به نقل از : 19 بهمن ، نشریه سیاسی - خبری چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 77    15 فروردین ماه 1388

تشدید پناهنده ستیزی دولت های اروپایی

روند تشدید اعمال سیاست های پناهنده ستیز و غیر انسانی در کشورهای اروپایی همچنان ادامه دارد و ایرانیان پناهجو و مهاجر نیز از تاثیرات مخرب مادی و روانی این سیاست ها در امان نیستند. مطابق آماری که اخیرا توسط دولت آلمان انتشار یافته، در سال 2008، حداقل 65 پناهجوی ایرانی مقیم آلمان توسط دولت این کشور اخراج و با سرنوشتی نامعلوم به کشورهایی بازگردانده شده اند که از آنجا به آلمان وارد شده بودند. این رقم نسبت به سال گذشته افزایشی حدودا 20 درصدی در تعداد "ديپورت" پناهجویان ایرانی از آلمان را نشان می دهد. در رابطه با ایران این برخورد درحالی صورت می گیرد که به دلیل سیاست های سرکوبگرانه جمهوری اسلامی بر علیه توده ها و تشدید معضلات اقتصادی دامنگیر آنها، دامنه فرار از جهنم جمهوری اسلامی بویژه در میان قشر جوان هر چه گسترده تر شده است. همچنین این وضع در شرایطی است که نام جمهوری اسلامی هر سال با تاکید بیشتری به عنوان یکی از مظاهر بارز دیکتاتوری و نقض حقوق بشر در لیست نهاد های بین المللی به اصطلاح مدافع حقوق بشر قید می گردد.

علاوه بر آلمان، در انگلستان نیز مقامات این کشور در سالهای اخیر با وضع قوانین شدیدا ارتجاعی و سرکوبگرانه، فشار بر پناهجویان را تشدید کرده و در صددند تا پذیرش مهاجرین و پناهندگان را در حد امکان تقلیل و حتی به "سطح صفر" برسانند. این سیاست ضد مردمی بر وضعیت پناهجویان ایرانی نیز تاثیرات گسترده ای داشته است. کوتاه ساختن چشمگیر پروسه تقاضای پناهندگی و محدود کردن و سلب حق استیناف نسبت به تصمیم های وزارت کشور، از جمله اقدامات سختگیرانه و غیر انسانی دولت انگلستان در حق پناهجويانی ست که به امید حفظ جان خویش و یا پیدا کردن یک زندگی حداقل انسانی به این کشور وارد و درخواست پناهندگی می کنند.  همچنین در نتیجه گسترش سیستم کنترل کامپیوتری در بین کشورهای اتحادیه اروپا که با هدف تشدید کنترل پناهجویان و سیاست تبادل اطلاعات راجع به مشخصات متقاضیان پناهندگی صورت گرفته است، در ماه های اخیر تعداد زیادتری از پناهجویان و منجمله پناهجویان ایرانی از انگلستان اخراج شده اند.

دولتهای امپریالیستی که همزمان با غارت و استثمار نیروی کار و منابع و ثروت های طبیعی خلق های تحت ستم با پشتیبانی و حمایت از نظام های دیکتاتوری در جوامع عقب نگهداشته شده عامل اصلی مهاجرت و پناهندگی قربانیان خود در این نظام ها هستند، با سیاست های پناهنده ستیزانه و ضد خلقی خویش می کوشند که فشارهای هر چه بیشتری را بر مهاجرین و پناهندگان ساکن در کشورهای خویش وارد آورند. اما از سوی دیگر، تشدید روزافزون فقر و فلاکت، جنگ و بیکاری و استثمار و تداوم سرکوب توده ها توسط رژیم های مرتجع و وابسته به امپریالیسم در کشورهای تحت سلطه، سالانه میلیونها تن از مردم را به امید یافتن مکانی برای حفظ جان خویش و رفع حداقل نیازهای طبیعی یک زندگی انسانی در جستجوی پناهندگی و مهاجرت به سوی کشورهای صنعتی سوق می دهد.

سیاست های پناهنده ستیزی و ضد مهاجر در کشورهای اروپایی و آمریکایی در سالهای اخیر بر بستر رشد و تعمیق بحران اقتصادی گریبان گیر نظام سرمایه داری در سطح جهانی (که بخشا نیاز سرمایه داران زالو صفت به نیروی کار ارزان مهاجرین و پناهندگان را کمتر می سازد) گسترش هر چه بیشتری یافته است. بطوری که  روزی نیست که در اروپا و آمریکا شاهد تصویب قوانین سرکوبگرانه و غیر انسانی و اعمال محدودیت ها و فشارهای گوناگون بر علیه پناهجویان و مهاجرین نباشیم.  واقعیتی که هر چه بیشتر ادعا های فريبکارانه گردانندگان نظام سرمایه داری و پوچ بودن شعارهای دولتهای امپریالیستی راجع به "احترام به حقوق بشر" در نظام سرمایه داری را در افکار عمومی به معرض نمایش می گذارد.

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com