به نقل از : پيام فدايي ، ارگان چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 101 ، آبان ماه 1386 

 

ابتکار کمدين استراليايی در افشای اقدامات مضحک "ضد تروريستی" پليس و ارتش

 

شروع ماه سپتامبر 2007 در سيدنی همراه با افزايش سختگيری های پليس و ارتش تحت پوشش "اقدامات امنيتی ضد تروريستی" و ايجاد جو ترس و وحشت از دشمنی ساختگی به نام "تروريسم" بود. دولت استراليا اعلام کرد که هدف اين "اقدامات امنيتی" حفظ امنيت سران 21 کشور شرکت کننده در اجلاس همکاری های اقتصادی کشورهای آسيايی حاشيه اقيانوی آرام (Asia Pacific Economic Cooperation) (APEC) می باشد. رئيس جمهور امريکا نيز يکی از شرکت کنندگان در این کنفرانس بود. ابعاد "اقدامات امنیتی ضد تروريستی" به گونه ای بود که پلیس با  همه مردم سيدنی مانند مظنونین به اقدامات "تروريستی" برخورد می کرد. گشتهای مکرر در خيابانها و اماکن عمومی واقع در مرکز شهر سيدنی، متوقف کردن مردم (بخصوص جوانانی که شلوار جين به تن داشته و کوله پشتی حمل ميکردند و يا با عجله راه ميرفتند) در ايستگاه های مترو و بازرسی بدنی آنان. تشديد بازرسی بدنی در فرودگاه و درنتيجه ايجاد تأخيرهای بسيار طولانی در پروازهای داخلی و خارجی، بازرسی بدنی در ادارات دولتی، نمونه هايی از اين اقدامات بود. 

 

مسخره ترين "اقدام امنيتی ضد تروريستی" پليس اين بود که به رستورانها و کافه ها دستور داده بود که از گذاشتن چاقو و چنگال بر روی ميزهايی که در خارج از رستوران و در پياده رو ها چيده مي شوند جلوگيری کنند! و به کارمندان اداراتی که در ساختمانهای بلند واقع شده اند نيز دستور داده شده بود که از نگاه کردن به هلي کوپترهای پليس که به طور مداوم در آسمان سيدنی می چرخيدند خودداری کنند! روی پشت بام هتلها و برخی ساختمانهای بلند در مرکز شهر نيز مسلسل و تک تيرانداز قرار داده شده بود و مجموعه بسیار بزرگی از نیروهای سرکوبگر،مردم را بطور دائم زير نظر داشتند.

 

اين آزار و اذيتها و وحشت افکنی های بی موردپليس طبیعتا خشم مردم سيدنی را به شدت برانگيخته بود، تا اينکه در روز 6 سپتامبر 2007 يک گروه کمدين کانال تلويزيونی ABC با نمايش مبتکرانه ای در خيابانهای سيدنی به مردم نشان داد که خشم و نفرتشان از پليس کاملأ بجا بوده و اين به اصطلاح "خطر تروريسم"، ادعائی دروغين بیش نیست.  و نمایش "اقدامات امنيتی ضد تروريستی"  نه تنها  فاقد کارائی لازم بوده بلکه عملا اهداف ديگری را دنبال می کند. نمايش خيابانی کمدينها، به شکل خنده داری دولت و پليس استراليا را به مسخره گرفته و بی لياقتی و ادعاهای پوچ آنان در مورد به اصطلاح "اقدامات امنيتی ضد تروريستی" را افشاء کرد و موجب شد که مردم نيز مخالفتهای خود عليه اقدامات اغراق آميز پليس را هرچه بلند تر کنند.

 

در روز 6 سپتامبر، هنرپيشه های برنامه کمدی "جنگ چيسر عليه همه چيز " ((The Chaser’s war on Everything سوار بر سه اتومبيل سياه رنگ با شيشه های دودی در خيابانی که مسير حرکت اتومبيلهای اعضای دولتهای شرکت کننده در APEC  بود به سمت محل برگزاری اجلاس به راه افتادند. اين اتومبيلها که ظاهرشان کاملأ شبيه به اتومبيلهای سفارتخانه ها بود با پرچم دولت کانادا و برچسبهای رسمی APEC تزئين شده بودند. اما روی اين برچسبها نوشته شده بود: "اين اتومبيل به "جنگ چيسر عليه همه چيز" تعلق داردو اين فرد هم عاشق درخت و گل و شعر و بعضی از انواع گياهان گوشتخوار است."  

چندين کمدين نيز با کت و شلوارهای سياه و عينکهای تيره در طرفين اين اتومبيلها می دويدند و وانمود ميکردند که مأمورين اداره امنيت و تيم حفاظتی سياستمداران کانادايی هستند. اما روی کارتهای شناسايی که اين افراد به يقه کت های خود زده بودند، نوشته شده بود: "جنگ چيسر عليه همه چيز. مسلمأ اين کارت شناسايی واقعی نيست."

 

بعد از اينکه اتومبيلهای کمدينها بدون هيچ مشکلی وارد منطقه حفاظت شده APEC شدند، در نزديکی هتل محل اقامت بوش توقف کردند و کمدين مشهور استراليايی "چيس ليسياردلو" (Chas Licciardello) در حاليکه گريم کرده و ريش گذاشته بود و لباسهايی شبيه به لباسهای  بن لادن پوشيده بود  از يکی از آن اتومبيلها خارج شد و رو به پليس هايی که در دقايق اول تصور کرده بودند که با بن لادن مواجه شده اند، فرياد زد:"من هم يکی از رهبران مهم جهان هستم، چرا من را به اين کنفرانس دعوت نکرده اند؟" تنها پس از شنيدن اين جمله بود که افراد پليس متوجه شدند که با يک بن لادن تقلبی طرف هستند. 

 

ظاهرأ اين کمدينها انتظار داشتند که در اولين ايستگاه های بازرسی که در طول مسير حرکت ديپلماتها مستقر شده بود، دستگير شوند. اما آنها در مسير حرکتشان به سوی محل کنفرانس نه تنها توسط پليس متوقف نشدند بلکه پليس ها برايشان دست تکان داده و با لبخند و سلام نظامی و يا با از سر برداشتن کلاه هايشان به آنها عرض احترام می کردند.

 

پس از پخش فيلمهايی از اين واقعه، پليس استراليا از شدت شرم و يا به دليل افشای بی کفايتی و بی لياقتی اش در حفظ امنيت ادعائی و در واقع به دليل افشای پوچ بودن ادعای "خطر تروريسم" و اغراق و تندروی بی دليل در به اصطلاح "اقدامات ضدتروريستی"، بسيار خشمگين شد و علاوه بر تمام اعضای گروه کمدی که در همان محل اجرای نمايش دستگير شده بودند، چنين نفر از کارکنان کانال ABC را نيز تهديد به بازداشت کرد.

 

اما مردم استراليا پس از مطلع شدن از واقعه علاوه بر تمسخر دولت و پليس، به طرفداری از کمدينها برنامه مزبور برخاستند و با بيان نظرات و مخالفتهايشان با دولت و پليس در سايتهای خبری اينترنتی و روزنامه ها و کانالهای تلويزيونی خواهان آزادی کمدينها ی دستگير شده ،شدند. اين نمايش مبتکرانه در واقع به اقدامی برای افشای ماهيت سياستها و اعمال ضد مردمی دولت و پليس استراليا منجر شد.

 

دولت استراليا خود اقرار کرده است که مخارج "اقدامات امنيتی" پليس در زمان برگزاری کنفرانس APEC بيش از 330 ميليون دلار بوده و 5000 سرباز و پليس در آن شرکت داشته اند. اما اگر خطر تروريسم چنان جدی است که چنين مخارج هنگفتی صرف مقابله با آن شود، نمايش خيابانی کمدينها به وضوح نشان داد که پليس و ارتش استراليا قادر به حفظ امنيت ادعائی نبوده و فقط ميليونها دلار از ماليات شهروندان اين کشور را به هدر داده است.

 

بعد از اين نمايش، مردم استراليا به رفتاری که پليس با مردم داشته، که مثل رفتار با جنايتکاران بود، اعتراض کردند. اما پاسخهای مضحک اعضای دولت و فرماندهان پليس و ارتش استراليا، به اين اعتراضات هر چه يشتر حماقت سران دولتی و تلاش آنان برای عوامفریبی را نشان داد. به عنوان مثال وزير امور خارجه استراليا در يک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که:"دستگير شدن آنها ثابت می کند که عمليات حفاظتی ما مثمر ثمر بوده است."

 

نمايش خيابانی کمدينهای استراليايی نه تنها سطح آگاهی مردم این کشور را به نمایش گذارد، بلکه به روشنی نشان داد که در جریان کنفرانس هيچ خطر "تروریستی"ای – بدانگونه که دستگاه های تبلیغاتی جلوه می دهند- بوش و يا سياستمداران ديگر را تهديد نمي کرده و پليس هم به خوبی به اين امر واقف بوده است. و دليل همه مزاحمت ها و دخالتهای پليس در زندگی خصوصی مردم نه به دليل وجود خطر "تروريسم" بلکه با هدف ايجاد جو ترس و وحشت از يک دشمن خيالی و منحرف کردن توجه مردم از مشکلات اقتصادی - اجتماعی جامعه و همچنين جنايات امپرياليستها در عراق و افغانستان می باشد. جنایاتی که دولت استراليا بيشرمانه از آنها دفاع و در آنها مشارکت می کند. اين نمايش کمدی خيابانی و برخورد دستگاه سرکوب با آن يکبار ديگر نشان داد که تبليغات پليس و ارتش راجع به ضرورت  "اقدامات امنيتی" نه "تروریست" های واقعی بلکه توده های معترض به نظام ضد خلقی سرمایه داری را آماج قرار داده است.

 

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com