به نقل از : پيام فدايي ، ارگان چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 117 ، اسفند ماه 1387 

 

سخنرانی لنین در نخستین کنگره تمام - روسی زنان کارگر

 ۱۹ نوامبر ۱۹۱۸

 

رفقا، این کنگره بخش زنان ارتش کارگران، از جهت معينی اهميت خاصی دارد، چون يکی از سخت ترين مسائل در هر کشوری کشاندن زنان به فعاليت بوده است. هيچ انقلاب سوسياليستی نميتواند وجود داشته باشد مگر زنان کارگر بسيار زيادی در آن وسيعانه شرکت کنند.

 

شگفت نیست که زنان را بردگان خانگی مینامند ؛ موقعیت اجتماعی زنان در همه کشورهای متمدن، حتی پيشرفته ترين آنها چنين است. زنان از برابری کامل حقوق در هيچ دولت سرمايه داری، حتی آزادترين جمهوري ها بهره مند نيستند.

 

يکی از اولين وظايف جمهوری شوروی الغای همه محدوديت ها در مورد حقوق زنان ميباشد. حکومت شوروی مراسم طلاق، آن منبع خفت، سرکوب و تحقير بورژوايی را کاملأ منسوخ کرده است.

بزودی يکسال از تصويب آزادی کامل طلاق خواهد گذشت. ما مصوبه ای برای از بين بردن همه تمايزات بين کودکان مشروع و نامشروع و بدور انداختن برخی محدوديت های سياسی گذرانديم. در هيچ جای ديگر دنيا آزادی و برابری برای زنان کارگر چنين کامل تأمين نشده است.

 

ما میدانیم که این زنان طبقه کارگرند که مجبور به تحمل تمام فشار قوانين عتيقه شده هستند.

برای نخستين بار در تاريخ، قوانين ما آن چه را که منکر حقوق زنان بود نابود کرده است. اما چيز مهم قانون نيست. در شهرها و مناطق صنعتی اين قانون در مورد آزادی کامل ازدواج بخوبی اجرا ميشود، اما در روستاها اغلب، نوشته مرده ای باقی ميماند. در آنجا ازدواج مذهبی هنوز مسلط است. اين بدليل نفوذ کشيشان، بلايی که نبرد با آن سخت تر از (نبرد با) قوانين کهنه است، ميباشد.

 

ما باید در مبارزه با تعصبات مذهبی فوق العاده احتياط کنيم، بعضی افراد با توهين به احساسات مذهبی موجب زيان های زيادی در اين مبارزه ميگردند. ما بايد تبليغ و تعليم را بکار بريم. با بکار بردن لبه بيش از اندازه تيز برای اين مبارزه ممکن است تنها خشم عمومی را برانگيزيم. چنين شيوه های مبارزه، دسته بندی مردم را بخاطر شعب مذهبی دائمی ميسازد، درحاليکه قدرت ما در وحدت نهفته است. عميقترين تعصبات مذهبی در فقر و جهالت است. با اين پليديهاست که بايد مبارزه کنيم.

 

تاکنون مقام زنان با بردگان مقايسه شده است؛ زنان به خانه پايبند بوده اند، و تنها سوسياليزم ميتواند آن ها را از اين بند برهاند. آنها تنها زمانی کاملأ آگاه خواهند گشت که ما بتوانيم از مزارع کوچک دهقانی خلاص شده، به زراعت تعاونی پرداخته و شيوه های کلکتيو را در کار روی زمين بکار بريم. اين وظيفه مشکلی است. اما اکنون که کميته های دهقانان فقير تشکيل ميشوند، زمان آن فرا رسيده که انقلاب سوسياليستی تحکيم پيدا کند.

 

فقیر ترین بخش جمعیت روستائی تنها اکنون آغاز به سازماندهی ميکنند، اما سوسياليزم در حال بدست آوردن بنيان محکمی در اين سازمان های دهقانان فقير است.

 

قبلا، اغلب شهر انقلابی ميشد و بعد مناطق روستايی. اما انقلاب کنونی متکی به مناطق روستايی است، و در اينجا اهميت و قدرتش نهفته است. تجربه همه جنبشهای آزاديبخش نشان داده است که موفقيت يک انقلاب متکی بر اين است که چه اندازه زنان در آن شرکت ميجويند. حکومت شوروی هرآنچه در قدرتش است انجام ميدهد تا زنان بتوانند به کار سوسياليستی پرولتری مستقل بپردازند.

 

حکومت شوروی در موقعيت مشکلی است زيرا امپرياليست های همه کشور ها از روسيه شوروی نفرت دارند و برای جنگ با او، بخاطر برافروختن آتش انقلاب در عده ای از کشور ها و اتخاذ قدم های مصمم بسوی سوسياليزم، آماده ميشوند.

 

اکنون که آنها مصمم به نابودی روسيه انقلابی هستند، زمين زير پای خودشان آغاز به سوختن ميکند. شما ميدانيد چگونه جنبش انقلابی در آلمان گسترده ميشود. در دانمارک کارگران با دولتشان ميجنگند. در هلند و سوئيس جنبش انقلابی قوي تر ميشود. خود جنبش انقلابی به تنهايی در اين کشورهای کوچک اهميت چندانی ندارد، اما اهميت خاص آن بخاطر اين است که در اين کشور ها جنگی نبود و آنها دمکرات ترين سيستم "مشروطه" را داشتند. اگر چنين کشور هايی برای فعاليت به خروش در ميايند، اين ما را به نفوذ جنبش انقلابی در سراسر دنيا مطمئن ميسازد.

 

هیچ جمهوری دیگری تاکنون قادر به رهايی زنان نبوده است. حکومت شوروی به زنان کمک ميکند. امر ما شکست ناپذير است، چون طبقه شکست ناپذير کارگر در همه کشورها برخاسته است. چنين جنبشی گسترش انقلاب شکست ناپذير سوسياليستی را اعلام ميدارد.

 

(ابراز احساسات ممتد، همه "انترناسيونال" را ميخوانند)

گزارش روزنامه، در ۲۰ نوامبر ۱۹۱۸ در "ايزوستيا" ، شماره ۲۵۳ منتشر شد.

"کليات"،  ج ۲۸           

 

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com