به نقل از : پيام فدايي ، ارگان چريکهای فدايي خلق ايران

شماره  106 ، فروردین ماه 1387 

 

تشدید کنترل و حضور اف-بی-آی در دانشگاه های آمريکا

 

از زمان وقوع رويداد تروريستی 11 سپتامبر، هر روز که می گذرد فاکتهای بيشتری مبنی بر  آگاهی و دخالت بخشهائی از هيئت حاکمه آمريکا در این جنایت ومنافعی که این جناح های امپریالیستی از فاجعه 11 سپتامبر برده و می برند آشکار می شود. بطور مثال در سالهای اخیر و بدنبال تغییرات بزرگی که در اثر این فاجعه در سطح بین المللی و در خود آمریکا به وقوع پیوسته  فعاليتهای اف-بی- آی برای عضوگيری از ميان استادان و دانشجويان دانشگاه های آمريکاهمچنين به بهانه مبارزه با عمليات جاسوسی شبکه های تروريستی) علنی تر و گسترده تر شده است. مأمورين اف-بی-آی حين برگزاری کلاس و سمينار برای تدريس "شناسه های جاسوسی" و يا "راه های شناسايی تحقيقات علمی حساسی که می توانند توسط شبکه های جاسوسی سرقت شوند" و يا آموزش "چگونگی حفاظت از آنگونه تحقيقات علمی" و غيره، به شناسايی دانشجويان و محققين علاقه مند و واجد شرايط برای همکاری با سازمان جاسوسی آمريکا پرداخته و سپس به استخدام آنها می پردازند.

 

اخيرأ "وارن بمفورت" مسئول دفتر اف-بی-آی در بوستون، در مصاحبه ای با روزنامه "هارولد بوستون" در مورد اهداف و دلايل فعاليتهای اف-بی-آی در دانشگاه ها گفت: "برای ما مبارزه با تروريسم داخلی حق تقدم دارد... درحال حاضر صدها پروژه تحقيقی وجود دارند که می توانند توسط تروريستها و جاسوسان خارجی مورد استفاده قرار گيرند.... درحال حاضر 250 پرونده فعال جاسوسی- تروريسم در بوستون داريم.... چنين پرونده هائی می توانند رديابی تلفنی که از يک غار در افغانستان شده (که شايد بعدأ متوجه بشويم کاملأ بی خطر بوده) باشد، و يا ميتواند در رابطه با مسئله ديگری باشد. به هر حال همه آنها مهم هستند...".  او در مورد نشانه هايی که می توانند برای شناسايی تروريستها و جاسوسان خارجی مورد استفاده قرار بگيرند، گفت: "علايم شناسايی جاسوس می تواند به عنوان مثال سوالات غير طبيعی ای باشد که يک محقق يا دانشجو- بخصوص يک دانشجوی خارجی- (سر کلاس) می پرسد ...".

 

اينگونه سخنان مقامات دولتی آمريکا نشان دهنده جو ترس و وحشتی است که دولت بوش پس از 11 سپتامبر کوشیده تا در همه سطوح اجتماعی اين کشور ايجاد کرده و به بهانه مبارزه با تروريسم يورش گسترده ای را به آزاديهای دمکراتيک شهروندان آمريکايی انجام دهد. در چنين شرايطی است که دولت آمريکا قصد دارد که ترس از تفکر و تفحص (و اينکه هر سوال و بحث علمی هم می تواند بعنوان مولفه شناسايی جاسوس و تروريست بحساب آيد) را حتی در محيط دانشگاه ها نيز رشد داده و هر اعتراض و مقاومتی را در داخل اين کشور از بين ببرد.

 

در سايت اف-بی-آی در رابطه با فعاليتهای اين اداره در دانشگاه ها و توجيه آن گفته شده: "احتمالات را در نظر بگيريد: سرقت تحقيقات علمی و محرمانه دانشگاه ها توسط جاسوسان کشورهای خارجی که لباس دانشجو به تن دارند. تحصيل تروريستها در رشته های مهم تکنيکی و علمی و استفاده از آموخته هايشان عليه آمريکا، ورود تروريستها به داخل کشور با استفاده از ويزای دانشجويی، دسترسی غيرقانونی به سيستمهای کامپيوتری و سرقت اسرار دولتی توسط تروريستهای متخصص کامپيوتر..."

در اين سايت هيچ نمونه و مثالی از وقوع چنين جرايمی و دستگيری کسی به دليل ارتکاب به آنها ذکر نشده است. بنابراين به نظر ميرسد که چنين ادعاهايی فقط برای ايجاد جو رعب و وحشت و بهانه ای برای حمله به حقوق دمکراتيک شهروندان آمريکايی و بخصوص مهاجرين می باشند به خصوص که تا کنون عملأ کسی به جرم انجام  چنين جرايمی دستگير و محکوم نشده است.        

 

با اينکه فعاليت اف- بی- آی در دانشگاه ها مسئله جديدی نيست و هميشه وجود داشته، اما همانطور که گفته شد بعد از 11 سپتامبر و بخصوص ازسپتامبر 2005 و با تأسيس اداره جديدی در اف-بی-آی به نام "مشاور آموزش عالی امنيت ملی" شکل علنی و گسترده تری پيدا کرده است. اکثر اعضای اين اداره روسای دانشگاه ها (به عنوان مثال رئيس دانشگاه پنسيلوانيا، دانشگاه جان هاپکينز، دانشگاه کارنيگی ملون، دانشگاه کاليفرنيا، ام-آی-تی، و ...) هستند. طبق اظهارات سحنگوی اف-بی-آی، وظايف اين اداره شامل "طراحی و تأسيس برنامه های تحقيقاتی علمی، نظارت بر تأسيس رشته های جديد دکترا و فوق دکترا (در رشته های مختلف)، تعيين و تنظيم و تهيه محتوای درسی رشته های مختلف، طرح و ايجاد و تنظيم محتوای دوره های انترنی و ..." می باشند.

 

کنترل مستقيم دولتها بر سيستم آموزشی البته امر شناخته شده ای می باشد. حتی عضوگيری اف-بی-آی از ميان دانشجويان و استادان دانشگاه ها و يا ايجاد جو ترس و وحشت در جامعه به بهانه خطر جاسوسان و تروريستهای خارجی، نيز امور جديدی نيستند. اما از اظهارات سخنگوی اف-بی-آی (که مسلمأ فقط بخش کوچکی از واقعيت را منعکس می کند)  می توان حدس زد که موسسات آموزشی و حتی محتوای رشته های تحصيلی بخصوص در سطوح بالا، تا چه حد تحت کنترل سازمانهای جاسوسی قرار گرفته و در جهت منافع طبقه حاکم و سرکوب توده ها هدايت می شوند.  اينگونه فعاليتهای اف-بی-آی در دوران "مکارتی" و سالهای بعد نيز با هدف شکار مارکسيستها و روشنفکران انقلابی آمريکايی انجام می شدند. و تاکنون استادان بسياری با تحقيقات مستند خود زوايای گوناگون اين فعاليتها به خصوص در دهه 50 و تأثيراتی که پيشبرد اين سياستها بر مبارزات آزاديخواهانه شهروندان آمريکايی و همچنين بر مبارزات رهائيبخش توده های کشورهای جهان سوم در آن سالها داشته را افشا نموده اند.

 

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com