به نقل از : پیام فدایی ، ارگان چریکهای فدایی خلق ایران

شماره 197 ، آبان ماه 1394

 

نادر ثانی

 

تروریسم، بهانه‌ای برای حملات هر چه گسترده‌تر به ستمدیدگان

 

پس از عملیات تروریستی در پاریس در روز ۱۳ نوامبر ۲۰۱۵، عملیاتی که منجر به کشته شدن ۱۳۰ نفر و مجروح شدن ۳۶۰ نفر گردید، عملیاتی که به درستی از جانب تمامی نیروهای مترقی و انقلابی از جمله چریکهای فدایی خلق ایران محکوم شد، قدرت های امپریالیستی نیز برای سوءاستفاده از آن چه نیروهای ضدانقلابی آمر و عامل این عملیات از خود به جای گذاشته بودند وارد صحنه شده و تصمیمات بسیاری را برای به اصطلاح مبارزه با تروریسم اتخاذ کرده و به اجرا درآوردند. گویا تروریسم تنها از زمانی که وارد دنیای غرب شده است تروریسم شده و تا قبل از آن چنین نبوده است.

 

اما واقعیت چیست و چه اندازه از عملیات تروریستی در دنیای غرب به اجرا درآمده و تبلیغات این "مبارزان با تروریسم" تا چه حد واقعیت دارد؟  برای کسب اطلاعاتی جامع در این مورد نگاهی به "ترازنامه تروریسم جهانی در سال ۲۰۱۴ Global Terrorism Index 2014" (*) و گزارش جامع آن در مورد تروریسم جهانی و پیامدهای آن در خلال سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ می‌ کنیم.

 

در این نگاه نخستین مسئله پُر اهمیتی که با آن روبرو می‌شویم تعریف واژه تروریسم است. در صفحه ۶ این گزارش در این مورد چنین آمده است: تروریسم به عنوان "استفاده عملی یا تهدید بر استفاده از نیرویی غیرقانونی یا خشونت از جانب بازیگری بیرون از نظام حکومتی برای کسب کردن هدفی سیاسی، اقتصادی، مذهبی یا اجتماعی به وسیله ترس، زورگویی و یا تهدید" تعریف می‌شود.  همان گونه که می‌بینید به موجب این تعریف این تنها نیروهای خارج از قدرت سیاسی هستند که می‌توانند عامل تروریسم باشند و در صفحه ۷ این گزارش به روشنی آمده است که در آمار موجود در این گزارش پیامدهای "تروریسم دولتی" گنجانده نشده است و این خود به آن معناست که تمامی آن چه عملیات، حملات و بمباران های تروریستی قدرت هائی چون ایالات متحده آمریکا، اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران، روسیه، عراق، افغانستان، سوریه، پاکستان، ترکیه و دیگران به بار آورده و جان تمامی انسان های بی­گناهی که در اثر این عملیات، حملات و بمباران های وحشیانه و به راستی تروریستی فنا شده است به هیچ انگاشته شده است.

 

آمار ارائه‌شده در مورد عملیات تروریستی در سال ۲۰۱۴ حاکی از آن است که در این سال در جهان مجموعاُ ۳۲۶۵۸ نفر در عملیاتی که بنا به تعریف یادشده در بالا تروریستی نامیده می شوند کشته شده‌اند که این تعداد تقریباً ۶۱ درصد بیش از تعداد کشته‌شدگان عملیات مشابه در سال ۲۰۱۳ (۱۸۱۱۱ نفر) و نُه برابر عملیات مشابه در سال ۲۰۰۰ می‌باشد. نخستین واقعیتی که از مطالعه این آمار استخراج می شود این است که بر خلاف تمامی تبلیغات فریبکارانه سیاستمداران غرب که جنایات و جنگ های ضد خلقی سال های اخیر را به اسم و با وعده کاهش تروریسم سازمان داده اند "جنگ با تروریسم" امثال بوش و بلر نه تنها از تعداد عملیات تروریستی نکاسته که باعث گسترش هر چه بیشتر آنان شده است.

 

آری، در دو سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ مجموعاً بیش از ۵۰۰۰۰ نفر قربانی عملیاتی شده‌اند که ریشه آن را می‌باید در عطش هر چه بیشتر سرمایه‌داری جهانی برای کسب سود بیشتر و سیاست های تمامیت‌خواهانه کشورهای قدرتمند جهان جستجو نمود.

 

در خلال سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ تنها پنج درصد عملیات تروریستی از جملۀ عملیات انتحاری بوده‌اند که ۹۰ درصد آنان در خاورمیانه، آفریقای شمالی و آسیای جنوبی صورت گرفته‌اند.

 

 از مجموع عملیات تروریستی خلال سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳، بیش از ۴۱ درصد آنان در خاورمیانه، ۵،۳۳ درصد آنان در آفریقا، ۵،۲۰ درصد آنان در آسیای جنوبی و تنها ۵ درصد آنان در مابقی جهان به انجام رسیده‌اند.

 

همان گونه که در بالا آمد، در سال ۲۰۱۳ در مجموع ۱۸۱۱۱ نفر جان خود را در عملیات تروریستی از دست دادند. بد نیست بدانیم که تعداد کشته‌شدگان در کشورهای دیگر (جدا از خاورمیانه، آفریقا و آسیای جنوبی) تنها ۱۱۳ نفر بوده که ۹۷ تن از این افراد در ترکیه و مکزیک کشته شده‌اند! جالب توجه آن که در سال ۲۰۱۴ تعداد کشته‌شدگان در عملیات تروریستی به ۳۲۰۰۰ نفر رسید که از این تعداد تنها ۳۱ نفر (آری تنها ۱،۰ درصد) قربانی عملیات تروریستی در دیگر کشورهای جهان (جدا از خاورمیانه، آفریقا و آسیای جنوبی) بوده اند!

 

بخش عمده، ۷۸ درصد،  کشته‌شدگان در عملیات تروریستی در سال ۲۰۱۴ نیز در پنج کشور افغانستان، عراق، نیجریه، پاکستان و سوریه کشته شده‌اند. تعداد کشته‌شدگان در عراق نزدیک به ۱۰۰۰۰ نفر و در نیجریه بیش از ۷۵۰۰ نفر بوده است.

 

نکته بعدی آن که از میان ۲۰ عملیات خونین تروریستی در سال ۲۰۱۳ همه آن ها در ۹ کشور جهان (نیجریه، سوریه، پاکستان، افغانستان، کنیا، الجزیره، یمن، عراق و آفریقای مرکزی) صورت گرفته‌اند و به عبارت دیگر کلیه این عملیات خونبار در کشورهای آسیایی و آفریقایی به انجام رسیده و قربانی گرفته‌اند.

 

بیش از ۹۰ درصد از افرادی که در طی عملیات تروریستی در کشورهای دیگر جهان (جدا از خاورمیانه، آفریقا و آسیای جنوبی) جان خود را از دست دادند قربانی چهار عملیات (۱۱ سپتامبر در ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۱، بمب‌گذاری های مادرید در سال ۲۰۰۴، قتل های آندرش بریویک در نروژ در سال ۲۰۱۱ و در انفجارهای وسائل نقلیه عمومی در لندن در سال ۲۰۰۵) شده‌اند.

 

مطالعه این آمارها و گزارش مزبور به روشنی نشان می دهد که اولا اکثر عملیات تروریستی در خاورمیانه و آفریقا و آسیای جنوبی و نه در کشورهای غربی، رخ داده اند و در عمل، توده های ستمدیده این کشورها بودند که هدف عملیات تروریستی قرار گرفته اند. ثانیا این تروریسم اساسأ به وسیله قدرت های امپریالیستی حمایت شده و شکل گرفته تا در جهت پیشبرد سیاست های آن ها به خدمت گرفته شود. بنابراین "انتقام‌جویی" در مورد عملیات تروریستی در کشورهای غربی تنها بهانه‌ای است برای حمله‌هایی هر چه گسترده‌تر به کشورهایی که باید فنا شوند و مردمی که باید کشته شوند تا چرخ سودآوری سرمایه جهانی هر چه بهتر بگردد.

 

 آبان 1394

 

* این گزارش را می‌توانید در این آدرس بیابید:

http://www.visionofhumanity.org/sites/default/files/Global%20Terrorism%20Index%20Report%202014_0.pdf