به نقل از : 19 بهمن ، نشریه سیاسی -  خبری چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 90    15 خرداد ماه 1389

 

گوشه ای از روابط تسلیحاتی بین "شیطان بزرگ" و "حکومت شر"!؟

صدور تسلیحات آمریکایی به رژیم سرکوبگر جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد. این واقعیتی ست که همزمان با انتشار گزارش اخیر موسسه بین المللی موسوم به "پژوهش برای صلح" در استکهلم، از سوی برخی خبرگزاری ها دوباره مطرح شده است. موسسه "پژوهش برای صلح" که مقرش در استکهلم قرار دارد با انتشار گزارشی در مورد میزان تجارت اسلحه در دنیا و در مناطق مختلف اعلام کرده که به رغم رکود اقتصادی حاکم بر جهان سرمایه داری، در سال 2009 مبلغی که صرف هزینه های تسلیحاتی در جهان شده از یک رشد 6 درصدی برخوردار بوده و به عدد نجومی 5/1 تریلیون دلار رسیده است. "سام پرلو فریمن" رییس این موسسه اخیرا در مصاحبه ای به توضیح برخی از جوانب گزارش فوق الذکر پرداخته و به وضع جمهوری اسلامی نیز به مثابه یکی از خریداران عمده سلاح اشاره کرده است.  تشریح موقعیت جمهوری اسلامی در بازار سلاح توسط رییس موسسه "پژوهش برای صلح" حاوی یکی دو نکته قابل تعمق در مورد حجم هزینه های تسلیحاتی این رژیم و همچنین خرید سلاح های آمریکایی توسط جمهوری اسلامی است که در زیر مختصرا به آن ها پرداخته می شود. "فریمن" می گوید که جمهوری اسلامی ارقام مربوط به خرید اسلحه در سال 2009 را در اختیار این نهاد نگذاشته، اما این رژیم در سال 2008 مبلغ "2/9 میلیارد دلار" را صرف خرید سلاح کرده است. البته فریمن بلافاصله تاکید می کند که این رقم به هیچ وجه ارقام هزینه های تسلیحاتی سپاه پاسداران رژیم را در بر نمی گیرد. او می گوید: "اما تا آن جا که می دانيم اين رقم شامل مخارجی که سپاه پاسداران صرف خريد يا توليد اسلحه می کند نيست و مخارج سپاه پاسداران بخش عمده هزينه تسليحاتی ايران است، بنابر اين کل مخارج تسليحاتی ايران به مراتب بيش از اين رقم است."

با توجه به این اطلاعات، اگر ما مخارج تسلیحاتی سپاه پاسداران که گفته می شود "بخش عمده هزینه های تسلیحاتی" جمهوری اسلامی را شامل می شود را در خوش بینانه ترین حالت، مساوی عدد فوق بگیریم، آن گاه تصویری از هزینه های ماشین سرکوب رژیم نقش خواهد بست. این تصویر نشان می دهد که جمهوری اسلامی حداقل سالانه قریب به 20 میلیارد دلار از درآمدهای کشور را صرف تجهیز ماشین جنگی خود می کند و این رقم به طور متوسط یک سوم درآمدهای کل کشور در سال هایی ست که بهای نفت در سطح بالایی قرار داشته است. تجهیز جنون آسای نیروهای مسلح از طرف رژیم جمهوری اسلامی نیز در شرایطی صورت می گیرد که قریب به نیمی از مردم تحت ستم ما در زیر خط فقر به سر برده و حتی قادر به سیر کردن شکم خود نمی باشند. البته از رژیمی که دارای ماهیت ضد خلقی ست جز این هم انتظار نمی رود.

نکته دوم آن که به موازات انتشار گزارش هزینه های تسلیحاتی جهان، خبرگزاری "بلومبرگ" در گزارشی، بار دیگر از تداوم ورود سلاح ها و تجهیزات نظامی آمریکا به ایران خبر داده است. این خبرگزاری به نقل از مقامات بلند پایه و کارشناسان آمریکایی عنوان کرده است که "حکومت ایران از طریق مالزی، تجهیزات و تکنولوژی نظامی ساخت آمریکا را به دست می‌آورد" در ادامه این گزارش آمده که واسطه‌های مالزیایی با "نقض" مقررات منع تجارت تسلیحاتی ایران، در یک‌ ساله اخیر "حجم بیشتری" از این تجهیزات را در اختیار جمهوری اسلامی قرار داده اند. البته دسترسی به سلاح ها و تجهیزات جنگی آمریکایی توسط جمهوری اسلامی در طول 30 سال گذشته یک واقعیت عینی بوده و به رغم انکار های طرفین، بارها شواهد آشکاری در اثبات رابطه تسلیحاتی پنهانی بین دو دولت افشا شده است. بطور مثال، همه بیاد دارند که چگونه در جریان افتضاح "ایران گیت" پرده از گوشه ای از روابط نظامی و سیاسی بین جمهوری اسلامی و آمریکا برداشته شد. اکنون نیز مطابق گزارشات "بلومبرگ" رو شده است که "قطعات یدکی" بمب‌افکن‌های آمریکایی و "تجهیزات نظامی لازم برای موسسات فعال در صنایع هسته‌ای و موشکی ایران"، توسط واسطه هایی در مالزی و دوبی به طور مرتب در اختیار مقامات جمهوری اسلامی قرار گرفته است. این گزارش به نقل از یک مقام دادگستری آمریکا اضافه می کند که "حکومت ایران فهرستی از وسایل و تجهیزات نظامی مورد نیاز خود را به واسطه‌های خارجی می‌دهد تا آن ها از آمریکا و سایر کشورهایی که ایران با آنان رابطه ندارد این وسایل را خریداری کنند".

علاوه بر این، روشن شده که برخی از "تجهیزات الکترونیکی" آمریکایی که در اختیار ایران قرار گرفته از همان نوعی ست که توسط برخی دار و دسته های مسلح عراق مورد استفاده قرار گرفته اند! وسعت این گزارشات و رسوایی ناشی از آن در حدی ست که برخی مقامات آمریکایی بدلیل جلوگیری از رسوایی بیشتر، چند پرونده در این زمینه را به دادگاه های آمریکا برده و مدعی "مجازات" افراد و نهادهایی شده اند که به زعم آن ها "تحریم تسلیحاتی" جمهوری اسلامی توسط آمریکا را به اصطلاح نقض کرده اند.