به نقل از : پيام فدايي ، ارگان چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 139  ، دی ماه 1389 

 

گزارش نشست تشکيلاتی چريکهای فدائی خلق ايران

اخيرا نشست عمومی سازمان در تاریخ مقرر همچون سال های گذشته برگزار شد. نشست با اعلام يک دقيقه سکوت به ياد تمامی انقلابيونی که با خونشان راه سرخ رسيدن به آزادی و سوسيالیسم را هموار نمودند و به ويژه جان باختگان چريکهای فدائی خلق ايران آغاز گشت.  قبل از هر چير مقررات ناظر بر نشست طرح و به تصويب رفقا رسيد. سپس نشست به بررسی گزارش سياسی و تشکيلاتی مرکزيت که از قبل در اختيار رفقا قرار گرفته بود پرداخت.  بررسی اين گزارش که در آن، همه حوزه های فعاليت تشکيلات در فاصله دو نشست وسیع تشکیلاتی مورد بحث قرار گرفته و فعاليت های انجام شده و همچنين نقصان ها، کمبود ها و ضعف های موجود در مقابل گسترش بيشتر فعاليت های تشکيلات با صراحت طرح و بررسی شده بود به تک تک رفقا امکان داد تا ضمن آگاهی بر همه جوانب حرکت تشکيلات، پيشنهاد های خود را جهت ارتقاء فعاليت های سازمان و رفع کمبود های موجود ارائه نمايند.  نشست با اختصاص وقت لازم به همه شرکت کنندگان امکان داد تا فعالانه به نقد و بررسی گزارش پرداخته و سپس با توجه به ملاحظات طرح شده از سوی رفقا، گزارش مرکزيت را تصويب نمود. سپس گزارش مالی سازمان که بطور مجزا ضميمه گزارش مرکزيت شده بود مورد توجه رفقا قرار گرفت و نشست با توجه به اين واقعيت که تنها منبع درآمد تشکيلات حق عضويت اعضاء و کمک هائی است که فعالين و دوست داران سازمان در اختيار تشکيلات قرار می دهند بر ضرورت تلاش برای گسترش فعاليت جهت جمع آوری کمک های مالی و تقویت توان مالی سازمان، تاکيد نمود.  

از آن جا که يکی از محور های گزارش سياسی مرکزيت، بررسی و تحليل واقعيت خيزش عظيم توده های ستمديده ما در سال 88 و برخورد با مواضع اتخاذ شده در اين رابطه بود نشست بطور مجزا به بررسی اين رويداد تاريخی پرداخته و ضمن تحليل چرائی اين انفحار توده ای بزرگ، مواضع طبقات و نيرو های سياسی مختلفی که در صحنه سياسی کشور فعال می باشند را در اين رابطه بررسی نموده و با تکيه بر پراتيک زنده توده ها صحت مواضع تشکيلات در اين رابطه را مورد تاکيد قرار داد.

در اين بحث تقريبا تمامی تحليل ها و ديدگاه های عمده موجود در رابطه با خيزش توده ها مورد بررسی قرار گرفت که در اين ميان ديدگاه های زير مورد تاکيد قرار گرفت. اول ديدگاهی که با تکيه بر حضور فعال اصلاح طلبان حکومتی در مبارزات توده ها جهت منحرف کردن آن مبارزات بر "ارتجاعی" بودن قيام مردم حکم می داد و در نتیجه شرکت و حمایت در آن را نفی می کرد. دوم ديدگاهی که خيزش عظيم مردم ما را شورش طبقه متوسط جا می زد. سوم نظری که مدعی بود طبقه کارگر در اين قيام حضور نداشته است. چهارم ديدگاهی که خيزش مردم را دارای رهبری قلمداد می کرد. پنجم نظری که مدعی بود اين رهبری از آن اصلاح طلبان حکومتی می باشد.  و سرانجام تفکر نادرستی که در تلاش بود قيام مردم ما را مبارزه ای مسالمت آميز تعريف کرده و از آن، نادرستی هرگونه مقاومت و اعمال قهر انقلابی را نتيجه بگيرد.  نشست با نشان دادن عدم انطباق این دیدگاه ها با واقعیات عینی و نادرستی همه اين تحليل ها بر اين واقعيت تاکيد نمود که خيزش بزرگ مردم ما قيامی خود بخودی و فاقد رهبری بود  که هر جريان سياسی در حد امکانات خود در تلاش بود تا مهر خود را بر آن بکوبد. اما به دليل پراکندگی صفوف مردم و عدم تشکل آن ها و هم چنین فقدان سازمان های رهبری کننده در صحنه، خيزش مردم از فقدان رهبری در رنج بود و اساسا همين ضعف، وظيفه بزرگ تلاش برای شکل دادن به چنین رهبری ای را در مقابل جنبش انقلابی مردم ما قرار می دهد. در جريان بحث های خلاقی که در اين زمينه رخ داد نشست ضمن تاکيد بر انطباق مواضع اتخاذ شده از سوی تشکيلات با واقعيت و تئوری های راهنمای حرکت سازمان بر ضرورت تبليغ هر چه وسيع تر اين تحليل ها و مواضع تاکيد نمود.

در بخش دیگری از مباحث مربوط به بررسی گزارش سياسی مرکزيت، نشست به مباحثه در باره بحران اقتصادی نظام امپریالیستی در سطح بین المللی پرداخته و با توجه به سياست امپرياليست ها در سرشکن کردن هر چه بيشتر بار بحران های خود بر دوش کشورهای تحت سلطه و بالطبع کارگران و توده های ستمديده اين کشور ها وظایف کمونیست ها در این رابطه را مورد بحث قرار داد. در اين بحث به خصوص بر اين نکته تاکيد شد که بايد در همه حوزه های کار تبليغاتی کوشيد تا همه توجيهاتی که بورژوازی برای لاپوشانی نقش خود در اين بحران ها به آن ها متوسل می گردد را کنار زد و نقش خود اين طبقه انگلی را در همه نابساماني های اقتصادی موجود در مقابل ديد کارگران و زحمتکشان قرار داده و انرژی انقلابی طبقه کارگر را در راستای نابودی نظام حاکم سازمان داد.

نشست عمومی سازمان همچنین به تفصیل  فعالیت های نظری و عملی تشکیلات در دوره اخیر را مورد بررسی قرار داده و بر ضرورت تلاش برای گسترش این فعالیت ها تاکید کرد.

در پايان نشست رفقا ضمن تعيين برنامه حرکت سازمان در دو سال آينده در فضائی مبارزاتی و رفيقانه مرکزيت جديد تشکيلات را انتخاب نمودند و به اين ترتيب نشست وسيع تشکيلاتی به کار خود پايان داد.