به نقل از : پيام فدايي ، ارگان چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 142 ، فروردین ماه 1390

 

ترجمه از: همسایه

از لانگ لی (Langley) به لیبی!

احتمالاً سال های مدیدی است که CIA بخشی از مخالفین قذافی را تعلیم نظامی میدهد.

طبق گزارش های خبری مختلف در آمریکا، سازمان جاسوسی آمریکا CIA در جنگ لیبی فعال است. علاوه بر جاسوسان مخفی که در تريپولی فعال هستند، عناصر CIA در هفته های گذشته به آن جا پرواز کرده اند. ولی مشخص نشده که تعدادشان چقدر است. طبق نوشته شخصی ناشناس از یک منبع اداری آمریکا، آن ها که در ارتباط با نیروهای مسلح مخالف قذافی هستند، برای نیروهای هوائی متحدین اروپا جهت هدف های مشخصی اطلاعات جمع آوری میکنند و همچنين کسب اطلاع دربارۀ ترکیب و شکل سازمان های ارگانیزه شده. در ادامه این گزارش آمده که رئیس جمهور آمریکا باراک اوباما در هفته های گذشته کتباً به CIA اجازه داده که اسلحه برای نیروهای مسلح اپوزیسیون بفرستند. گویا تاکنون هیچ اسلحه ای برای آن ها فرستاده نشده!

احتمالاً سازمان جاسوسی آمریکا CIA در جنگ لیبی خیلی فعال است. فرمانده سازمان مسلح اپوزیسیون خلیفه هفتار ( Khalifa Haftar)که احتمالاً در نزدیکی مقر مرکزی CIA در لانگ لی ( Langley) زندگی میکرد و رابطۀ بسیار خوبی با CIA دارد، به تازگی از تبعید در آمریکا به شهر اپوزیسیون بنغازی Benqasi برگشته است.

هفتار (Haftar) در تبعید رهبر سازمان مخفی ای بنام ارتش ملی لیبی (LNA) که در سالهای 90 با رژیم قذافی مبارزه میکرد، میباشد. این جنبش ضد قذافی شاخۀ نظامی جنبش آزادی بخش ملی برای نجات لیبی که در خارج از کشور است، میباشد. مبارزین LNA و رهبرشان هفتار (Haftar )در گذشته توسط  CIA تأمین مالی و تعلیم داده شده اند.

در یک گزارش تحقیقاتی علمی پارلمان آمریکا (CRS) آمده است که مبارزین LNA و رهبرشان هفتار (Haftar) در گذشته توسط CIA تأمین مالی و تعلیم داده شده اند. Federation of America scientists این گزارش را فاش کرده است. هفتار (Haftar) در زمان جوانی اش در ارتش دیکتاتور ليبی معمر قذافی خدمت می کرده. سرهنگ خلیفه هفتار اواخر سال های 80 از ارتش لیبی فرار کرده و به اپوزیسیون پیوسته. چندین روز است که همیشه گزارش داده میشود که فرمانده عصیانگران از کانال های مخفی، با فرماندهان متحدین در ارتباط است. و از این طریق اطلاعات رد و بدل میشود که در چه زمانی و چه هدفی باید بمباران شود. این گزارش در حال حاضر یک واقعیت است. کانال های لازم را احتمالاً CIA ارائه میدهد. در حال حاضر از چندین هفته است که اپوزیسیون از طرف کشورهای غربی و کشورهای عربی حمایت میشوند. از طریق مرز مصر و دژ اپوزیسیون ، بندر بنغازی ((Oppositionshochburg  Bengasi ده ها تن مواد غذایی، آب، دارو و لوازم زخم بندی (پانسمان) فرستاده میشود. همچنین از افراد مسلح شنیده میشود که جعبه هائی با محتوای ابزار جنگی (تفنگ و فشنگ) بدون آن که بشود این گفته ها را ثابت کرد، فرستاده میشود. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا قول داده که در کنار کمک های بشر دوستانه، وسایل نقلیه و لجستیکی بفرستد.

او دربارۀ فرستادن اسلحه به نیروهای شورشی (Rebelle) دو پهلو نظر میدهد : "من فکر نمیکنم تصویب قطعنامه 1973 سازمان ملل از نظر آمریکا مخالف فرستادن کمک های تسلیحاتی باشد در صورتی که این تسلیحات برای حمایت توده ها فرستاده شود".

چین، روسیه و هندوستان این برداشت را رد میکنند.  مخالفین رژیم قذافی شورای ملی (Nationalrat) از هر گونه کمکی با خوشحالی استقبال می کنند.

سخنگوی این شورا محمد شمامShammam  میگوید: "ما مثل همیشه احتیاج به کمک داریم. ما خواستار دریافت اسلحه هستیم".

ناتو که روز پنجشنبه رسماً رهبری درگیری های را بعهده گرفت. نمیخواهد اسلحه به مخالفین رژیم بدهد. رهبر نیروهای ناتو Anders Fogh Rasmussen در استکهلم میگوید : "ما بخاطر حمایت مردم لیبی آن جا هستیم، نه این که آن ها را مسلح کنیم". "تا آن جائی که به ناتو مربوط است و من بنام ناتو سخن میگویم از ممنوع بودن فرستادن سلاح به لیبی حمایت میکنم و این امر برای مخالفین رژیم قذافی هم صادق است.

ترجمه شده از روزنامه فرانکفورت روند شاو 1/4/2011  تاريخ ترجمه 3/4/2011