به نقل از : 19 بهمن ، نشریه سیاسی - خبری چريکهای فدايي خلق ايران 

شماره 50 - دی ماه 1385

 

 

"مارکسیست" شدن جنبش دانشجویی، یک "چالش جدی" برای نظام

 

 رشد اندیشه های مارکسیستی و گرایش به مارکسیسم در میان جوانان و بویژه دانشجویان در سالهای اخیر و روند فزاینده روی آوری جوانان به شیوه های رادیکال و انقلابی در مبارزه بر علیه مناسبات ضد خلقی موجود، خشم و ترس تمامی مرتجعین و طرفداران حفظ نظام استثمارگرانه حاکم را برانگیخته است. تاجایی که تمامی افراد و جریاناتی که منافع طبقاتی آنان با رژیم و نظام ضد خلقی حاکم بر جامعه تحت سلطه ما گره خورده با مشاهده گسترش افکار رادیکال مبارزاتی و اندیشه های انقلابی مارکسیست - لنینیستی در میان جوانان و دانشجویان به دست و پا افتاده و در پیوند با رژیم ضد خلقی جمهوری اسلامی هر چه فعالتر از گذشته به تبلیغ بر علیه مارکسیسم ودانشجویان مبارز و بویژه دانشجویان چپ و رادیکال پرداخته اند. در همین رابطه اخیرا محمد توسلی، رئیس دفتر سیاسی "نهضت آزادی" در جلسه ای که در تاریخ 6 دی ماه در "مرکز مطالعات استراتژیک جنبش دانشجویی" برگزار شد، ضمن حمله به دانشجویان چپ و رادیکال ، نسبت به روند "مارکسیست" اعلام کردن انجمنهای اسلامی در دانشگاه ها اظهار نگرانی کرد و از آن بعنوان یک "چالش جدی" نام برد. محمد توسلی با اشاره به چگونگی روند گرایش به سوی کسب هویت "مارکسیستی" درجنبش دانشجویی  گفت که این جنبش در دوره خاتمی" با اتخاذ یک رویکرد افراطی از مسیر تاریخی خود خارج شد و هزینه سنگینی را برای جنبش دانشجویی و جامعه به بار آورد... و شعارهایی مثل عبور از خاتمی و قانون اساسی، ضربات سختی به جنبش دانشجویی بعد از دوم خرداد وارد کرد و این جنبش زیر فشار دچار بی هویتی شد" و " برخی انجمنهای اسلامی به تدریج اعلام کردند که مارکسیست هستیم...".

 

رییس دفتر سیاسی نهضت آزادی ضمن  نقد "شعارهای رادیکال" داده شده در جنبش اخیر دانشجوئی از سوی دانشجویان مبارز همراه با ارائه پیشنهادی مطرح نمود که "جنبش دانشجویی باید در حد سقف تحمل حاکمیت برنامه ریزی و حرکت کند"  

 

اظهارات رییس دفتر سیاسی نهضت آزادی در حمله به دانشجویان مبارزی که خود را "مارکسیست" می خوانند و مذموم شناختن گرایش طبیعی موجود در جنبش دانشجویی به سوی شعارها و شیوه های انقلابی مبارزاتی، در حالی صورت می گیرد که مبارزات آزادی خواهانه دانشجویان در سالهای اخیر با وجود تمام محدودیتها به سوی طرح شعارهای چپ و مارکسیستی جریان یافته است، تا جائی که ما در 16 آذر امسال شاهد به اهتزاز در آمدن شعار"سوسیالیزم یا بربریت" و شعارهای دیگری در این مضمون در دست دانشجویان مبارز بودیم. در عین حال این مبارزات در شرایطی صورت می گیرد که رژیم جمهوری اسلامی همانطور که طی 27 سال اخیر نشان داده است در مقابل خواستهای دمکراتیک توده ها اصولا "تحملی" ندارد که بتوان برای آن "سقف" معین نمود. در واقع آقای توسلی در شرایطی دانشجویان انقلابی ورادیکال و هوادار "مارکسیسم" را مورد حمله قرار داده است که جمهوری اسلامی حتی "تحمل" فعالیت قانونی جریانات شناخته شده و بی خاصیتی نظیر "نهضت آزادی" آقای توسلی  که همیشه با صداقت تمام در خدمتگزاری برای نظام و طبقه حاکم و طولانی تر کردن عمر جلادان حاکم کوشیده اند را نیز ندارد. با توجه به این واقعیات می باشد که نتیجه عملی نسخه های رهبران "نهضت آزادی" برای دانشجویان مبارز، یعنی " برنامه ریزی" و حرکت "در حد سقف تحمل حاکمیت"، چیزی جز این نیست که دانشجویان اصولا بهتر است فکر مبارزه برای تغییر وضع جهنمی موجود را از سر خود دور سازند. گوئی با درک مضون واقعی چنان سخنانی است که دانشجویان مبارز و آگاه برخلاف تشبثات تمامی جریانات مرتجعی نظیر "نهضت آزادی" در جریان پیکار حق طلبانه خویش،هر روز بیشتر از قبل به شعار های رادیکالتر و شیوه های کارآمدتر مبارزاتی روی آورده و در این مسیر نیز بطور طبیعی به مارکسیسم و ایده های انقلابی آن متمایل می گردند. امری که موجب پریشانی خاطر تمامی مدافعان رنگارنگ نظام استثمارگرانه حاکم را فراهم کرده و آنها را به دست و پا انداخته است.

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی

http:/www.siahkal.com