به نقل از : 19 بهمن ، نشریه سیاسی - خبری چريکهای فدايي خلق ايران

شماره 57 - مرداد ماه 1386

 

اداره مهاجرت سوئد: در عراق درگيری مسلحانه وجود ندارد!

 "اداره مهاجرت سوئد" در چارچوب سیاستهای ضد پناهندگی خویش، طی تصميمی که در هفته اول ژوئيه ۲۰۰۷ اعلام گرديد مدعی شد که در عراق "در حال حاضر از نقطه‌نظر حقوق ملتها درگيری مسلحانه وجود ندارد" و به همين دليل  توافقنامه ژنو در مورد متقاضيان پناهندگی از اين کشور صدق نکرده و می‌توان شهروندان عراق را که از سوئد تقاضای پناهندگی کرده اند  به کشور خود بازگرداند! اداره مهاجرت در حکم خود اضافه می‌کند نمی‌توان با درخواست پناهندگی هيچ متقاضی پناهندگی تنها با اتکاء به شرايط موجود در عراق موافقت کرد. متقاضی بايد بتواند نشان دهد که جان و سلامت او به عنوان يک فرد مشخص در عراق در خطر مستقيم می‌باشد! جالب اينجاست که درست در روزی که رسانه‌ها اين تصميم بهت‌انگيز را اعلام کردند، خبر انفجار يک کاميون پر از مواد منفجره در شهر "امـِرلـی Emerli"، در عراق به تيتر اول اکثر مطبوعات سوئد تبديل شده بود. بر اثراين انفجاربيش از ۱۵۰نفر کشته و ۲۵۰ نفر زخمی شدند . اين تصميم در شرايطی گرفته شده که  به گزارش رسانه های جمعی در سوئد  به‌طور متوسط حداقل روزی  ۱۰۰ نفر در اين کشور اشغال‌شده جان خود را از دست می‌دهند . برای درک ابعاد عملـی چنين تصميمی بايد دانست که  در شش ماه نخست سال ۲۰۰۷، حدود۹۳۲۱ عراقی در سوئد درخواست پناهندگی کرده‌اند اما هنوز در مورد بيش از ۴۵۰۰ نفر يا تصميمی گرفته نشده و يا تصميم اتخاذ شده منفی بوده است.و چنين تصميم ضد مردمی و غیر دمکراتیکی مستقیما بر زندگی اين عده تاثير خواهد گذاشت. و از آن مهمتر اينکه  تجربيات گذشته نشان می‌دهند که اتخاذ چنين تصميم پناهنده ستیزانه ای در مورد پناهندگان (و مهاجرين) خيلی زود به بقيه کشورهای عضو "اتحاديه اروپا" نيز تسری پيدا می کند. و به مثابه الگوئی  راهنمای حرکت ديگر کشورهای عضو اين اتحاديه و اتخاذ تصميمات ابلهانه مشابه قرار خواهد گرفت .

همانطور که در بالا آمده اداره مهاجرت سوئد اعلام کرده است که هر فرد متقاضی بايد بتواند نشان دهد که "جان فرد او به‌طور مشخص در خطر است". آنچه که در اين ميان بايد از اهميت بسيار برخوردار باشد اين است که چگونه می‌توان چنين امری را در کشوری که اوضاع نابسامان عراق را دارد نشان داد؟! در کشور اشغال شده ای که هنوز هم  حدود ۱۵۶۰۰۰ نظامی آمريکايی در خاک آن بسر می برند  و در دو انفجاری که همين چند روز پيش در کرکوک رخ داد بيش از ۱۰۰ نفر کشته شدند. آيا قربانیان چنین عمل ضد خلقی ای می توانستند ثابت کنند که جان شان در خطر مستقيم بود؟ شرايط آيا به گونه‌ای است  که کسی بتواند چنين خطری را ثابت کند؟ هر روز به طور متوسط ۱۰۰ عراقی در اثر انفجارات، حمله‌های نيروهای بيگانه و يا بر  اثر موج روزافزون جنايتات ناشی از اشغال جان خود را از دست می‌دهند. آيا چنين امری نشان از "درگيری مسلحانه" روزانه در عراق ندارد؟


در پاييز گذشته در انگلستان گزارشی از جانب پزشکان آمريکايی و عراقی در نشريه پزشکی "لنست The Lancet" به چاپ رسيد. در اين گزارش آمده بود که از زمان حمله نيروهای ايالات متحده آمريکا و هم‌پيمانان آن تا زمان انجام تحقيقات اين پزشکان ۶۵۵۰۰۰ عراقی در اثر اين حمله، جنگ، اشغال، ترور و مقاومت جان خود را از دست داده بودند. آيا به راستی اين آمار وجود "درگيری مسلحانه" در اين کشور و شرايط جنگی را ثابت نمی کند؟

بايد در بر عليه  تصميمات ضد پناهنده و ضد دمکراتیکی مانند تصميم اخير اداره مهاجرت سوئد بر خاست و  نبايد اجازه داد که چنين تصميماتی مشروعيت يافته و حقوق پناهندگی را به سخره کشيده و جان انسانهايی راکه به علت سياستها و تجاوزات امپرياليستی خانه و کاشانه خود را ترک کرده و به اين سو و يا آن سوی جهان پناه برده‌اند، در اين کشور ها به خطر اندازند.

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com