابر "اچ.ام.اس.اوشن" در رودخانه تايمز لندن (۱)، کنترل هوايی لندن توسط جت جنگنده مافوق سرعت صوت "تايفون" (Typhoon) و يا استقرار موشک های زمين به هوا روی پشت بام های آپارتمان های منطقه مسکونی فقيرنشين شرق لندن را نمی توان اقدامات معمول و منطقی جهت مبارزه با گروه های کوچک تروريستی دانست. (٢) با توجه به تراکم بسيار زياد جمعيت در شرق لندن حتی اگر يک حمله تروريستی هم رخ دهد، تعداد قربانيان آن خيلی کمتر از تعداد مردم بی گناهی خواهد بود که در اثر شليک يکی از اين موشک ها کشته خواهند شد. درست به همین دلیل مردم محلات نظامی شده به دلیل هراس از امنیت خود به این بسیج نظامی معترض شده اند.

 

محل برگزاری مسابقات المپيک نزديک به محل شروع شورش های اجتماعی تابستان ۲۰۱۱ انگلستان است. پس از کشته شدن فرد غيرمسلحی توسط پليس در آگوست ٢۰۱۱ در محله "تاتنهام"، شورش های خيابانی در اعتراض به فقر و بيکاری و خشونت پليس، از شهر لندن شروع و به شهرهای ديگر انگلستان نيز کشيده شد و تعداد زيادی از مردم دستگير و عده ای به حبس های طولانی مدت محکوم شدند. اتفاقأ مقامات دولت و پليس لندن مرتبأ با اشاره به آن وقايع، به تهديد مخالفين خود پرداخته و می گويند که اين بار با شدت بيشتری در مقابل چنين ناآرامی های اجتماعی خواهند ايستاد. اخيرأ نيز چندين رسانه وابسته به دولت نيز با افتخار فاش کردند که نخبه ترين گردان ارتش انگلستان، يعنی گردان ۳ هنگ چترباز، نيز برای مقابله شديد با شورش های احتمالی در زمان برگزاری المپيک، در حالت آماده باش قرار دارد. (۳)

بسيج نظامی دولت انگلستان در شهر لندن، حتی در تخالف با خود منشور المپيک قرار دارد که در آن ادعا شده که هدف المپيک "کمک به ساختن جهانی بهتر و صلح آميز، از طريق آموزش جوانان در چهارچوب ورزش بدون هيچگونه تبعيض، که لازمه آن درک متقابل و روحيه دوستی و اتحاد و عدالت می باشد، است." بسیج نظامی اخیر این ادعا ها را نیز به جوکی مضحک تبديل کرده است.(۴)  

 

زيرنويس ها:

(۱) ناو هواپيمابر " HMS Ocean"  که بزرگترين ناو جنگی نيروی دريايی انگلستان است، آخرين بار در حمله ناتو به ليبی مورد استفاده قرار گرفت.

(٢) در مورد اين موضوع می توانيد به لينک های زير رجوع کنيد http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4427830/Missiles-in-the-park-for-Olympic-ring-of-steel.html

http://www.stripes.com/mobile/news/europe/judge-oks-missile-battery-on-apartment-rooftop-for-london-olympics-1.182629

(۳) اين گردان يکی از درنده خوترين نيروهای ارتش انگلستان است. اين واحد نظامی در سال های گذشته در فلسطين و ايرلند شمالی و در سال های اخير در افغانستان جنايات هولناکی آفريده و دستش آلوده به خون بيگناهان بی شماری است.

(۴) ترجمه آزاد بخشی از منشور المپيک

Olympic Charter,

Fundamental Principles:

“The goal of Olympism is to contribute to building a peaceful and better world by educating youth through sport practiced without discrimination of any kind and in the Olympic spirit, which requires mutual understanding with a spirit of friendship, solidarity and fair play.”