به نقل از : پيام فدايي ، ارگان چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 112 ، مهر ماه 1387 

 

در خطر قرار گرفتن سلامت جسمی مردم در اثر حرص و طمع سرمايه داران

(اعتراضات شهروندان کره جنوبی به قراردادهای خريد گوشت قرمز از آمريکا)

صدور دوباره مجوز از سوی دولت وابسته به امپرياليسم کره جنوبی برای واردات گوشت گاو آمریکایی که مشکوک به بیماری مرگبار موسوم به "جنون گاوی" می باشند، نگرانی شدید مردم این کشور را بر انگیخت و به وقوع یک رشته اعتراضات عمومی ضد دولتی در کره جنوبی انجامید. نگاه کوچکی به رویدادهای اتفاق افتاده در جریان اعتراضات ماه های جون و جولای در کره حاوی تجارب ارزنده مبارزاتی  و از جمله نمايشگر اتحاد و پایداری مردم تحت ستم کره در مقابله با دشمنانشان می باشد.  همچنین در جریان همین رویدادها بود که شيوه برخورد سرکوبگرانه دولت کره جنوبی با مردم معترض اين کشور نه تنها ماهیت ضد مردمی این دولت را دیگر بار به نمایش گذارد بلکه  بخوبی نقش دولتهای سرمایه داری را به عنوان مدافع منافع استثمارگرانه طبقه حاکم در مقابل خواستها و حقوق ابتدایی توده های زحمتکش نیز نشان داد.

واقعیت این است که طبقه سرمايه دار و دولتهای حامی آنان در کشورهای مختلف حق انتخاب شرايط زيستی و حتی حق مصرف غذای سالم را از توده های زحمتکش گرفته اند. تنها محصولاتی توليد شده و یا در دسترس مردم قرار ميگيرند که برای سرمايه داران سودآور باشند. و تأثيرات منفی ای که مصرف برخی از کالاها و مواد غذايی روی سلامتی مصرف کنندگان چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی می گذارد، ناديده گرفته می شود. به عنوان مثال مصرف بسياری از انواع مواد غذايی که در کارخانه ها توليد می شوند، به دليل استفاده از مواد شيميايی در مراحل توليد و توزيع (از نوع بذر و کود و تغذيه دام ها گرفته تا کشت و برداشت و بسته بندی و توزيع) برای سلامتی انسان بسيار مضر است.

رویدادهای اخیر در شرایطی اتفاق افتاد که مردم کره جنوبی نيز مانند زحمتکشان ديگر مناطق جهان در شرايط بسيار ناگوار اقتصادی به سر می برند. و فقر و بيکاری و رکود اقتصادی و افزايش قيمت مواد غذايی و ديگر کالاهای مصرفی زندگی آنان را شديدأ تحت تأثير قرار داده است. در چنين شرايطی است که دولت دست راستی وابسته به امپرياليسم اين کشور به لغو قانون عدم ورود گوشت گاو آمريکايی (که ۵ سال پيش برای جلوگيری از شيوع بيماری "جنون گاوی" تصويب شده بود) دست زده است و همین امر خشم و نفرت مردم کره را برانگیخته است.

با لغو قانون قبلی ، در حقیقت دولت کره جنوبی به سرمايه داران بزرگ اين کشور اجازه داده است که قراردادهايی بسيار سود آور با توليدکنندگان بزرگ گوشت گاو در آمريکا ببندند که تنها چیزی که در آنها در نظر گرفته نشده همانا منافع و سلامت و حقوق انسانی مردم کره می باشد. از سوی دیگر اين اقدام درواقع يکی از مفاد توافقات تجاری  (FTA)و يکی از شروطی است که از سوی اربابان امپریالیست دولت کره بر سر راه فروش اتومبيل های ساخت کره جنوبی در آمريکا گذاشته شده است. دولت کره جنوبی از ترس اينکه مبادا به قدرت رسيدن حزب دمکرات در انتخابات آمريکا (در نوامبر ۲۰۰۸) موجب توقف قراردادهای تجاری  (FTA) شود، با عجله به خريد گوشت های مشکوک به بیماری "جنون گاوی" آمریکایی پرداخت که درواقع يکنوع رشوه دادن به سرمايه داران آمريکايی و به سود سرمایه داران صاحب صنايع اتومبيل سازی کره جنوبی بود.

پس از فاش شدن قرارداد های مزبور و از سر گرفته شدن خريد گوشت آمريکايی، جوانان دانشجو و نوجوانان مشغول به تحصیل در دبيرستانهای اين کشور (که بنا به گزارشات رسمی يکی از اولين قربانيان شيوع بيماری "جنون گاوی" در اثر مصرف گوشت آمريکايی در کافه ترياهای دبيرستانها خواهند بود) بلافاصله به افشاگری و آگاه سازی توده ها در اين زمينه پرداختند. آنها در سايتها و اتاقهای بحث اينترنتی به توضيح منافع  سرمايه داران و دولت در قراردادهای مزبور و مضرات و خطراتی که متوجه سلامت جسمی مردم است، دست زدند و موفق شدند که ازجمله از طريق اينترنت تنها در عرض يک هفته ميليونها امضاء برای استيضاح رئيس جمهور جمع کنند و حمايت يک و نيم ميليون نفر را برای شرکت در تظاهرات اعتراضی به این سیاست ضد خلقی  بدست آورند. سرانجام در تاريخ دوم ماه مه هزاران دانش آموز که از راههای مختلف واز جمله از طريق اينترنت و پيامهای تلفنی (text messages) خود را سازماندهی کرده بودند در خيابانهای سئول به تظاهرات پرداختند. در اين تظاهرات يکی از دختران دبيرستانی بشکل وحشیانه ای مورد ضرب و شتم پليس قرار گرفت و شديدأ زخمی شد. پس از اينکه فيلم اين واقعه از طريق اينترنت انتشار يافت، ناگهان توجه رسانه های جمعی به اعتراضات و تظاهرات دانش آموزان جلب شد و آنها نیز بدلیل وسعت اعتراضات توده ای  به خبررسانی در باره آن پرداختند. به عنوان مثال کانال تلويزيونی "MBC" گزارشات تحقيقی و افشاگرانه ای در رابطه با اين قراردادها پخش کرد که تأثير زيادی در گسترش آگاهی مردم در رابطه با موضوع فوق داشت. درنتيجه مردم و کارگران و معلمان و دانشجويان نيز به تظاهرات دانش آموزان پيوستند. شدت نفرت و خشم مردم کره در این اعتراضات بر علیه حاکمان کشور به حدی بود که متأسفانه چندين نفر نيز در اعتراض به سياستهای ضدمردمی دولت خود را به آتش کشيدند که به مرگ يکی از آنها منجر شد.

دولت کره جنوبی همچون تمامی رژیمهای سرکوبگر در پاسخ به اعتراضات برحق مردم، به سرکوب تظاهرات و دستگيری چند تن از اعتصاب کنندگان و همچنين دادگاهی کردن مسئولين و خبرنگاران کانال "MBC" پرداخت و آنها را متهم به "شايعه پراکنی" در مورد گوشت وارداتی آمريکا و ايجاد اغتشاش در کشور کرد و همچنين حکم دستگيری رئيس و معاونين و چندين نفر از کارمندان و کارگران عضو اتحاديه های کارگری صادر شد. تهيه کنندگان کانال "MBC" نيز در پاسخ به اين اعمال رژيم، به دفاع از نويسندگان و کارمندان اين شبکه تلويزيونی پرداخته و در اطلاعيه ای اعلام کردند که بازجويی و دادگاهی کردن نويسندگان و تهيه کنندگانی که برای آگاه کردن مردم تلاش کرده اند، يورش رژيم به آزادی بيان در جامعه و سلب آزاديهای دمکراتيک مردم و حق آنان برای کسب آگاهی و اطلاعات در مورد مسائل مربوط به زندگی روزمره اشان است. 

بالاخره در روز دهم ماه ژوئن بزرگترين تظاهرات کره جنوبی در ۲۰ سال گذشته با شرکت صدهزار نفر انجام شد. خواسته های عمده مردم در اين تظاهرات لغو قرارداد خريد گوشت آمريکا، کاهش قيمت مواد غذايی و نفت و ديگر کالاهای ضروری، تغيير سياستهای ضد مردمی دولت در سيستم آموزشی و قوانين کارگری، متوقف ساختن خصوصی سازی ها و خروج نظامی آمريکا از کره جنوبی بود. حضور بی سابقه مردم در اين اعتراضات عکس العمل شديد طبقه سرمايه دار و دولت حامی آن را برانگيخت. نبردهای خيابانی ميان پليس سرتاپا مسلح و تظاهرکنندگان بی سلاح در گرفت. در روزنامه های دست راستی به تظاهرکنندگان لقب هايی مثل "کمونيستهای آشوبگر"، "آنارشيستهای برهم زننده صلح" و "چپ های خشونت طلب" داده شد. و دولت ضد خلقی نيز به عمل موذيانه ای عليه مردم دست زده و اعلام کرد که به افرادی که سازماندهندگان و شرکت کنندگان اين تظاهرات را معرفی کنند جوايز نقدی از سوی دولت داده خواهد شد. اما توده های آگاه  و مبارز با تقبيح اين عمل و جاسوس و "خبرچين گوشت" ناميدن چنين کسانی ، موجب شدند که اين حيله دولت به نتيجه نرسد.

سرانجام دولت کره با مشاهده خشم انقلابی مردم به پاخاسته ظاهرا از مردم معذرت خواهی کرده و اعلام کرد که فقط اجازه خريد دامهايی که کمتر از ۳۰ ماه سن دارند را به سرمايه داران کره ای خواهد داد. اما مردم به اعتراضات خود ادامه داده و فريب اينگونه قول و قرار های سطحی و بدون پشتوانه را که درصورت عملی شدن هم هيچ تغييری در اصل موضوع ايجاد نمی کند، نخوردند. در طول ماه های ژوئن و جولای شهرهای کره جنوبی شاهد ده ها تظاهرات و اعتصابات گسترده با شرکت ميليونها نفر بودند. به عنوان مثال در روز ۵ جولای ۵۰۰ هزار نفر به تظاهرات پرداختند و دولت نيز گردانهايی از پليس ويژه تشکيل داده و برای سرکوب تظاهرکنندگان به خيابانها فرستاد. در مقابل مردم کره مقهور دیکتاتوری حاکم نشده و اين دسته های "پليس ويژه" را به دسته های مسلح جنايتکاری که توسط دولت ديکتاتوری ژنرال "چان دوهان" برای سرکوب توده های معترض در دهه ۱۹۸۰ تشکيل شده (و "اسکله های جمجمه سفيد" نام داشتند) تشبيه کردند.

علاوه بر تظاهرات توده ای ، در طول این مدت کارگران و کارمندان کشور نيز دست به اعتصابات وسيعی زدند. به عنوان مثال در دوم جولای ۸۸۰۰۰ نفر از کارگران کارخانه "هاندايی" و "کيا" برای مدت ۲ ساعت دست از کار کشيدند که بر اساس ادعا نامه سرمايه داران در دادگاه عليه کارگران، این اقدام مبارزاتی کارگران ۱۸۸ ميليون دلار ضرر برای صاحبان کارخانه ها به بار آورد. کارگران بنادر و  شرکتهای پخش گوشت نيز از ۲۶ ژوئن تا ۵ جولای از حمل گوشت وارداتی آمريکا به سردخانه ها خودداری کردند.

سرانجام در روز ۲۹ جولای ۲۰۰۸ عليرغم اعتراضات و تظاهرات وسيع دانش آموزان و دانشجويان و زنان و کارگران، اولين محموله های گوشت گاو آمريکايی به کره جنوبی فرستاده شد. در آن روز پرستارها و تکنيسينها و کارگران ۱۰۳ بيمارستان با اعلام خواسته هايی از قبيل ممنوع کردن استفاده از گوشت وارداتی آمريکا در غذاهای بيمارستانها، افزايش حقوق و استخدام دائمی پرستارها و عدم خصوصی کردن خدمات درمانی دست به اعتصاب زدند. معلمها و دانش آموزان مدارس نيز به اعتصاب يک روزه دست زدند و از استفاده از گوشت وارداتی آمريکا در رستورانهای مدارس جلوگيری کردند.

مسلمأ مبارزات گسترده اخير مردم کره جنوبی برای بدست آوردن ابتدايی ترين حقوق دمکراتيک خود دارای درسها و تجربيات مبارزاتی فراوانی برای آنها خواهد بود. توده ها در جريان اينگونه مبارزات است که هرچه بيشتر آگاه تر شده و ياد می گيرند که چگونه برای رسيدن به خواسته های خود مبارزاتشان را گسترش دهند.     

يکی از کارهای جالبی که در حاشيه اعتراضات توده ای کره جنوبی انجام شد، نظرخواهی ها و تحقيقاتی بود که در زمينه دلايل شرکت نوجوانان در فعاليتهای سياسی انجام شد. اين تحقيقات نشان دادند که ۷۱ درصد از نوجوانان با آگاهی و خواست شخصی و به دليل اهميتی که خود به مسائل سياسی می دهند به تظاهرات پيوستند. ۱۸ درصد از آنها تحت تأثير دوستانشان و ۶ درصد با تشويق والدينشان به تظاهرات رفته بودند. اين آمار نشان می دهد که درصد بالايی از نسل جوان در سراسر دنيا از نظر سياسی آگاهتر و فعالتر شده اند. تجربه موج اعتراضات توده ای اخیر در کره شاهدی برای رد ادعاهای نادرست کسانی ست که ضمن تحریف واقعیات برای نسل جوان امروز، در اینجا و آنجا فعاليتهای سياسی نوجوانان دبيرستانی در دوران انقلاب ۵۷ را به حساب "ناآگاهی" و "ماجراجويی" صرف آنها می گذارند و درعوض ناآگاهی ها و عدم تمايل به فعاليتهای سياسی - اجتماعی در برخی از جوانان را تشويق و ترويج می کنند. 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com