به نقل از : 19 بهمن ، نشریه سیاسی - خبری چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 76    15 اسفند ماه 1387

 

بحران اقتصادی و گسترش اخراج کارگران در صنایع ماشین سازی سوئد

 

در پاسخ به بحران اقتصادی عمیقی که تار و پود نظام امپریالیستی را فرا گرفته موج اخراج کارگران توسط سرمایه داران استثمارگر و ابعاد حمله آنان به حداقل حقوق صنفی کارگران شاغل هر روز بیشتر و وسیعتر می شود. در این چارچوب است که ما می بینیم که در ماه های اخیر کارگران کارخانجات ماشین سازی در سوئد به شدت از سوی صاحبان استثمارگر این کارخانجات و دولت سوئد تحت فشار قرار گرفته اند. به شکلی که تاکنون هزاران تن از کارگران این کارخانه  بیکار گشته اند.

 

این واقعیتی ست که بحران های اقتصاد سرمایه داری همواره با موج بیکار سازی ها همراه است. اما سرمایه داران اکنون از فرصت پیش آمده استفاده کرده و نه تنها دیگر به اخراج بخشی از کارگران خود راضی نیستند بلکه با ارعاب و ایجاد ناامنی شغلی خواهان پائین آوردن حقوق کارگران باقیمانده و از آن زیادتر تغییر هر چه بیشتر قانون کار به نفع خود هستند.

 

برای تصویب و عملی کردن این خواست های ضد کارگری ، اخیرا کارفرمایان در سوئد وارد مذاکراتی با اتحادیه های کارگری شده اند تا آنها را وادار به قبول شرایط خود کنند. در این میان اتحادیه کارگری IF Metall  با خواستهای ضد کارگری کارفرمایان موافقت کرده است و در مقابل اعتراض کارگران  دلیل این امر را "نجات" کارخانه ماشین سازیVolvo  اعلام کرده اند. حال برای به اصطلاح نجات این کارخانجات از ورشکستگی (یعنی حفظ منافع سرمایه داران) به کارگران پیشنهاد می شود که حقوق پائین تری را بپذیرند. مبلغ این کاهش حدودا 4000 کرون قبل از کسر مالیات از حقوق کارگران می باشد. علاوه بر این قراردادهای جدید استخدام نیز با شرایط سختگیرانه جدید صورت خواهد گرفت. معنای تمامی این اقدامات در شرایط افزایش تورم اقتصادی و گرانی چیزی جز قرار دادن حیات و معاش کارگران و خانواده هایشان در منگنه فشارهای هر چه بیشتر نخواهد بود.

 

البته این هجوم استثمارگرانه به زندگی و دسترنج هزاران تن از کارگران سوئدی در شرایطی ست که وخامت اوضاع در کارخانه Volvo به درجه ای نیست که نیازمند اخراج کارگران باشد، در نتیجه سرمایه داران و دولت سوئد تنها با چشم پوشی موقت بر درصدی از سود های کلان خود و اتخاذ سایر راه حل ها می توانستند با ایجاد تغییرات ساده ، کارگران را از خطر بیکاری نجات دهند، اما در عمل چنین نشد چرا که پر واضح است که کارفرمایان تنها و تنها نگران پائین آمدن سودشان هستند.

 

 قابل توجه است که در چنین شرایطی یعنی در شرایط بیکار سازی و پائین آوردن حقوق کارگران، دستگاه های تبلیغاتی دولت، هم زمان به سود های کلانی اشاره می کنند که کارخانجات مزبور در طول سال گذشته داشته اند.

 

هجوم اخیر به حیات و معاش کارگران سوئد، اعتراضاتی را در میان کارگران به همراه  داشته است. اما گسترش و تعمیق اعتراضات دلاورانه کارگران در سوئد با موانعی روبروست که یکی از آنها وابسته بودن رهبری اتحادیه های کارگری این کشور به هیات حاکمه می باشد. امری که به نوبه خود بر ضرورت مبارزه با این رهبری های سازشکارانه و تلاش برای استقلال اتحادیه های کارگری در سوئد (و سایر کشورهای اروپائی) تاکید می ورزد.

 

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com