به نقل از : 19 بهمن ، نشریه سیاسی - خبری چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 68   15 تیر ماه 1387

 

"ما گرسنه ایم!"

در ماه های اخیر شاهد موج بزرگی از حرکات اعتراضی کارگران و توده های ستمدیده بر علیه افزايش بی رويه قيمت مواد غذائی و گرانی سرسام آور بهای کالاهای مورد نياز مردم در جهان بوده ايم.  بنا به آمار منتشره حداقل یک سوم از جمعیت دنیا با درآمدی نزدیک به 2 دلار در زیر خط فقر و گرسنگی به سر می برند. در همین رابطه توده های گرسنه و بجان آمده در چهار گوشه دنیا با فریاد "ما گرسنه ایم" و با خواست دخالت دولتها برای تعدیل فشارهای طاقت فرسای اقتصادی، به خیابانها ریخته اند و اعتراض خود به نظام استثمارگرانه سرمایه داری را به نمایش گذارده اند. اما سرمایه داران زالو صفت و دولتهای امپریالیستی که با سیاستهای ضد خلقی و سودجویانه خود مسئول اصلی کمبود و گرانی مواد غذایی در سطح بین المللی می باشند، عليرغم تبليغات فريبکارانه شان در رابطه با ضرورت ممانعت از گسترش ابعاد گرسنگی و حل مساله نان به مثابه  غذای صد ها میلیون تن از توده های فقیر و گرسنه، پلیس ضد خلقی و  ارتش های تا بن دندان مسلح خود را به خیابانها گسیل داشته و به سرکوب اعتراضات عادلانه مردم پرداخته اند. مبارزات گسترده توده ای اخیر در کشورهای مختلف یکبار دیگر ضمن افشای ماهیت استثمارگرانه و ضد خلقی نظام سرمایه داری در جهان، کوس رسوایی طبقه زالو صفت حاکم یعنی سرمایه داران جهانی و اعوان و انصارشان و ادعاهای پوچشان در مورد "برابری" و "فرصتهای برابر" و "دمکراسی" و ...را به صدا در آورده و نفرت بی حد توده ها از  این نظام و گردانندگانش را به نمایش گذارد. اخبار زیر شمه ای از این اعتراضات توده ای را نشان می دهد:

پرو: در ماه مه هزاران نفر از زنان کارگر و ديگر اقشار محروم به خيابانها ريختند و با به هم کوبيدن ظروف آشپزخانه در مقابل کاخ کنگره اين کشور، اعتراضات خود عليه گرانی و کاهش حقوق کارگران را اعلام کرده و خواهان افزايش سوبسيدهای دولتی بر مواد غذايی شدند.

کره شمالی: در کره شمالی 3 نفر به جرم خروج غيرقانونی از مرزهای اين کشور و خريد مواد غذايی از چين، اعدام شدند. تظاهرات متعددی عليه اين اعدامها و همچنين عليه 60 درصد کاهش سهميه مواد غذايی در ماه مارس انجام شد.

چين: کارگران چين نيز به تظاهرات و اعتصابات عليه افزايش قيمت مواد غذايی در فروشگاه های کارخانه ها دست زدند. با اينکه قيمت برنج در اين کشور به دليل سوبسيد دولتی تقريبأ ثابت مانده، اما قيمت روغن و گوشت خوک حدود 56 درصد و قيمت سبزيجات حدود 30 درصد افزايش يافته است.

يمن: تظاهرات مردم يمن (در ماه آوريل) نيز به درگيری های خيابانی و حمله تانکهای دولتی به مردم منجر شد. قيمت گندم در اين کشور دوبرابر شده و قيمت ديگر مواد غذايی بيش از 20 درصد افزايش يافته است.

عربستان سعودی: کارگران صنعت نفت و ساختمان سازی در عربستان سعودی (اين کارگران عمدتا کارگران مهاجر هستند) در ماه مارس 2008 به تظاهرات و اعتصابات بی سابقه ای عليه افزايش قيمت مواد غذايی و کرايه مسکن دست زده و خواهان افزايش حقوق خود شدند. در واکنش دولت بيش از 600 نفر از اين کارگران را دستگير کرده و به کشورهای خود ديپورت نمود.

لبنان: در لبنان اعتراض به گرانی مواد غذائی به درگيری های خونين خيابانی ميان کارگران و زحمتکشان تظاهرکننده از يکطرف و دولت و نيروهای دست راستی از طرف ديگر منجر شد که خود اعتصابات جديدی را در کشور شکل داد.

مصر: در مصر کارگران کارخانه ها در 6 آوريل به تظاهرات گسترده ای عليه گرانی دست زدند که با حمله وحشيانه پليس و دستگيری تعداد زيادی از کارگران و بازگشت اجباری ديگران به کار منجر شد. اما اغلب مدارس و دانشگاه ها تعطيل شدند. قيمت نان آزاد در اين کشور 12 برابر شده و مردم اين کشور مجبورند ساعتها در صف خريد نان دولتی بايستند. قيمت برنج و روغن نيز دو برابر شده است.

هندوستان: در هند کارگران شهرهای مختلف دست به تظاهرات زدند. به عنوان مثال در 12 آوريل 10 هزار نفر از کارگران کارخانه های پارچه بافی شهر "فتوللاه" به شورش و تظاهرات خيابانی دست زدند. در 21 آوريل نيز تظاهرات بزرگی در کلکته انجام شد.

اروپا: در کشورهای مختلف اروپا نيز تظاهرات و اعتصاباتی عليه افزايش قيمت انواع مواد غذايی منجمله اسپاگتی و نان و لبنيات که از مواد اصلی تغذيه در اروپا هستند، صورت گرفت. بطور مثال ميتوان تظاهرات کارگران بيمارستانها در کشورهای اسکانديناوی، تظاهرات کارگران فروشگاه های فرانسه، و تظاهرات 14 هزار نفری کارگران شهر "چليابينسک" روسيه در اول ماه مه را نام برد. ماهيگيران و مرغداری ها و توليد کنندگان کوچک لبنيات در سراسر اروپا نيز در حال حاضر مرتبأ در اعتراض به افزايش قيمت سوخت و بذر و کود و ديگر مواد مصرفی کشاورزی و در عين حال راکد ماندن قيمت خريد محصولات کشاورزی توسط شرکتهای بزرگ غذايی به اعتراضات گسترده و تظاهرات و اعتصابات می پردازند.

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com