به نقل از : پيام فدايي ، ارگان چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 105 ، اسفند ماه 1386 

 

 

تدارک برای جنگهای فضايی توسط امپرياليسم آمريکا!

 

ماجرای هدف قرار دادن يکی از ماهواره های جاسوسی امريکا ، به نام US193 توسط یک موشک آمریکایی و انفجار آن در فاصله 150 مایلی کره زمین در ماه گذشته ، به یکی از موضوعات جنجال بر انگیز در روابط میان قدرتهای امپریالیستی بدل شد. دولت امريکا ادعا کرد که دليل انهدام اين ماهواره جلوگيری از خسارتهای جانی و مالی در اثر فرود آن روی زمين می باشد. مقامات آمریکایی در توجیه اقدام خود رسما اعلام کرده اند که گویا ماهواره جاسوسی مورد نظر دارای مخزنی پر از سوخت سمی به نام هيدارزين بوده که در صورت اصابت به مناطق مسکونی صدمات جانی برای ساکنین زمین ایجاد می کرده است. برغم این ادعا اقدام دولت امریکا در نابودی ماهواره جاسوسی خویش توسط موشکی که 30 میلیون دلار صرف ساخت آن شده بود مورد اعتراض رسمی مقامات چین قرار گرفت و آنها به این دلیل که اقدام امریکا موجب "تهدید امنیت فضا" خواهد شد به  مقامات امریکایی اعتراض کردند. دولت امریکا نیز در پاسخ اعلام کرد که این اقدام یک "آزمایش تسلیحاتی" نیست؛ آن هم درست در حالی که مقامات امریکایی در سال گذشته دولت چین را به دلیل انجام یک عملیات مشابه بشدت مورد نکوهش و اعتراض قرار داده بودند. آنچه در ورای اين رويداد قابل توجه است تشدید تضادهای امپریالیستی در میان دولتهای قدرتمند دنیاست که در ادامه سیاستهای جنگ طلبانه و ضد خلقی خویش می کوشند تا فصا را نیز مانند کره زمین به صحنه سیاستهای توسعه طلبانه، استثمارگرانه و جنگی خویش  بر علیه میلیاردها تن از انسانهای زحمتکش و سایر رقبای جهانخوار خود تبدیل سازند.

 

  از سوی دیگر تعدادی از اعضای دولت و دانشمندانی که مخالف برنامه های نظامی- فضايی دولت امريکا می باشند، اعلام کرده اند که ادعاهای دولت امريکا در مورد باصطلاح مقاصد انساندوستانه این دولت در نابود کردن ماهواره جاسوسی خود با واقعيات تطابق ندارد. اين دانشمندان می گويند که در طول 50 سال اخير، سقوط هزاران قطعه ماشين آلات فضايی ساخته شده توسط انسان بر روی زمين هيچ خسارت جانی وارد نکرده اند. و بعيد است که سقوط  US193 ايجاد خسارات جانی کند. اما ضرر انهدام موشکی US193 بيشتر از سقوط آن بر روی زمين است. US193 در اثر انهدام موشکی به صد هزار قطعه تقسيم می شود که بيشتر آنها در اتمسفر زمين سوخته و از بين می روند. اما از آنجا که تعداد قطعات توليد شده خيلی زياد هستند (صد برابر قطعاتی که معمولأ در اثر منهدم کردن يک ماهواره هواشناسی ايجاد می شود) برخی از اين قطعات به مدارهای بالاتر کشيده خواهند شد و در فضا باقی می مانند.

 

واقعيت اين است که دليل واقعی دولت امريکا برای منهدم کردن ماهواره US193 علاوه بر جلوگيری از فاش شدن تکنولوژی فضايی امريکا توسط رقبای اين کشور، استفاده از فرصتی است که برای آزمايش و گسترش کاربرد سلاح و تکنولوژی موجود برای استفاده در جنگهای فضايی آينده ايجاد شده.

 

در حال حاضر موشکهايی در شمال و شرق ژاپن در پايگاه های دريايی امريکا مستقر هستند که تاکنون عليه هدفهای زنده مورد استفاده قرار نگرفته اند. از آنجا که US193 به اندازه یک اتوبوس و به این اعتبار خيلی بزرگتر از هدفهای آزمايشی ای است که تاکنون در جریان آزمایش اين موشکها به کار رفته اند، و درضمن فاصله شليک به آن هم خيلی بيشتر از فاصله هدفهای آزمايشی است، بنابراين US193 هدف زنده خوبی برای آزمايش عملی اين موشکها به حساب می آيد. گفته می شود که مهندسين ارتش امريکا به منظور منهدم کردن US193 تغييرات جديدی در موشکهای موجود داده اند. به عنوان مثال ارتفاعی که معمولأ اين موشکها می توانند بالا روند از 100 مايل به 150 مايل افزايش داده شده است.

 

در رابطه با موارد استفاده دولت امريکا از US193 و دلايل انهدام آن، بايد توجه داشت که اين ماهواره جاسوسی به درخواست  (NRO) که بخش محرمانه ای در اداره جاسوسی پنتاگون است و کارش تحت نظر داشتن تمام کشورهای دنيا (از طريق ماهواره) است، در سال 2006 به فضا فرستاده شد. گفته می شود که قابليتهای US193 در تهيه تصويرهای بسيار دقيق از نقاط مختلف کره زمين، نسبت به تکنولوژی موجود در کشورهای امپرياليستی ديگر، بی نظير است. و بايد توجه داشت که تاکنون در بسياری از موارد ديده شده که برخی از ابزار آلات فضايی با وجود ورود به مدار زمين، نسوخته و سالم مانده اند. درنتيجه امريکا برای جلوگيری از چنين ريسک بزرگی است که با صرف میلیونها دلار بايد US193 را پيش از رسيدن احتمالی برخی قطعاتش به زمين، منهدم کند.       

 

يکی ديگر از دلايل دولت امريکا برای منهدم کردن US193 را می توان در رابطه با اختلافات اين کشور و ديگر امپرياليستها در زمينه کنترل سلاحها و تکنولوژی نظامی- فضايی دانست. به عنوان مثال استقرار باطری های موشکهای امريکايی در لهستان و چکسلواکی بارها مورد اعتراض روسيه قرار گرفته، اما با بی اعتنايی هميشگی امريکا مواجه گشته است. و يا به عنوان مثال دولتهای چين و روسيه اخيرأ طرحی را برای ممنوعيت سلاحهای فضايی به کنفرانس خلع سلاح در ژنو ارائه دادند. اما جورج بوش بی درنگ مخالفت دولت امريکا را با اين طرح اعلام کرد و دولت امريکا دو روز بعد از آن نيز برنامه منهدم کردن US193 را فاش ساخت. درنتيجه روشن است که يکی از اهداف امريکا در نابودی ماهواره جاسوسی خود نشان دادن اين واقعيت است که بدون توجه به مخالفتهای رقبايش، همچنان به گسترش برنامه های نظامی- فضايی خود ادامه خواهد داد. و اين واقعيت عملأ  منجر به آغاز دور جديدی از مسابقات و رقابتهای نظامی در زمين و فضا ميان امپرياليستها خواهد شد.

 

 

زيرنويس:

برای مطالعه بيشتر در رابطه با اين مطلب به سايتwww.space.com  مراجعه کنيد.

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com