به نقل از : 19 بهمن ، نشریه سیاسی -  خبری چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 90    15 خرداد ماه 1389

 

فجایع جنگ عراق از زبان آمار

لشکرکشی نظامی امپریالیست ها به عراق و اشغال این کشور در سال 2003 که تحت نام برقراری "دمکراسی" و "حقوق بشر" برای توده های محروم عراقی صورت گرفت، برای اکثریت مردم تشنه آزادی و عدالت واقعی در طول 8 سال گذشته جز مرگ و نیستی و فقر و بیکاری و سرکوب ارمغانی در بر نداشته است. نابودی اکثر زیر ساخت های اقتصادی و اجتماعی و نظامی و فرهنگی در جریان جنگ توسط ارتش اشغالگر آمریکا و متحدینش، و تبدیل این کشور به یک اردوگاه نظامی و جنگی برای پیشبرد منافع استراتژیک امپریالیست ها، نه تنها دمکراسی و حقوق بشر برای مردم عراق به بار نیاورد بلکه زندگی مشقت بار مردم را هر چه  بیشتر در مرداب جنگ و کشتار و ترور و فقر و گرسنگی و بیکاری فرو برد. اخیرا مریکا آ

خبر گزاری آسوشیتد پرس با انتشار یک سلسله آمار در مورد وضعیت کنونی عراق تحت نام "آمار کلیدی از ابتدای جنگ" کوشیده است تا اوضاع مرگبار ناشی از اشغال 8 ساله این کشور را یک اوضاع بهبود یافته از نظر تامین امکانات اجتماعی و اقتصادی مردم عراق جلوه دهد. اما با وجود این کوشش مذبوحانه، با نگاهی به درج گزینشی برخی آمار و ارقام ها که معلوم نیست با چه مکانیزمی دستچین شده اند، بازهم می توان و به گوشه ای از اوضاع فاجعه بار جاری در عراق، زیر سلطه سرنیزه های ارتش اشغالگر و یک حکومت دست نشانده در این کشور پی برد.

 

آمار آسوشیتد پرس بدون اشاره به کل تلفات غیر نظامی از آغاز جنگ در عراق، اشاره می کند که این رقم در ماه می امسال 278 نفر بوده است. یعنی به طور متوسط تنها در اين ماه بیش از 9 نفر غیر نظامی در عراق هر روز جان خود را از دست داده اند. آماری که بخودی خود نشانگر درجه امنیت و آزادی ست که در سایه سلطه ارتش آمریکا، عاید مردم عراق و بویژه زحمتکشان این کشور شده است. البته اگر کل تلفات رسمی "ثبت" شده در این زمینه از ابتدای اشغال را در نظر بگیریم، معلوم می شود که بیش از 105 هزار تن از مردم عراق در جریان لشکر کشی خونین آمریکا به عراق از سال 2003 تا کنون جان خود را از دست داده اند که قریب به نیمی از آنان کودک و زن بوده اند. مضافا این که در همین مدت 438 تن از معلمان و استادان دانشگاه و سایر کارمندان آکادمیک و 141 روزنامه نگار نیز ترور و قربانی شرایط پس از اشغال توسط آمریکا شده اند.

 

البته ژنرال های بلند پایه ارتش آمریکا و ازجمله ژنرال تامی فرانکس بارها به اشکال مختلف اعلام کرده اند که "کار" آن ها "شمردن جنازه نیست". اظهار نظر وقیحانه ای که بخوبی نشان می دهد آمار وحشتناک مربوط به قربانیان غیر نظامی به هیچ رو کامل نبوده و در شرایط عدم اعلام آمار رسمی کشته شده ها توسط ارتش آمریکا، تعداد قربانیان بسیار بیشتر از این می باشد. همچنین با در نظر گرفتن آمار چشمگیر حاکی از وجود 5/3 میلیون آواره و مهاجر عراقی می توان به گوشه دیگری از فجایع و نابسامانی های وحشتناکی که اشغال عراق توسط ارتش های امپریالیستی برای مردم محروم و رنج دیده این کشور به بار آورده پی برد. 

 

مطابق همین آمار، از زمان آغاز جنگ تا پایان ماه می امسال 5871 سرباز و پرسنل قراردادی غیر نظامی وابسته به ارتش آمریکا نیز جان خود را از دست داده و بیش از  31827 سرباز آمریکایی نیز در درگیری های نظامی زخمی شده اند.

 

در بخش دیگری از آمار فوق الذکر به مساله مقایسه میزان صادرات نفت عراق در پیش و بعد از اشغال اشاره شده است. همانگونه که می دانیم درآمدهای نفتی و کلا در آمدهای اقتصادی عراق، سال هاست که تحت نظارت اشغالگران و با تصمیم آن ها به مصرف می رسد. آمار آسوشیتد پرس می گوید که میزان صادرات عراق قبل از جنگ 2 میلیون و 580 هزار بشکه در روز بوده و اکنون این رقم به 2 میلیون 400 هزار بشکه بالغ می گردد که در شرایط جنگی فعلی بیانگر پیشرفت قابل ملاحظه ای در حفظ و تداوم بهره برداری از منابع نفتی عراق توسط کمپانی های امپریالیستی می باشد. یکی از حوزه هایی که در آمار منتشره نشانگر "پیشرفت" در عراق اشغالی ست مربوط به تعداد تلفن های موبایل در بازار این کشور می باشد. مطابق آمار آسوشیتد پرس، در حالی که در عراق قبل از اشغال 80000 دستگاه تلفن همراه وجود داشت، اکنون بازار این کشور مملو از انواع تلفن های همراه کمپانی های بزرگ امپریالیستی ست و تا ژانویه 2010، قریب به 5/19 میلیون دستگاه تلفن همراه وجود داشته است یعنی در این سال ها تقریبا از هر 3 عراقی 2 نفر دارای تلفن همراه بوده اند!

 

البته در آمار دستچین شده توسط آسوشیتد پرس حتی سخنی هم در باره میزان بیکاری، خط فقر، گرسنگی، فحشا، اعتیاد و دزدی و مقایسه آنها با شرایط قبل از اشغال در بین نیست. در این آمار همچنین از ثروت های باد آورده مشتی از سرمایه داران زالو صفت و خدمتگزاران حکومت دست نشانده آمریکا در عراق در مدت نامبرده، که به قیمت نابودی زندگی توده های زحمتکش این کشور حاصل شده نیز نشانی در دست نیست.

 

شرایط جهنمی فوق تنها جلوه هایی از نتایج واقعی اشغال عراق توسط ارتش آمریکا و متحدینش را به نمایش می گذارد. اشغالی که نه برای برقراری "آزادی" و "دمکراسی" به جای دیکتاتوری رژیم ضد خلقی صدام حسین در عراق، بلکه به منظور تثبیت حضور مستقیم ارتش های امپریالیستی در این منطقه و پیشبرد برنامه های طولانی مدت و استراتژیک امپریالیست ها سازمان یافته است.